Солянка з куркою
Напередодні швидкої зими згадуються рецепти поживних гарячих супів, таких як солянка. Класичну солянку готують з декількох видів м'ясних продуктів, додаючи овочі. В наших рецептах - все про те, як приготувати солянку з куркою.
гомілка куряча - 6 штук;
капуста білокачанна - скільки поміщається в чашу мультиварки;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
томатна паста - 70 г;
лимон - 05 шт.;
маслини - 15-30 шт.;
масло рослинне - 2-3 ст. ложки;
часник - 4-5 зубчиків;
сіль і спеції - за смаком;
вода - 1 мультистакан.
Приготування
Курку солимо і даємо трохи постояти. Нарізаємо соломкою цибулю і моркву і викладаємо в чашу мультиварки з рослинним маслом. Виставляємо режим «Випічка» і обсмажуємо з відкритою кришкою 15 хвилин, часто помішуючи. Потім викладаємо в чашу курку і на тому ж режимі з відкритою кришкою обсмажуємо ще 15 хвилин, періодично перевертаючи. Закриваємо кришкою і готуємо при режимі «Гасіння» 30 хвилин. Шаткуємо капусту, трохи солимо і приминаем руками. Лимон нарізаємо тонкими часточками, томатну пасту розвести однією мультистаканом окропу. Коли 30 хвилин пройшли, додаємо в чашу капусту по самий верх, нарізані маслини, лимон і томатну пасту. Закриваємо і виставляємо режим «Гасіння» ще на 90 хвилин. Хвилин через 30 відкриваємо, добре перемішуємо і закриваємо до кінця режиму приготування. Подаємо з нарізаною зеленню.
Інгредієнти:
вода - 3 л;
курка - 1/2 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
картопля - 1-2 шт.;
перлова крупа - 1/3-1/2 склянки;
солоний огірок - 1 шт.;
печериці - 300 г;
зелень;
сіль, спеції, лавровий лист - за смаком;
часник - 4-5 зубчиків;
рослинне масло.
Приготування
Перлову крупу замочуємо у воді на 15 години. Відварюємо курку до готовності, потім відокремлюємо м'ясо від кісток і ріжемо. Гриби відварюємо і нарізаємо шматочками. Картоплю ріжемо кубиками, моркву натираємо на тертці, зелень дрібно шаткуємо, огірок нарізаємо соломкою. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на рослинній олії, додаємо моркву і тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні. Перловку добре промиваємо і закладаємо в киплячий бульйон, додаємо лаврушку, перець. Варимо 20 хвилин і закладаємо картоплю, коли закипить, додаємо курку та гриби. Проварюємо ще 15 хвилин на слабкому вогні. Потім закладаємо огірки, через 5 хвилин цибулю і моркву, додаємо подрібнений часник і зелень, варимо ще 5 хвилин на дуже маленькому вогні (перевірте готовність перловки).
У цьому рецепті солянки з куркою можна використовувати замість сирої копчену курку . В цьому випадку смак страви буде більш пікантним.
Інгредієнти:
стегно куряче - 2 шт.;
вода - 3 л;
огірки солоні - 200 г;
сосиски - 2 шт.;
ковбаса напівкопчена - 100 г;
морква - 1 шт.;
цибуля - 2 шт.;
паста томатна - 2 ст. ложки;
сіль, перець чорний, паприка, лавровий лист - за смаком;
лимон - 1 шт.;
оливки;
зелень.
Приготування
Відварюємо курячі стегна до готовності, виймаємо з каструлі і остуджуємо. Моркву і цибулю нарізаємо і тушкуємо до готовності, в кінці додавши томатну пасту. Солоні огірки ріжемо соломкою. Нарізаємо ковбасу, сосиски і куряче м'ясо. У гарячий бульйон кладемо овочі і доводимо до кипіння. Потім додаємо огірки та м'ясні продукти, спеції. Варимо 10 хвилин і в кінці солимо. Подаємо з оливками, лимоном і зеленню, заправивши сметаною.
Солянка з капусти з куркою в мультиварці
Приготування
Курку солимо і даємо трохи постояти. Нарізаємо соломкою цибулю і моркву і викладаємо в чашу мультиварки з рослинним маслом. Виставляємо режим «Випічка» і обсмажуємо з відкритою кришкою 15 хвилин, часто помішуючи. Потім викладаємо в чашу курку і на тому ж режимі з відкритою кришкою обсмажуємо ще 15 хвилин, періодично перевертаючи. Закриваємо кришкою і готуємо при режимі «Гасіння» 30 хвилин. Шаткуємо капусту, трохи солимо і приминаем руками. Лимон нарізаємо тонкими часточками, томатну пасту розвести однією мультистаканом окропу. Коли 30 хвилин пройшли, додаємо в чашу капусту по самий верх, нарізані маслини, лимон і томатну пасту. Закриваємо і виставляємо режим «Гасіння» ще на 90 хвилин. Хвилин через 30 відкриваємо, добре перемішуємо і закриваємо до кінця режиму приготування. Подаємо з нарізаною зеленню.
Солянка з грибами і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Перлову крупу замочуємо у воді на 15 години. Відварюємо курку до готовності, потім відокремлюємо м'ясо від кісток і ріжемо. Гриби відварюємо і нарізаємо шматочками. Картоплю ріжемо кубиками, моркву натираємо на тертці, зелень дрібно шаткуємо, огірок нарізаємо соломкою. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на рослинній олії, додаємо моркву і тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні. Перловку добре промиваємо і закладаємо в киплячий бульйон, додаємо лаврушку, перець. Варимо 20 хвилин і закладаємо картоплю, коли закипить, додаємо курку та гриби. Проварюємо ще 15 хвилин на слабкому вогні. Потім закладаємо огірки, через 5 хвилин цибулю і моркву, додаємо подрібнений часник і зелень, варимо ще 5 хвилин на дуже маленькому вогні (перевірте готовність перловки).
Солянка з куркою і ковбасою
У цьому рецепті солянки з куркою можна використовувати замість сирої копчену курку . В цьому випадку смак страви буде більш пікантним.
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо курячі стегна до готовності, виймаємо з каструлі і остуджуємо. Моркву і цибулю нарізаємо і тушкуємо до готовності, в кінці додавши томатну пасту. Солоні огірки ріжемо соломкою. Нарізаємо ковбасу, сосиски і куряче м'ясо. У гарячий бульйон кладемо овочі і доводимо до кипіння. Потім додаємо огірки та м'ясні продукти, спеції. Варимо 10 хвилин і в кінці солимо. Подаємо з оливками, лимоном і зеленню, заправивши сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
Солянка з картоплею - рецепт
Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
Донська солянка
Солянка - гаряче блюдо, яке готується на м'ясному, рибному або грибному бульйоні, з додаванням лимона, маслини. І сьогодні ми розповімо, як
Солянка з перловкою
Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в
Овочева солянка з грибами - рецепт
Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам