Напередодні швидкої зими згадуються рецепти поживних гарячих супів, таких як солянка. Класичну солянку готують з декількох видів м'ясних продуктів, додаючи овочі. В наших рецептах - все про те, як приготувати солянку з куркою.
Солянка з капусти з куркою в мультиварці
гомілка куряча - 6 штук; капуста білокачанна - скільки поміщається в чашу мультиварки; цибуля ріпчаста - 2 шт.; морква - 1 шт.; томатна паста - 70 г; лимон - 05 шт.; маслини - 15-30 шт.; масло рослинне - 2-3 ст. ложки; часник - 4-5 зубчиків; сіль і спеції - за смаком; вода - 1 мультистакан. Приготування Курку солимо і даємо трохи постояти. Нарізаємо соломкою цибулю і моркву і викладаємо в чашу мультиварки з рослинним маслом. Виставляємо режим «Випічка» і обсмажуємо з відкритою кришкою 15 хвилин, часто помішуючи. Потім викладаємо в чашу курку і на тому ж режимі з відкритою кришкою обсмажуємо ще 15 хвилин, періодично перевертаючи. Закриваємо кришкою і готуємо при режимі «Гасіння» 30 хвилин. Шаткуємо капусту, трохи солимо і приминаем руками. Лимон нарізаємо тонкими часточками, томатну пасту розвести однією мультистаканом окропу. Коли 30 хвилин пройшли, додаємо в чашу капусту по самий верх, нарізані маслини, лимон і томатну пасту. Закриваємо і виставляємо режим «Гасіння» ще на 90 хвилин. Хвилин через 30 відкриваємо, добре перемішуємо і закриваємо до кінця режиму приготування. Подаємо з нарізаною зеленню.
Солянка з грибами і куркою
Інгредієнти: вода - 3 л; курка - 1/2 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; картопля - 1-2 шт.; перлова крупа - 1/3-1/2 склянки; солоний огірок - 1 шт.; печериці - 300 г; зелень; сіль, спеції, лавровий лист - за смаком; часник - 4-5 зубчиків; рослинне масло. Приготування Перлову крупу замочуємо у воді на 15 години. Відварюємо курку до готовності, потім відокремлюємо м'ясо від кісток і ріжемо. Гриби відварюємо і нарізаємо шматочками. Картоплю ріжемо кубиками, моркву натираємо на тертці, зелень дрібно шаткуємо, огірок нарізаємо соломкою. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на рослинній олії, додаємо моркву і тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні. Перловку добре промиваємо і закладаємо в киплячий бульйон, додаємо лаврушку, перець. Варимо 20 хвилин і закладаємо картоплю, коли закипить, додаємо курку та гриби. Проварюємо ще 15 хвилин на слабкому вогні. Потім закладаємо огірки, через 5 хвилин цибулю і моркву, додаємо подрібнений часник і зелень, варимо ще 5 хвилин на дуже маленькому вогні (перевірте готовність перловки).
Солянка з куркою і ковбасою
У цьому рецепті солянки з куркою можна використовувати замість сирої копчену курку . В цьому випадку смак страви буде більш пікантним.
Інгредієнти: стегно куряче - 2 шт.; вода - 3 л; огірки солоні - 200 г; сосиски - 2 шт.; ковбаса напівкопчена - 100 г; морква - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; паста томатна - 2 ст. ложки; сіль, перець чорний, паприка, лавровий лист - за смаком; лимон - 1 шт.; оливки; зелень. Приготування Відварюємо курячі стегна до готовності, виймаємо з каструлі і остуджуємо. Моркву і цибулю нарізаємо і тушкуємо до готовності, в кінці додавши томатну пасту. Солоні огірки ріжемо соломкою. Нарізаємо ковбасу, сосиски і куряче м'ясо. У гарячий бульйон кладемо овочі і доводимо до кипіння. Потім додаємо огірки та м'ясні продукти, спеції. Варимо 10 хвилин і в кінці солимо. Подаємо з оливками, лимоном і зеленню, заправивши сметаною.