Класична солянка - це чудово смачний і дуже ароматний супчик, головними компонентами якого є солоні огірки і м'ясо. Проте якщо у вас немає в наявності шматочки телятини або яловичини, не турбуєтеся! Адже солянку можна зробити із звичайної ковбаси, сосисок, грибів або сардельок. Отже, давайте розглянемо з вами класичні рецепти супу солянка.
Рецепт збірної класичної м'ясної солянки
Інгредієнти: сардельки, гриби мариновані, буженина, шинка, відварене м'ясо - 400 г; цибулина - 3 шт.; морква - 2 шт.; вода - 35 л; солоні огірки - 4 шт.; паста томатна - 1 ст. ложка; лавровий лист - 2 шт.; квашена капуста - 100 г; маслини - 10 шт.; каперси - 10 шт.; лимон - 1 шт.; зелена цибуля, кріп, петрушка; сметана для заправки; рослинне масло - 1 ст. ложка. Приготування Давайте з вами розберемося, як приготувати класичну солянку. М'ясо з кісточкою кладемо в каструльку, заливаємо водою. Додаємо очищені цілі цибулину і моркву. Варимо бульйон на повільному вогні 15 години, періодично знімаючи піднялася піну, і трохи підсолюємо. Тепер робимо засмажку. Для цього пасеруємо на рослинній олії дрібно порізану цибулю і терту моркву до золотистого кольору. Потім додаємо томатну пасту, перемішуємо. Бульйон проціджуємо, знімаємо м'ясо з кісточки і кладемо в суп. Всі інші м'ясні продукти: сосиски, ковбасу, гриби нарізаємо і кладемо в бульйон. Туди ж викладаємо зажарку і нарізані тонкою соломкою солоні огірки . За бажанням можете кинути в супчик трохи квашеної капусти і каперси. Тепер варимо 10 хвилин і настоюють під кришкою. У порційні тарілки кладемо зелену цибулю, кріп, петрушку, відрізаємо колечко лимона, кидаємо по кілька маслин, наливають гарячий суп і подаємо на стіл зі сметаною.
Рецепт класичної солянки з ковбасою
Інгредієнти: вода - 3 л; варена ковбаса - 300 г; вода - 3 л; цибулина - 1 шт.; картопля - 3 шт.; маслини - 10 шт.; паста томатна - 3 ст. ложки; солоні огірки - 2 шт.; олія соняшникова; сіль, перець, лавровий лист - за смаком. Приготування
Картоплю чистимо, промиваємо і шаткуємо кубиками. Потім кладемо його в каструлю з киплячою водою і варимо приблизно 15 хвилин на слабкому вогні. Варену ковбасу подрібнюємо. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо в сковороді з соняшниковою олією 10 хвилин. Далі додаємо до цибулі обжарке ковбасу і готуємо всі разом ще 5 хвилин. Солоні огірки кришимо кубиками, а маслини - кружечками. Як тільки картопля буде готовий, викладаємо цибулю з ковбасою, томатну пасту, солоні огірки і маслини. Додаємо в суп лавровий листочок, солимо і перчимо за смаком. Доводимо суп до кипіння, знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися хвилин 15.
Рецепт класичної солянки в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть свинини - 300 г; солоний огірок - 2 шт.; маслини - 10 шт.; цибулина - 1 шт.; вода - 2 л; томатна паста - 2 ст. ложки; морква - 1 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; спеції та зелень - за смаком. Приготування Рецепт класичної м'ясної солянки досить простий: у чашу мультиварки кладемо свинину, заливаємо водою і варимо бульйон, включивши режим «Гасіння» на 2 години. Потім дістаємо м'ясо, а бульйон проціджують. Подрібнюємо цибулю і моркву, обсмажуємо в мультиварці на режимі «Випічка» і в кінці додаємо томатну пасту. Солоні огірки нарізаємо тонкою соломкою, оливки подрібнюємо кільцями, кладемо все в каструлю, додаємо кілька столових ложок бульйону, закриваємо кришкою і готуємо в режимі «Гасіння» протягом 30 хвилин. Відварене м'ясо нарізаємо дрібними шматочками, викладаємо в миску, заливаємо бульйоном, додаємо спеції, включаємо програму «Гасіння» і чекаємо приблизно ще на 1 годину. Перед закінченням варіння додаємо в супчик часточки лимона і дрібно порізану зелень.