Рецепт супу-солянки з ковбасою
Солянка - одна з тих страв, що навіть в однієї господині ніколи не виходить абсолютно однаковим. А вже при всій різноманітності рецептів приготування смачної домашньої солянки з ковбасою складно вибрати єдиний. І щоб спростити цю задачу, ми підібрали для вас лише 2 самих-самих рецепта: самий складний і самий простий.
Інгредієнти:
ковбаса «Краківська» - 150 г;
ковбаса сирокопчена - 5 скибочок;
бекон сирокопчений - 100 г;
сосиски молочні - 3 шт.;
капуста - 400 г;
цибуля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
огірки солоні - 3 шт.;
часник - 2 зубки;
кріп - 1 пучок;
сік лимона - 2 ст. ложки;
паста томатна - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ч. ложка;
гриби сушені - 50 г;
розсіл огірковий - 1 ст.;
олія рослинна (рафінована) - 2 ст. ложки.
Для бульйону:
яловичина на кістці - 700 г;
перець чорний (горошком) - 10 шт.;
насіння гірчиця - 1 ст. ложка;
лавровий лист - 2 шт.
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Для подання (на порцію):
сметана - 1 ч. ложка;
лимон - 1 зубчик (без шкірки);
оливки - 3 шт.
Приготування
Спочатку підготуємо бульйон. В каструлю, заливаємо 2 л води, доводимо до кипіння і закладаємо в неї м'ясо. Знімаємо пінку, солимо. Варимо близько півтора годин. За півгодини до готовності додаємо лаврушки і спеції. Можна і трохи кореня селери. Після м'ясо виловлюємо, а бульйон проціджують. Яловичину розбираємо на шматочки і розкладаємо в порційні горщики, які попередньо мінімум 15 хвилин замочували в холодній воді.
Розкришений соломкою бекон обсмажуємо на рослинній олії до прозорості, додаємо до нього нарізану кубиками цибулю і смажимо хвилин 5 а потім туди ж відправляємо кружечки сосисок. Підрум'янюємо все і перекладаємо в горщики. На тій же сковороді (якщо треба, додаємо масло) обсмажуємо соломку моркви, до рум'яного кольору. Потім закладаємо до неї накрошенные огірки, а через хвилину - нарізану брусочками копчену ковбасу. Додаємо томатну пасту і дрібно рубаний часник. Тримаємо, помішуючи, на вогні ще пару хвилин.
Тим часом тонко шаткуємо капусту. Додаємо зелень кропу і розтерті в ступці сухі гриби, присипаємо цукром і розминаємо руками, поки капуста не пустить сік. Закладаємо капусту в горщики, а зверху - обсмажені овочі.
У класичну солянку обов'язково додають огірковий розсіл, але тільки з солоних огірків, а не маринованих. Беремо в пропорції 1:6. Доводимо розсіл до кипіння, знімаємо пінку і вливаємо до нього бульйон. Знову кип'ятимо і розливаємо по горщикам. Закриваємо кришками і відправляємо в розігріту до 150 градусів духовку.
Після збільшуємо вогонь до 210 градусів і чекаємо, поки вміст горщиків не закипить. Потім знижуємо температуру до первісної, і тушкуємо солянку в духовці близько години. Приблизно за 20 хвилин до готовності горщики відкриваємо, додаємо лимонний сік і перемішуємо шари. До столу солянку так і подаємо в горщиках, зі сметаною, нарізаними кружечками оливками і часточкою лимона. Можна додати каперси.
Інгредієнти:
ковбаса напівкопчена - 200 г;
корейка - 200 г;
ковбаски «Мисливські» - 150 г;
паста томатна - 3 ст. ложки;
цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
огірки солоні - 4 шт.;
маслини (без кісточок) - 10 шт.;
лимон - 1/2 шт.;
часник - 3 зубки;
розсіл огірковий - 3/4 ст.;
олія - для смаження;
перець червоний гострий - 1 стручок;
кріп, петрушка - 1 пучок.
Приготування
Накрошенные кубиками цибулю і брусочками моркву хвилину обсмажуємо на сильному вогні. Після газ прибираємо до середнього, додаємо томатну пасту, перець і подрібнений часник. Перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо близько 5 хвилин.
Кришимо ковбасу та копченості, закладаємо каструлю. Додаємо порізані кубиками огірки і кільцями маслини. Туди ж відправляємо овочі зі сковорідки. Заливаємо розсолом, доливаємо воду до бажаної густоти. Зазвичай готують так, що солянку скоріше можна віднести до других страв, ніж до супів. Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і варимо на середньому вогні 20 хвилин. Вимикаємо, додаємо шматочки лимона і наполягаємо ще 15 хвилин. Подаємо зі свіжою зеленню.
Класичний рецепт збірної солянки з ковбасою в горщиках
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для подання (на порцію):
Приготування
Спочатку підготуємо бульйон. В каструлю, заливаємо 2 л води, доводимо до кипіння і закладаємо в неї м'ясо. Знімаємо пінку, солимо. Варимо близько півтора годин. За півгодини до готовності додаємо лаврушки і спеції. Можна і трохи кореня селери. Після м'ясо виловлюємо, а бульйон проціджують. Яловичину розбираємо на шматочки і розкладаємо в порційні горщики, які попередньо мінімум 15 хвилин замочували в холодній воді.
Розкришений соломкою бекон обсмажуємо на рослинній олії до прозорості, додаємо до нього нарізану кубиками цибулю і смажимо хвилин 5 а потім туди ж відправляємо кружечки сосисок. Підрум'янюємо все і перекладаємо в горщики. На тій же сковороді (якщо треба, додаємо масло) обсмажуємо соломку моркви, до рум'яного кольору. Потім закладаємо до неї накрошенные огірки, а через хвилину - нарізану брусочками копчену ковбасу. Додаємо томатну пасту і дрібно рубаний часник. Тримаємо, помішуючи, на вогні ще пару хвилин.
Тим часом тонко шаткуємо капусту. Додаємо зелень кропу і розтерті в ступці сухі гриби, присипаємо цукром і розминаємо руками, поки капуста не пустить сік. Закладаємо капусту в горщики, а зверху - обсмажені овочі.
У класичну солянку обов'язково додають огірковий розсіл, але тільки з солоних огірків, а не маринованих. Беремо в пропорції 1:6. Доводимо розсіл до кипіння, знімаємо пінку і вливаємо до нього бульйон. Знову кип'ятимо і розливаємо по горщикам. Закриваємо кришками і відправляємо в розігріту до 150 градусів духовку.
Після збільшуємо вогонь до 210 градусів і чекаємо, поки вміст горщиків не закипить. Потім знижуємо температуру до первісної, і тушкуємо солянку в духовці близько години. Приблизно за 20 хвилин до готовності горщики відкриваємо, додаємо лимонний сік і перемішуємо шари. До столу солянку так і подаємо в горщиках, зі сметаною, нарізаними кружечками оливками і часточкою лимона. Можна додати каперси.
Простий рецепт солянки з копченою ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Накрошенные кубиками цибулю і брусочками моркву хвилину обсмажуємо на сильному вогні. Після газ прибираємо до середнього, додаємо томатну пасту, перець і подрібнений часник. Перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо близько 5 хвилин.
Кришимо ковбасу та копченості, закладаємо каструлю. Додаємо порізані кубиками огірки і кільцями маслини. Туди ж відправляємо овочі зі сковорідки. Заливаємо розсолом, доливаємо воду до бажаної густоти. Зазвичай готують так, що солянку скоріше можна віднести до других страв, ніж до супів. Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і варимо на середньому вогні 20 хвилин. Вимикаємо, додаємо шматочки лимона і наполягаємо ще 15 хвилин. Подаємо зі свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт солянки з копченостями
Солянка - це наваристий, гострий і ситний суп. Це поживну страву можна вживати як влітку, так і в холодну пору року. Давайте познайомимося з
Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
Солянка з картоплею - рецепт
Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
Солянка з куркою
Солянка - це смачне і поживне блюдо, дуже актуальний напередодні зимових холодів. Варіацій її створення безліч, і ми впевнені, у кожної господині є
Солянка з перловкою
Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам