Солянка буває збірної, м'ясної, рибної і грибний. І немає такого рецепта, який не можна було б відтворити з допомогою мультиварки, не відступаючи від класичного смаку, причому з великою економією сил і часу. Сьогодні ви зможете самі в цьому переконатися!
Рецепт класичної збірної солянки в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти: бульйон м'ясний - 15 л; ковбаса варена - 150 г; ковбаса напівкопчена - 150 г; шинка - 150 г; огірки солоні - 4 шт.; цибуля - 2 шт.; паста томатна - 1 ст. ложка; оливки чорні (без кісточок) - 100 г; каперси - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Дрібно нарізаємо цибулю. Ковбасу і шинку кришимо невеликими шматочками. Огірки ріжемо соломкою, маслини - кружечками. Завантажуємо все в чашу мультиварки, додаємо томатну пасту і каперси. Заливаємо бульйоном і вмикаємо на годину режим «Суп». Готову класичну солянку приправляємо сіллю і перцем. Подаємо з скибочками лимона і сметаною.
Рецепт приготування рибної солянки в мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти: філе рибне - 500 г; картопля - 2 шт.; томати - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; огірки солоні - 3 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; оливки (без кісточок) - 10 шт.; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Рибу нарізаємо великими шматочками, картопля - кубиками. Закладаємо їх у каструлю, заливаємо водою до верхньої позначки і включаємо режим «Варка на пару» на 10 хвилин. Після рибу і картоплю виймаємо шуязикай, а зливаємо бульйон і проціджуємо. У чашу мультиварки наливаємо масло і на режимі «Випічка» обсмажуємо розкришений невеликими кубиками цибулю, натерту моркву. Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо з них шкірку. Нарізаємо шматочками і відправляємо в зажарку, яка до того часу вже встигла зазолотиться. Додаємо накрошенние соломкою огірки і тушкуємо ще 5 хвилин.
Повертаємо в каструлю картоплю з рибою, заливаємо бульйоном. Перчимо і солимо за смаком. Включаємо режим «Суп» на 50 хвилин. Після додаємо нарізані кружечками оливки і запускаємо «Підігрів» ще на 10 хвилин. Готову рибну солянку посипаємо рубаною зеленню.
Рецепт грибного супу-солянки в мультиварці
Інгредієнти: гриби (свіжі) - 300 г; овочевий бульйон - 15 л; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; огірки (мариновані) - 4 шт.; паста томатна - 2 ст. ложки; маслини - 3 ст. ложки; лимон - 1/4 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування В мультиварці на режимі «Смаження» прогріваємо масло й обсмажуємо спочатку дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору, потім додаємо натерту на крупній тертці моркву. Коли вона підрум'янитися, закладаємо в каструлю нарізані пластинками гриби і огірки соломкою, які за бажанням можна замінити квашеною капустою. Додаємо томатну пасту і пів склянки овочевого бульйону. Тушкуємо, помішуючи, близько 10 хвилин.
Доливаємо бульйон, що залишився, солимо і переходимо на режим «Суп». За 5 хвилин до готовності додаємо маслини, лавровий лист і нарізаний часточками лимон, перчимо.
Рецепт м'ясної солянки в мультиварці
Інгредієнти: капуста - 1 кг; свинина - 400 г; цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; паста томатна - 1 ст. ложка; часник - 2 зубки; олія соняшникова - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо в мультиварці на режимі «Смаження» під закритою кришкою близько 10 хвилин. Потім додаємо дрібно покришену цибулю, крупно натерту моркву і подрібнений часник. Солимо, перчимо, перемішуємо. Закриваємо і смажимо ще близько 10 хвилин. Додаємо в каструлю нашатковану капусту і заливаємо томатною пастою, розведеної в половині мультистакана води. Переходимо на режим «Гасіння», і через півгодини солянка готова.