Капуста з перцем на зиму
Просто чудово, коли є домашні заготовки на зиму. Завжди можна відкрити баночку, і вже готове доповнення до будь-якого гарніру. Зараз ми вам розповімо, як приготувати капусту з перцем.
Інгредієнти:
капуста - 5 кг;
цибуля ріпчаста - 1 кг;
морква - 1 кг;
солодкий перець - 1 кг;
цукор - 300 г;
сіль - 3 ст. ложки;
оцтова есенція 70% - 2 ст. ложки;
рослинна олія - 05 л.
Приготування
Капусту шаткуємо. Моркву тремо на крупній тертці. Цибулю ріжемо півкільцями. У солодкому перці видаляємо серцевину і нарізаємо його кільцями або півкільцями. Капусту мнемо, щоб вона пустила сік. А потім з'єднуємо всі інгредієнти і добре перемішуємо. Додаємо цукор, сіль і знову перемішуємо. Розводимо оцтову есенцію в 120 мл води і додаємо розчин до овочів, туди ж і вливаємо олію і знову все дуже добре перемішуємо. Розкладаємо отриманий салат в стерильні банки таким чином, щоб у кожної обов'язково був сік. Закриваємо банки кришками і зберігати квашену капусту з перцем в холодному місці. Він готовий до вживання вже через 3 дні.
Інгредієнти:
капуста білокачанна - 15 кг;
солодкий перець - 05 кг;
цибуля - 05 кг;
морква - 05 кг;
зелень петрушки - 50 г;
корінь петрушки - 50 г;
зелень селери - 50 г;
рослинна олія;
сіль;
цукор;
оцет 9%-ний;
чорний, запашний перець горошком.
Приготування
Шаткуємо капусту, складаємо її у велику ємність, бажано емальовану. Моркву очищаємо і тремо на крупній тертці, додаємо до капусти. Цибулю ріжемо півкільцями. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою або півкільцями. Цікавіше, коли використовується перець різних кольорів. З'єднуємо всі овочі разом. Корінь петрушки обдаємо окропом і тремо на дрібній тертці. Зелень дрібно ріжемо. Все це також додаємо в салат.
У стерильні пів-літрові банки спочатку вливаємо по 2 ст. ложки соняшникової олії, потім викладаємо салат і зверху насипаємо по 1 чайній ложці цукру, 05 чайної ложки солі і 2 столові ложки оцту, по 2 горошини чорного і запашного перцю. Накриваємо банки кришками і даємо настоятися близько 1 години, за цей час овочі повинні пустити сік.
Тепер у великій каструлі застеляємо денце рушником або укладаємо спеціальний круг для стерилізації. Зверху ставимо баночки, наливаємо воду, її має бути стільки, щоб вона доходила до середини висоти банок. Як тільки вода закипить, вогонь робимо мінімальним і стерилізуємо близько 1 години. Після чого банки закатуємо, перевертаємо догори дном, так залишаємо до повного охолодження. Зберігати такий салат з капустою і болгарським перцем на зиму потрібно у прохолодному місці.
Квашена капуста з перцем на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Капусту шаткуємо. Моркву тремо на крупній тертці. Цибулю ріжемо півкільцями. У солодкому перці видаляємо серцевину і нарізаємо його кільцями або півкільцями. Капусту мнемо, щоб вона пустила сік. А потім з'єднуємо всі інгредієнти і добре перемішуємо. Додаємо цукор, сіль і знову перемішуємо. Розводимо оцтову есенцію в 120 мл води і додаємо розчин до овочів, туди ж і вливаємо олію і знову все дуже добре перемішуємо. Розкладаємо отриманий салат в стерильні банки таким чином, щоб у кожної обов'язково був сік. Закриваємо банки кришками і зберігати квашену капусту з перцем в холодному місці. Він готовий до вживання вже через 3 дні.
Маринована капуста з перцем і морквою на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Шаткуємо капусту, складаємо її у велику ємність, бажано емальовану. Моркву очищаємо і тремо на крупній тертці, додаємо до капусти. Цибулю ріжемо півкільцями. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою або півкільцями. Цікавіше, коли використовується перець різних кольорів. З'єднуємо всі овочі разом. Корінь петрушки обдаємо окропом і тремо на дрібній тертці. Зелень дрібно ріжемо. Все це також додаємо в салат.
У стерильні пів-літрові банки спочатку вливаємо по 2 ст. ложки соняшникової олії, потім викладаємо салат і зверху насипаємо по 1 чайній ложці цукру, 05 чайної ложки солі і 2 столові ложки оцту, по 2 горошини чорного і запашного перцю. Накриваємо банки кришками і даємо настоятися близько 1 години, за цей час овочі повинні пустити сік.
Тепер у великій каструлі застеляємо денце рушником або укладаємо спеціальний круг для стерилізації. Зверху ставимо баночки, наливаємо воду, її має бути стільки, щоб вона доходила до середини висоти банок. Як тільки вода закипить, вогонь робимо мінімальним і стерилізуємо близько 1 години. Після чого банки закатуємо, перевертаємо догори дном, так залишаємо до повного охолодження. Зберігати такий салат з капустою і болгарським перцем на зиму потрібно у прохолодному місці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з капусти з оцтом
Рецептів створення салатів з такого корисного овоча, як капуста, існує велика кількість. Це і легкі салатики для перекусів свят для заготівлі на
Солянка з капусти на зиму
Урізноманітнити зиязикай стіл різними смаколиками нам, звичайно ж, допомагає консервація. Солянка з капусти на зиму, це один з варіантів корисних
Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
Перець, фарширований капустою
Перець, фарширований капустою - смачна закуска, яку можна подати до будь-якого гарніру: відвареної картоплі або рису, а також його можна
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка