Заготовки з гарбуза на зиму
Гарбуз - дуже корисний і поживний продукт, з якого можна зробити велику кількість різноманітних страв. Якщо ж ви не бажаєте розлучатися з улюбленим продуктом навіть після настання холодів, рекомендуємо вам урізноманітнити раціон заготовками з гарбуза.
Для початку згадаємо, за що ж ви так любите цей оранжевий овоч і перерахуємо його корисні властивості:
страви їх гарбуза чудово поєднується з м'ясними гарнірами;
гарбуз допомагає в боротьбі із зайвою вагою;
вміст заліза в цьому овочі гарантує поліпшення настрою і кольору шкіри;
вживання гарбуза врятує вас від простудних захворювань, безсоння та проблеми зі шкірою і волоссям;
заготовки з гарбуза рятують при безсонні і високій температурі;
вітаміни, що містяться в цьому овочі, борються зі зморшками, передчасним старінням і багатьма хворобами;
гарбузовий сік покращує травлення, виводить з організму солі, зайву воду, токсини і шлаки.
А зараз ми дізнаємося, які заготовки з гарбуза можна зробити на зиму.
Консервована гарбуз з апельсином
Інгредієнти:
гарбуз - 1 кг;
цукор - 200 г;
лимонна кислота -10 г;
апельсин -1 шт.
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими кубиками. Далі засипаємо цукром і додаємо лимонну кислоту. Чекаємо виділення соку, потім кип'ятимо заготівлю протягом 5 хвилин. Апельсин промиваємо, очищаємо від шкірки і кісточок, нарізаємо м'якоть дрібними шматочками. Далі кладемо всі інгредієнти в банку і закатуємо.
Відмінною заготівлею на зиму стане сік з гарбуза.
Інгредієнти:
гарбуз 1 кг;
вода -2 л;
цукор - 250 г;
лимон - 1 шт.
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, натираємо на крупній тертці. Далі готуємо солодкий сироп з води і цукру, заливаємо їм гарбузову м'якоть і варимо протягом 15 хвилин на повільному вогні. Далі овочевий бульйон остуджуємо і проціджуємо. Отриману масу кладемо в каструлю, додаємо нарізаний і очищений від кісточок і шкірки лимон. Все довести до кипіння, розлити по банках, закатати і гарненько укутати.
Але рецепти заготовок з гарбуза на цьому не закінчуються. Спробуйте порадувати домашніх незвичайної закускою.
Закуска з гарбуза і стручкової квасолі
Інгредієнти:
гарбуз - 2 кг;
стручкова квасоля - 1 кг;
помідори - 1 кг;
рослинне масло-250 г;
цукор - 200 г;
сіль - 40 г;
оцет 6% - 100 г;
часник-200 г;
кріп - кілька дрібок.
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо дрібними кубиками. Стручкову квасолю слід нарізати соломкою. Перець миємо та очищаємо серединку, нарізаємо півкільцями. Часник і помідори також промиваємо і очищаємо, подрібнюємо за допомогою блендера або м'ясорубки, додавши сіль, цукор, рослинне масло і оцет. В отриману масу додаємо кріп, нарізані овочі і ставимо на повільний вогонь. Варити інгредієнти слід до кипіння протягом 45 хвилин, періодично помішуючи. Не даючи охолонути, розкладаємо майбутню заготовку по банкам і закатуємо.
Напевно всім присутнім за столом сподобається гарбузово - овочева ікра. Познайомимося з черговим цікавим рецептом.
Гарбузово - овочева ікра
Інгредієнти:
гарбуз 1 кг;
стручкова квасоля -1 кг;
помідори - 1 кг;
яблука 1 кг;
солодкий перець - 1 кг;
цибуля ріпчаста -05 кг;
цукор -300 г;
сіль -50 г;
оцет 9% - 50 г;
прянощі - за смаком.
Приготування
Лук очищаємо, промиваємо під холодною водою і шаткуємо. Всі інші овочі і фрукти очищаємо і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. У каструлю наливаємо рослинно масло і додаємо пасеровану цибулю. Далі додаємо гарбуз і помідори, додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння. Потім викладаємо інші інгредієнти, ретельно перемішуємо фруктово-овочеву масу і варимо ще протягом години на повільному вогні. За смаком додаємо прянощі, розкладаємо гарячу ікру по банкам, закатуємо і закутуємо.
Шукайте цікаві рецепти заготовок на зиму, тоді пропонуємо вам зробити заготовки з дині або баклажанів , які неодмінно припадуть до смаку багатьом.
Для початку згадаємо, за що ж ви так любите цей оранжевий овоч і перерахуємо його корисні властивості:
А зараз ми дізнаємося, які заготовки з гарбуза можна зробити на зиму.
Консервована гарбуз з апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими кубиками. Далі засипаємо цукром і додаємо лимонну кислоту. Чекаємо виділення соку, потім кип'ятимо заготівлю протягом 5 хвилин. Апельсин промиваємо, очищаємо від шкірки і кісточок, нарізаємо м'якоть дрібними шматочками. Далі кладемо всі інгредієнти в банку і закатуємо.
Відмінною заготівлею на зиму стане сік з гарбуза.
Сік з гарбуза
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, натираємо на крупній тертці. Далі готуємо солодкий сироп з води і цукру, заливаємо їм гарбузову м'якоть і варимо протягом 15 хвилин на повільному вогні. Далі овочевий бульйон остуджуємо і проціджуємо. Отриману масу кладемо в каструлю, додаємо нарізаний і очищений від кісточок і шкірки лимон. Все довести до кипіння, розлити по банках, закатати і гарненько укутати.
Але рецепти заготовок з гарбуза на цьому не закінчуються. Спробуйте порадувати домашніх незвичайної закускою.
Закуска з гарбуза і стручкової квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо дрібними кубиками. Стручкову квасолю слід нарізати соломкою. Перець миємо та очищаємо серединку, нарізаємо півкільцями. Часник і помідори також промиваємо і очищаємо, подрібнюємо за допомогою блендера або м'ясорубки, додавши сіль, цукор, рослинне масло і оцет. В отриману масу додаємо кріп, нарізані овочі і ставимо на повільний вогонь. Варити інгредієнти слід до кипіння протягом 45 хвилин, періодично помішуючи. Не даючи охолонути, розкладаємо майбутню заготовку по банкам і закатуємо.
Напевно всім присутнім за столом сподобається гарбузово - овочева ікра. Познайомимося з черговим цікавим рецептом.
Гарбузово - овочева ікра
Інгредієнти:
Приготування
Лук очищаємо, промиваємо під холодною водою і шаткуємо. Всі інші овочі і фрукти очищаємо і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. У каструлю наливаємо рослинно масло і додаємо пасеровану цибулю. Далі додаємо гарбуз і помідори, додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння. Потім викладаємо інші інгредієнти, ретельно перемішуємо фруктово-овочеву масу і варимо ще протягом години на повільному вогні. За смаком додаємо прянощі, розкладаємо гарячу ікру по банкам, закатуємо і закутуємо.
Шукайте цікаві рецепти заготовок на зиму, тоді пропонуємо вам зробити заготовки з дині або баклажанів , які неодмінно припадуть до смаку багатьом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рис з гарбузом - рецепт
Про користь гарбуза нам усім добре відомо. З неї готують багато різних страв: її фарширують, запікають, роблять заготовки на зиму. Але сьогодні ми
Ікра з гарбуза на зиму
Усіма ми любимо традиційну ікру з кабачків і баклажанів, яку готують на зиму і не тільки. Але мало хто знає, що смачну ікру можна приготувати з
Компот з гарбуза на зиму
Багато господині в осінню пору займаються заготовками на зиму. Готують варення, соління, соки, компоти. Сьогодні ми хочемо вам розповісти про рецепти
Сік з гарбуза
Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час
Варення з гарбуза з апельсинами
В осінній період багато господині займаються заготовками на зиму. Сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька новаторських рецептів смачного варення
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і