Заготовки з гарбуза на зиму

Для початку згадаємо, за що ж ви так любите цей оранжевий овоч і перерахуємо його корисні властивості:
А зараз ми дізнаємося, які заготовки з гарбуза можна зробити на зиму.
Консервована гарбуз з апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими кубиками. Далі засипаємо цукром і додаємо лимонну кислоту. Чекаємо виділення соку, потім кип'ятимо заготівлю протягом 5 хвилин. Апельсин промиваємо, очищаємо від шкірки і кісточок, нарізаємо м'якоть дрібними шматочками. Далі кладемо всі інгредієнти в банку і закатуємо.
Відмінною заготівлею на зиму стане сік з гарбуза.
Сік з гарбуза
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, натираємо на крупній тертці. Далі готуємо солодкий сироп з води і цукру, заливаємо їм гарбузову м'якоть і варимо протягом 15 хвилин на повільному вогні. Далі овочевий бульйон остуджуємо і проціджуємо. Отриману масу кладемо в каструлю, додаємо нарізаний і очищений від кісточок і шкірки лимон. Все довести до кипіння, розлити по банках, закатати і гарненько укутати.
Але рецепти заготовок з гарбуза на цьому не закінчуються. Спробуйте порадувати домашніх незвичайної закускою.
Закуска з гарбуза і стручкової квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо дрібними кубиками. Стручкову квасолю слід нарізати соломкою. Перець миємо та очищаємо серединку, нарізаємо півкільцями. Часник і помідори також промиваємо і очищаємо, подрібнюємо за допомогою блендера або м'ясорубки, додавши сіль, цукор, рослинне масло і оцет. В отриману масу додаємо кріп, нарізані овочі і ставимо на повільний вогонь. Варити інгредієнти слід до кипіння протягом 45 хвилин, періодично помішуючи. Не даючи охолонути, розкладаємо майбутню заготовку по банкам і закатуємо.
Напевно всім присутнім за столом сподобається гарбузово - овочева ікра. Познайомимося з черговим цікавим рецептом.
Гарбузово - овочева ікра
Інгредієнти:

Приготування
Лук очищаємо, промиваємо під холодною водою і шаткуємо. Всі інші овочі і фрукти очищаємо і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. У каструлю наливаємо рослинно масло і додаємо пасеровану цибулю. Далі додаємо гарбуз і помідори, додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння. Потім викладаємо інші інгредієнти, ретельно перемішуємо фруктово-овочеву масу і варимо ще протягом години на повільному вогні. За смаком додаємо прянощі, розкладаємо гарячу ікру по банкам, закатуємо і закутуємо.
Шукайте цікаві рецепти заготовок на зиму, тоді пропонуємо вам зробити заготовки з дині або баклажанів , які неодмінно припадуть до смаку багатьом.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рис з гарбузом - рецепт
Про користь гарбуза нам усім добре відомо. З неї готують багато різних страв: її фарширують, запікають, роблять заготовки на зиму. Але сьогодні ми

Ікра з гарбуза на зиму
Усіма ми любимо традиційну ікру з кабачків і баклажанів, яку готують на зиму і не тільки. Але мало хто знає, що смачну ікру можна приготувати з

Компот з гарбуза на зиму
Багато господині в осінню пору займаються заготовками на зиму. Готують варення, соління, соки, компоти. Сьогодні ми хочемо вам розповісти про рецепти

Сік з гарбуза
Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час

Варення з гарбуза з апельсинами
В осінній період багато господині займаються заготовками на зиму. Сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька новаторських рецептів смачного варення

Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і