Гарбуз - дуже корисний і поживний продукт, з якого можна зробити велику кількість різноманітних страв. Якщо ж ви не бажаєте розлучатися з улюбленим продуктом навіть після настання холодів, рекомендуємо вам урізноманітнити раціон заготовками з гарбуза.
Для початку згадаємо, за що ж ви так любите цей оранжевий овоч і перерахуємо його корисні властивості:
страви їх гарбуза чудово поєднується з м'ясними гарнірами; гарбуз допомагає в боротьбі із зайвою вагою; вміст заліза в цьому овочі гарантує поліпшення настрою і кольору шкіри; вживання гарбуза врятує вас від простудних захворювань, безсоння та проблеми зі шкірою і волоссям; заготовки з гарбуза рятують при безсонні і високій температурі; вітаміни, що містяться в цьому овочі, борються зі зморшками, передчасним старінням і багатьма хворобами; гарбузовий сік покращує травлення, виводить з організму солі, зайву воду, токсини і шлаки. А зараз ми дізнаємося, які заготовки з гарбуза можна зробити на зиму.
Консервована гарбуз з апельсином Інгредієнти: гарбуз - 1 кг; цукор - 200 г; лимонна кислота -10 г; апельсин -1 шт. Приготування Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими кубиками. Далі засипаємо цукром і додаємо лимонну кислоту. Чекаємо виділення соку, потім кип'ятимо заготівлю протягом 5 хвилин. Апельсин промиваємо, очищаємо від шкірки і кісточок, нарізаємо м'якоть дрібними шматочками. Далі кладемо всі інгредієнти в банку і закатуємо.
Відмінною заготівлею на зиму стане сік з гарбуза.
Сік з гарбуза
Інгредієнти: гарбуз 1 кг; вода -2 л; цукор - 250 г; лимон - 1 шт. Приготування Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, натираємо на крупній тертці. Далі готуємо солодкий сироп з води і цукру, заливаємо їм гарбузову м'якоть і варимо протягом 15 хвилин на повільному вогні. Далі овочевий бульйон остуджуємо і проціджуємо. Отриману масу кладемо в каструлю, додаємо нарізаний і очищений від кісточок і шкірки лимон. Все довести до кипіння, розлити по банках, закатати і гарненько укутати.
Але рецепти заготовок з гарбуза на цьому не закінчуються. Спробуйте порадувати домашніх незвичайної закускою.
Закуска з гарбуза і стручкової квасолі Інгредієнти: гарбуз - 2 кг; стручкова квасоля - 1 кг; помідори - 1 кг; рослинне масло-250 г; цукор - 200 г; сіль - 40 г; оцет 6% - 100 г; часник-200 г; кріп - кілька дрібок. Приготування Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо дрібними кубиками. Стручкову квасолю слід нарізати соломкою. Перець миємо та очищаємо серединку, нарізаємо півкільцями. Часник і помідори також промиваємо і очищаємо, подрібнюємо за допомогою блендера або м'ясорубки, додавши сіль, цукор, рослинне масло і оцет. В отриману масу додаємо кріп, нарізані овочі і ставимо на повільний вогонь. Варити інгредієнти слід до кипіння протягом 45 хвилин, періодично помішуючи. Не даючи охолонути, розкладаємо майбутню заготовку по банкам і закатуємо.
Напевно всім присутнім за столом сподобається гарбузово - овочева ікра. Познайомимося з черговим цікавим рецептом.
Гарбузово - овочева ікра Інгредієнти: гарбуз 1 кг; стручкова квасоля -1 кг; помідори - 1 кг; яблука 1 кг; солодкий перець - 1 кг; цибуля ріпчаста -05 кг; цукор -300 г; сіль -50 г; оцет 9% - 50 г; прянощі - за смаком. Приготування Лук очищаємо, промиваємо під холодною водою і шаткуємо. Всі інші овочі і фрукти очищаємо і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. У каструлю наливаємо рослинно масло і додаємо пасеровану цибулю. Далі додаємо гарбуз і помідори, додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння. Потім викладаємо інші інгредієнти, ретельно перемішуємо фруктово-овочеву масу і варимо ще протягом години на повільному вогні. За смаком додаємо прянощі, розкладаємо гарячу ікру по банкам, закатуємо і закутуємо.
Шукайте цікаві рецепти заготовок на зиму, тоді пропонуємо вам зробити заготовки з дині або баклажанів , які неодмінно припадуть до смаку багатьом.