Найкращий момент для заготовок, звичайно ж, літо - час, коли повним повно фруктів і овочів. Зазвичай ми консервуємо помідори, огірки, перець. Але, крім них, можна заготовити на зиму кабачкову ікру. Якщо ви ще жодного разу не робили це блюдо, не полінуйтеся і спробуйте! Особливо рекомендується цей делікатес, людям, які постять або сидять на дієті, так як кабачкова ікра дуже низькокалорійна.
Давайте ж з вами вивчимо рецепти, за якими можна приготувати кабачкову ікру на зиму.
Кабачкова ікра на зиму
Інгредієнти: кабачки - 3 кг; цибуля - 05 кг; морква - 05 кг; цукор - 05 склянки; олія - 05 склянки; томатна паста - 025 л; сіль, перець - за смаком. Приготування Акуратно знімаємо шкірку з кабачків, видаляємо великі насіння, відрізаємо хвостики. Чистимо моркву і цибулю. Всі овочі перекручуємо через м'ясорубку. Викладаємо їх в глибоку сковороду або чавунець і обсмажуємо на слабкому вогні 25 хвилин. Потім додаємо цукор, сіль, перець, рослинна олія і томатну пасту, накриваємо кришкою і тушкуємо близько двох годин, періодично помішуючи. Якщо ви любите гостру їжу, то не бійтеся додати побільше перцю, щоб у вас вийшла гостра кабачкова ікра з пікантним присмаком. Обсмажена ароматна кабачкова гра на зиму готова! Відкладаємо невелику кількість страви в тарілочку для проби, а решту кабачкову ікру консервуємо на зиму в стерильні банки.
Кабачково-баклажанна ікра на зиму
Якщо ви хочете трохи змінити смак кабачкової ікри, то пропонуємо вашій увазі ще один рецепт. Спробуйте приготувати таку страву, як кабачково-баклажанна ікра - її теж можна закатати в банки на зиму або ж використовувати в якості звичайної закуски.
Інгредієнти: кабачки - 1 кг; баклажани -05 кг; морква - 03 кг; цибуля - 02 кг; перець -02 кг; томатна паста - 150 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль, цукор, лимонна кислота, зелень петрушки - за смаком. Приготування Кабачки з баклажанами нарізаємо великими кільцями і викладаємо на деко, покритий фольгою. Випікаємо овочі при температурі 200 градусів приблизно 30 хвилин.
Моркву, цибулю, петрушку ріжемо (не дуже дрібно) і обсмажуємо на сковороді. Змішуємо всі овочі в одній глибокій каструлі, додаємо спеції, томатну пасту і залишаємо тушкуватися на 30 хвилин. Потім всі перекручуємо в ікру, з допомогою блендера або м'ясорубки. Подрібнену ікру знову кип'ятимо і закатуємо.