Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кабачкова ікра в мультиварці - рецепт

Кабачкова ікра в мультиварці - рецепт

19-01-2015, 12:08
2 725
Кабачкова ікра в мультиварці - рецепт
Мультиварки стають все більш популярними, адже всього один гаджет замінює відразу декілька пристроїв: піч, плиту і пароварку. Один з величезних плюсів цього апарату полягає в можливості швидко готувати закрутки на зиму. Сьогодні ми розповімо, як приготувати найпростішу з таких закусок - кабачкову ікру.

Кабачкова ікра



Інгредієнти:


  • кабачок - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 250 г;

  • морква - 300 г;

  • перець болгарський - 74 г;

  • паста томатна - 20 г;

  • масло рослинне - 40 мл;

  • цукор - 5 г;

  • сіль, перець, стручковий гострий перець за смаком.



  • Приготування

    Приготування кабачкової ікри в мультиварці потрібно почати з ретельного промивання овочів. Моркву очистіть від шкірки, у кабачків зріжте побиті або подряпані частини, почистіть цибулю. Перець очистити від плодоніжки, насіння і перегородок.

    Всі овочі наріжте однаковими кубиками товщиною трохи менше сантиметра. Якщо ви не любите або не довіряєте заводський томатній пасті, її можна замінити 150 грамами помідор, в такому випадку ікра з кабачків в мультиварці буде більш водянистою, так що доведеться злити трохи рідини в кінці.

    На мультиварці виставте режим «Випічка», влийте туди масло і додайте цибулю. Через 5 хвилин, коли цибуля почне рум'янитися, додайте до неї моркву і інші овочі і готуйте їх ще 20 хвилин. Якщо ви любите гостру кабачкову ікру, то перець-стручок так само промийте, розріжте, видаліть насіння, а потім дрібно наріжте його в мультиварку.

    Слідом відправте інші овочі і перець. Готуйте суміш ще 20 хвилин на тому ж режимі, потім додайте томатну пасту, сіль і цукор і перемішайте суміш до повного розчинення. Після цього включіть режим «Гасіння» на одну годину. Готову суміш перекладіть в глибоку ємність і відставте її остудитися і настоятися на деякий час. Коли ікра стане кімнатної температури, поперчіть її, у разі, якщо ви не додали перець чилі, і подрібніть блендером до консистенції пюре.

    Якщо ви зібралися робити кабачкову ікру на зиму , то перемістіть ікру назад в каструлю і доведіть до кипіння. Кип'ятіть її 5 хвилин при будь-якому режимі. На плиті, в самій великій каструлі, що у вас є, обварите банки для майбутніх закруток, після чого заповніть їх ікрою і щільно загорніть.

    Кабачкова ікра в мультиварці Панасонік виходить швидше всього. Тому, якщо у вас мультиварка цієї моделі, час приготування можна скоротити на 20 хвилин. Якщо ж ви готуєте кабачкову ікру в мультиварці Редмонт, всі приготування можна здійснити на одному режимі «Випічка».

    Ікра кабачкова «Пікантна»

    Інгредієнти:


  • кабачок - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 250 г;

  • морква - 300 г;

  • перець болгарський - 74 г;

  • паста томатна - 20 г;

  • масло рослинне - 40 мл;

  • часник - 15 г;

  • цукор - 5 г;

  • порошок каррі - 5 г;

  • коріандр - 5 г;

  • горіх мускатний - 5 г;

  • сіль, перець за смаком.


  • Приготування
    Кабачкова ікра в мультиварці, рецепт якої ви зараз дізнаєтесь, відрізняється від звичного рецепта, описаного вище, наявністю великої кількості спецій. Першим ділом наріжте часник разом з цибулею і обсмажте їх на рослинному маслі.
    Кабачкова ікра в мультиварці - рецепт
    Поки обсмажується цибуля, в окремому посуді розмішати томатну пасту, додавши в неї всі перераховані спеції, після чого відправте її до цибулі. Потушкуйте суміш протягом 5 хвилин, додайте нарізані кубиками овочі. Якщо ви готуєте страву в мультиварці, закрийте кришку і поставте режим «Гасіння» на 60 хвилин.
    За аналогічним рецептом можна приготувати і баклажанову ікру .
    Перед подачею готову страву необхідно остудити, виклавши його в глибоку форму. Краще всього подавати ікру з крекерами або хлібцями, які можна купити в будь-якому супермаркеті. Така страва стане відмінною ідеєю для літнього обіду або вечері і справить особливе враження на всіх, хто стежить за своєю фігурою. В даний рецепт можна додавати будь-які спеції, експериментуючи з приправами і відкриваючи для себе нові смаки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бурякова ікра
    Бурякова ікра
    Про кабачкову ікру знає навіть дитина, а от про бурякову - зовсім не багато, адже така закуска чудово поєднується з багатьма гарнірами і м'ясом,
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
    Ікра кабачкова на зиму
    Ікра кабачкова на зиму
    Кабачкова ікра відома, мабуть, кожному громадянину пострадянського простору. Як здорово взимку відкрити баночку ікри, намазати на хліб і насолодитися
    Смачна кабачкова ікра на зиму
    Смачна кабачкова ікра на зиму
    Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в
    Ікра з гарбуза на зиму
    Ікра з гарбуза на зиму
    Усіма ми любимо традиційну ікру з кабачків і баклажанів, яку готують на зиму і не тільки. Але мало хто знає, що смачну ікру можна приготувати з
    Як загасити капусту в мультиварці?
    Як загасити капусту в мультиварці?
    Як тушкувати капусту в мультиварці? Це питання хвилює багатьох господинь, а тому ми вирішили розповісти про декілька рецепти приготування смачної