Мультиварки стають все більш популярними, адже всього один гаджет замінює відразу декілька пристроїв: піч, плиту і пароварку. Один з величезних плюсів цього апарату полягає в можливості швидко готувати закрутки на зиму. Сьогодні ми розповімо, як приготувати найпростішу з таких закусок - кабачкову ікру.
Кабачкова ікра
Інгредієнти: кабачок - 500 г; цибуля ріпчаста - 250 г; морква - 300 г; перець болгарський - 74 г; паста томатна - 20 г; масло рослинне - 40 мл; цукор - 5 г; сіль, перець, стручковий гострий перець за смаком. Приготування Приготування кабачкової ікри в мультиварці потрібно почати з ретельного промивання овочів. Моркву очистіть від шкірки, у кабачків зріжте побиті або подряпані частини, почистіть цибулю. Перець очистити від плодоніжки, насіння і перегородок.
Всі овочі наріжте однаковими кубиками товщиною трохи менше сантиметра. Якщо ви не любите або не довіряєте заводський томатній пасті, її можна замінити 150 грамами помідор, в такому випадку ікра з кабачків в мультиварці буде більш водянистою, так що доведеться злити трохи рідини в кінці.
На мультиварці виставте режим «Випічка», влийте туди масло і додайте цибулю. Через 5 хвилин, коли цибуля почне рум'янитися, додайте до неї моркву і інші овочі і готуйте їх ще 20 хвилин. Якщо ви любите гостру кабачкову ікру, то перець-стручок так само промийте, розріжте, видаліть насіння, а потім дрібно наріжте його в мультиварку.
Слідом відправте інші овочі і перець. Готуйте суміш ще 20 хвилин на тому ж режимі, потім додайте томатну пасту, сіль і цукор і перемішайте суміш до повного розчинення. Після цього включіть режим «Гасіння» на одну годину. Готову суміш перекладіть в глибоку ємність і відставте її остудитися і настоятися на деякий час. Коли ікра стане кімнатної температури, поперчіть її, у разі, якщо ви не додали перець чилі, і подрібніть блендером до консистенції пюре.
Якщо ви зібралися робити кабачкову ікру на зиму , то перемістіть ікру назад в каструлю і доведіть до кипіння. Кип'ятіть її 5 хвилин при будь-якому режимі. На плиті, в самій великій каструлі, що у вас є, обварите банки для майбутніх закруток, після чого заповніть їх ікрою і щільно загорніть.
Кабачкова ікра в мультиварці Панасонік виходить швидше всього. Тому, якщо у вас мультиварка цієї моделі, час приготування можна скоротити на 20 хвилин. Якщо ж ви готуєте кабачкову ікру в мультиварці Редмонт, всі приготування можна здійснити на одному режимі «Випічка».
Ікра кабачкова «Пікантна» Інгредієнти: кабачок - 500 г; цибуля ріпчаста - 250 г; морква - 300 г; перець болгарський - 74 г; паста томатна - 20 г; масло рослинне - 40 мл; часник - 15 г; цукор - 5 г; порошок каррі - 5 г; коріандр - 5 г; горіх мускатний - 5 г; сіль, перець за смаком. Приготування Кабачкова ікра в мультиварці, рецепт якої ви зараз дізнаєтесь, відрізняється від звичного рецепта, описаного вище, наявністю великої кількості спецій. Першим ділом наріжте часник разом з цибулею і обсмажте їх на рослинному маслі.
Поки обсмажується цибуля, в окремому посуді розмішати томатну пасту, додавши в неї всі перераховані спеції, після чого відправте її до цибулі. Потушкуйте суміш протягом 5 хвилин, додайте нарізані кубиками овочі. Якщо ви готуєте страву в мультиварці, закрийте кришку і поставте режим «Гасіння» на 60 хвилин.
За аналогічним рецептом можна приготувати і баклажанову ікру .
Перед подачею готову страву необхідно остудити, виклавши його в глибоку форму. Краще всього подавати ікру з крекерами або хлібцями, які можна купити в будь-якому супермаркеті. Така страва стане відмінною ідеєю для літнього обіду або вечері і справить особливе враження на всіх, хто стежить за своєю фігурою. В даний рецепт можна додавати будь-які спеції, експериментуючи з приправами і відкриваючи для себе нові смаки.