Овочі є відмінним доповненням і до риби, і до м'яса, і до птиці. Нижче вас чекають рецепти приготування овочів на гарнір.
Гарнір із заморожених овочів
Інгредієнти: суміш заморожених овочів - 800 г; майонез - 1 ст. ложка; сметана - 1 ст. ложка; сушений орегано, базилік, чорний і червоний мелений перець - по щіпці; соус соєвий - 30 мл Приготування Суміш заморожених овочів викладаємо на суху сковороду. Попередньо розморожувати овочі не потрібно. По мірі того, як вони будуть нагріватися і розморожувати, утворюється рідина. Як тільки вона закипить, додаємо сушений орегано, базилік, перець. Все це перемішуємо і під закритою кришкою тушкуємо хвилин 15. Якщо за цей час рідина встигне випаруватися, то можна підлити трохи води. Після цього додаємо сметану, майонез і соєвий соус . Гарненько перемішуємо, якщо потрібно, досолює і вимикаємо вогонь. Смачний гарнір із заморожених овочів готовий!
Гарнір до м'яса з овочів
Інгредієнти: брокколі - 400 г; солодкий перець - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; цибуля порей - 1 шт.; морква - 1 шт.; оливкова олія - 50 мл; сіль, чорний мелений перець. зелень. Приготування У киплячу воду кидаємо суцвіття брокколі і моркву, нарізану кружальцями. Після того, як вода закипить, проварюємо близько 1 хвилини, а потім відкидаємо на друшляк і промиваємо під холодною водою. Це потрібно для того, щоб не втратити яскравий колір овочів. Цибуля порей ріжемо соломкою.
На сковороді розігріваємо оливкову олію, кладемо в нього солодкий перець і ріпчасту цибулю, нарізані півкільцями. Перемішуємо і обсмажуємо хвилини 2. Після цього викладаємо моркву і смажимо ще стільки ж. В останню чергу додаємо брокколі, знову все перемішуємо і готуємо ще 2-3 хвилини. За бажанням ще можна додати стручок гострого перчика. Солимо і перчимо за смаком, а перед подачею до столу гарнір до м'яса посипаємо подрібненою зеленню.
Гарнір до курки з овочів
Інгредієнти: кабачки молоді - 2 шт.; баклажани - 3 шт.; солодкий перець - 3 шт.; печериці - 350 г; помідори - 4 шт.; цибуля солодкий - 2 шт.; сіль, італійські трави - за смаком; рослинна олія для смаження. Приготування Миємо й чистимо овочі і гриби. Кабачки, перець і баклажани чистимо від насіння. Помідори обдаємо окропом, а потім очищаємо від шкірки. Всі інгредієнти нарізаємо кубиками. У сотейнику розігріваємо олію, викладаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім викладаємо солодкий перець і кабачки. Перемішуємо і на невеликому вогні тушкуємо хвилин 6-7.
Додаємо баклажани і посипаємо їх італійськими травами. Обсмажуємо до напівготовності. В кінці викладаємо гриби і помідори. Все акуратно перемішуємо, солимо за смаком і тушкуємо до готовності. Смачний гарнір з овочів до курки готовий.
Гарнір з запечених овочів
Інгредієнти: баклажани - 400 г; солодкий перець (червоний) - 250 г; часник - 2 зубчики; оливкова олія - 30 мл; шпинат, петрушка; сіль, перець - за смаком. Приготування Перець і баклажани викладаємо на решітку в духовці при температурі 200 градусів запікаємо 40 хвилин, кілька разів перевертаючи їх, щоб овочі добре пропеклися. А щоб в процесі запікання баклажани не полопалися, попередньо наколюємо їх в декількох місцях виделкою. Готові баклажани очищаємо від шкірки (добре пропечені баклажанах вона знімається дуже легко) і ріжемо кубиками, так само ріжемо і перець.
Додаємо до овочів оливкове масло, подрібнену петрушку, нарізаний шпинат і подрібнений часник. Все це перемішуємо і солимо за смаком. Такий гарнір буде відмінним доповненням до м'яса або сосисок, смаженим над вугіллям.