Вернуться назад Распечатать

Гарнір з овочів

Гарнір з овочів
Овочі є відмінним доповненням і до риби, і до м'яса, і до птиці. Нижче вас чекають рецепти приготування овочів на гарнір.

Гарнір із заморожених овочів


Інгредієнти:

  • суміш заморожених овочів - 800 г;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • сушений орегано, базилік, чорний і червоний мелений перець - по щіпці;

  • соус соєвий - 30 мл


  • Приготування
    Суміш заморожених овочів викладаємо на суху сковороду. Попередньо розморожувати овочі не потрібно. По мірі того, як вони будуть нагріватися і розморожувати, утворюється рідина. Як тільки вона закипить, додаємо сушений орегано, базилік, перець. Все це перемішуємо і під закритою кришкою тушкуємо хвилин 15. Якщо за цей час рідина встигне випаруватися, то можна підлити трохи води. Після цього додаємо сметану, майонез і соєвий соус . Гарненько перемішуємо, якщо потрібно, досолює і вимикаємо вогонь. Смачний гарнір із заморожених овочів готовий!

    Гарнір до м'яса з овочів


    Інгредієнти:

  • брокколі - 400 г;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • цибуля порей - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • оливкова олія - 50 мл;

  • сіль, чорний мелений перець.

  • зелень.


  • Приготування
    У киплячу воду кидаємо суцвіття брокколі і моркву, нарізану кружальцями. Після того, як вода закипить, проварюємо близько 1 хвилини, а потім відкидаємо на друшляк і промиваємо під холодною водою. Це потрібно для того, щоб не втратити яскравий колір овочів. Цибуля порей ріжемо соломкою.
    На сковороді розігріваємо оливкову олію, кладемо в нього солодкий перець і ріпчасту цибулю, нарізані півкільцями. Перемішуємо і обсмажуємо хвилини 2. Після цього викладаємо моркву і смажимо ще стільки ж. В останню чергу додаємо брокколі, знову все перемішуємо і готуємо ще 2-3 хвилини. За бажанням ще можна додати стручок гострого перчика. Солимо і перчимо за смаком, а перед подачею до столу гарнір до м'яса посипаємо подрібненою зеленню.

    Гарнір до курки з овочів


    Інгредієнти:

  • кабачки молоді - 2 шт.;

  • баклажани - 3 шт.;

  • солодкий перець - 3 шт.;

  • печериці - 350 г;

  • помідори - 4 шт.;

  • цибуля солодкий - 2 шт.;

  • сіль, італійські трави - за смаком;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Миємо й чистимо овочі і гриби. Кабачки, перець і баклажани чистимо від насіння. Помідори обдаємо окропом, а потім очищаємо від шкірки. Всі інгредієнти нарізаємо кубиками. У сотейнику розігріваємо олію, викладаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім викладаємо солодкий перець і кабачки. Перемішуємо і на невеликому вогні тушкуємо хвилин 6-7.
    Додаємо баклажани і посипаємо їх італійськими травами. Обсмажуємо до напівготовності. В кінці викладаємо гриби і помідори. Все акуратно перемішуємо, солимо за смаком і тушкуємо до готовності. Смачний гарнір з овочів до курки готовий.

    Гарнір з запечених овочів


    Інгредієнти:

  • баклажани - 400 г;

  • солодкий перець (червоний) - 250 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • шпинат, петрушка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гарнір з овочів
    Перець і баклажани викладаємо на решітку в духовці при температурі 200 градусів запікаємо 40 хвилин, кілька разів перевертаючи їх, щоб овочі добре пропеклися. А щоб в процесі запікання баклажани не полопалися, попередньо наколюємо їх в декількох місцях виделкою. Готові баклажани очищаємо від шкірки (добре пропечені баклажанах вона знімається дуже легко) і ріжемо кубиками, так само ріжемо і перець.
    Додаємо до овочів оливкове масло, подрібнену петрушку, нарізаний шпинат і подрібнений часник. Все це перемішуємо і солимо за смаком. Такий гарнір буде відмінним доповненням до м'яса або сосисок, смаженим над вугіллям.