Вернуться назад Распечатать

Гарніри до м'яса

Гарніри до м'яса
В залежності від того, какао м'ясне блюдо ви будете готувати, слід вибирати і гарнір до нього доповнення. Рецепти, про яких ми поговоримо в даній статті, є практично універсальними, тобто і для стейка з мармурової яловичини і для котлет вони підійдуть ідеально, справа залишається за малим - оцінити витрати і складність на кожне окреме страви і вибрати для себе оптимальний варіант.

Рецепт овочевого гарніру до м'яса


Інгредієнти:

  • стручкова квасоля - 750 г;

  • томати черрі - 250 г;

  • вода - 1 ст.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком;

  • свіжий базилік.


  • Приготування
    Квасоля бланшируем в підсоленій воді 10 хвилин, після обдаємо холодною водою. Помідори розрізаємо на половинки. Масло розтоплюємо і змішуємо з цукром, сіллю, перцем, подрібненим часником і базиліком. Кладемо в ароматне масло шматочки томатів і варимо до розм'якшення. Змішуємо томати з квасолею. Подаємо гарнір до м'яса з ароматних овочів в гарячому вигляді.

    Смачний гарнір з картоплі до м'яса


    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • червоний цибуля - 1/2 шт.;

  • червоний винний оцет - 1/4 ст.;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець;

  • зелену цибулю.


  • Приготування
    Картоплю миємо, розрізаємо на четвертинки і поливаємо олією. Запікаємо бульби при 180 градусах 25 хвилин.
    Цибулю нарізаємо тонкими кільцями й обсмажуємо на сковороді до м'якості, додаємо нарізаний часник. У мисці змішуємо оцет, гірчицю , сіль і перець. Додаємо в заправку цибулю і поливаємо нею картоплю. Подаємо гарнір, посипаємо нарізаною зеленою цибулею.

    Рис на гарнір до м'яса


    Існує величезна різноманітність рисових гарнірів до м'яса і мала кількість з них можна назвати по-справжньому універсальними. Ми вибрали рецепт, який сподобається більшості, якщо не кожному із читачів. Ніжний вершковий рис з сирною скоринкою. Апетитно?
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • зелена цибуля;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сіль, перець;

  • рис - 3 1/2 ст.;

  • курячий бульйон - 3 ст.;

  • вершки - 1 ст.;

  • тертий твердий сир - 1 1/2 ст.


  • Приготування
    На вершковому маслі обсмажуємо зелений і ріпчасту цибулю до м'якості. В кінці готування додаємо часник, сіль і перець. Засипаємо до овочів рис і перемішуємо, щоб зерна вкрилися маслом. Заливаємо рис бульйоном і вершками, доводимо до кипіння. Варимо рис, помішуючи, після додаємо тертий сир і перекладаємо вміст сковороди в форму для випічки. Зверху посипаємо рис залишками сиру і запікаємо страву при 180 градусах до повного випаровування вологи й появи рум'яної сирної скоринки (15-20 хвилин). Подаємо оригінальний гарнір до м'яса одразу ж після запікання.

    Гарбуз на гарнір до м'яса


    Зовсім не складний, але дуже смачний гарнір до м'яса ви можете приготувати, використовуючи просту гарбуз.
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 500 г;

  • оливкова олія - 40 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • біле сухе вино - 40 мл;

  • свіжий розмарин - 2 гілочки;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • Гарніри до м'яса

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гарбуз миємо, очищаємо від шкірки і насіння, а потім нарізаємо кубиками.
    У сотейник наливаємо олію і обсмажуємо на ньому гарбузовий шматочки разом з часником, до тих пір, поки гарбуз не придбає золотавий колір (близько 4-5 хвилин). Після, заливаємо гарнір білим вином і додаємо цукор, перемішуємо, зменшуємо вогонь і даємо сиропу покипіти 5-7 хвилин. Тепер додаємо листя розмарину, перемішуємо і продовжуємо готування ще 7-8 хвилин.
    В результаті ми отримаємо рум'яні і солодкуваті гарбузове шматочки, які чудово доповнять гострі страви з м'яса. Вийде святковий гарнір до м'яса.