Як приготувати квасолю на гарнір?
Страви, приготовлені з квасолі, дуже популярні в мексиканській і грецької кухні. Вони чудово поєднуються з м'ясом, рибою і овочами. Дуже часто такі страви можуть бути самостійними, тому що цей продукт є сам по собі достатньо калорійним і ситним. Давайте розглянемо з вами які можна зробити гарніри з квасолі і з чим її краще всього подати.
Інгредієнти:
часник - 2 зубчики;
стручкова квасоля - 500 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком;
кріп свіжий.
Приготування
Отже, для приготування стручкової квасолі на гарнір, кладемо її в киплячу воду і злегка відварюємо, хвилинки 3-4. Потім відкидаємо квасолю на друшляк і зливаємо всю рідину. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібненько нарізаємо кубиками, а стручки зеленої квасолі - невеликими шматочками. На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо до золотистого кольору цибулю, подрібнену квасоля, перчимо, солимо за смаком, все перемішуємо і пасеруємо ще хвилин 5. Цим часом дрібно рубаємо часник і кріп, висипаємо все в сковороду, перемішуємо з квасолею, вимикаємо плиту, закриваємо кришкою і залишаємо постояти 10 хвилин. Після цього подаємо страву із зеленої квасолі на стіл як окрему страву або як гарнір до м'яса.
Інгредієнти:
біла квасоля - 1 ст.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
помідор - 2 шт.;
часник - 1 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
сіль, перець, паприка - за смаком;
зелень кропу.
Приготування
Розглянемо простий варіант, як приготувати квасоля на гарнір. Заливаємо її на ніч водою і залишаємо настоятися. Потім відварюємо до готовності, відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти. У сковорідці обсмажуємо нарізану кубиками перець і цибулю. Далі додаємо томатну пасту, натерті на тертці помідори, вливаємо трохи води. Все перемішуємо, заправляємо сіллю, перцем, кладемо лаврушечку і тушкуємо під кришкою хвилин 10. Потім видавлюємо часник, посипаємо зеленню і викладаємо квасоля. Тушкуємо блюдо хвилин 10 і подаємо з м'ясом, рибою і свіжим хлібом.
Інгредієнти:
консервована квасоля - 500 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
волоські горіхи - 50 г;
сіль, мелений червоний перець - за смаком;
кориця - 05 ч. ложки;
часник - 1 зубчик;
винний оцет - 1 ст. ложка;
кінза, базилік, кріп.
Приготування
Квасоля викладаємо в сковороду і обсмажуємо на повільному вогні разом з дрібно порізаною цибулею. Додаємо мелений перець, корицю, вливаємо винний оцет, кладемо сіль за смаком, подрібнені волоські горіхи, видавлюємо часник, все ретельно перемішуємо і протушиваем масу протягом 5 хвилин. Потім перекладаємо гарнір з консервованої квасолі в салатник і подаємо до столу.
Любителям цього продукту також сподобається суп-пюре з квасолі , який легко і просто приготувати.
Гарнір із стручкової квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування стручкової квасолі на гарнір, кладемо її в киплячу воду і злегка відварюємо, хвилинки 3-4. Потім відкидаємо квасолю на друшляк і зливаємо всю рідину. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібненько нарізаємо кубиками, а стручки зеленої квасолі - невеликими шматочками. На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо до золотистого кольору цибулю, подрібнену квасоля, перчимо, солимо за смаком, все перемішуємо і пасеруємо ще хвилин 5. Цим часом дрібно рубаємо часник і кріп, висипаємо все в сковороду, перемішуємо з квасолею, вимикаємо плиту, закриваємо кришкою і залишаємо постояти 10 хвилин. Після цього подаємо страву із зеленої квасолі на стіл як окрему страву або як гарнір до м'яса.
Гарнір з білої квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо простий варіант, як приготувати квасоля на гарнір. Заливаємо її на ніч водою і залишаємо настоятися. Потім відварюємо до готовності, відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти. У сковорідці обсмажуємо нарізану кубиками перець і цибулю. Далі додаємо томатну пасту, натерті на тертці помідори, вливаємо трохи води. Все перемішуємо, заправляємо сіллю, перцем, кладемо лаврушечку і тушкуємо під кришкою хвилин 10. Потім видавлюємо часник, посипаємо зеленню і викладаємо квасоля. Тушкуємо блюдо хвилин 10 і подаємо з м'ясом, рибою і свіжим хлібом.
Рецепт гарнір з червоної квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля викладаємо в сковороду і обсмажуємо на повільному вогні разом з дрібно порізаною цибулею. Додаємо мелений перець, корицю, вливаємо винний оцет, кладемо сіль за смаком, подрібнені волоські горіхи, видавлюємо часник, все ретельно перемішуємо і протушиваем масу протягом 5 хвилин. Потім перекладаємо гарнір з консервованої квасолі в салатник і подаємо до столу.
Любителям цього продукту також сподобається суп-пюре з квасолі , який легко і просто приготувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паштет із квасолі
З такого простого продукту як квасоля можна приготувати величезну кількість страв. Супи, борщі, гарніри, закуски Різноманітність велике. Якраз
Смажена стручкова квасоля
Стручкова квасоля - досить популярний продукт з сімейства бобових. Її також називають цукрової, зеленою або спаржевої. Страви з неї покращують
Пюре з квасолі - рецепти
Пюре з квасолі - корисне і поживне блюдо, відмінний варіант для прихильників здорового способу життя, а також тих, хто бажає урізноманітнити свій
Овочевий паштет
Ситні закуски з фасолевим паштетом припадуть до смаку не тільки вегетаріанцям, але і м'ясоїдам. Готовий паштет можна використовувати як доповнення до
Як приготувати лобіо з квасолі?
Лобіо - популярна страва грузинської кухні, яку можна приготувати із стручкової, білої або червоної квасолі. Давайте розберемо парочку корисних і