Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати квасолю на гарнір?

Як приготувати квасолю на гарнір?

21-03-2015, 20:50
2 257
Як приготувати квасолю на гарнір?
Страви, приготовлені з квасолі, дуже популярні в мексиканській і грецької кухні. Вони чудово поєднуються з м'ясом, рибою і овочами. Дуже часто такі страви можуть бути самостійними, тому що цей продукт є сам по собі достатньо калорійним і ситним. Давайте розглянемо з вами які можна зробити гарніри з квасолі і з чим її краще всього подати.

Гарнір із стручкової квасолі


Інгредієнти:

  • часник - 2 зубчики;

  • стручкова квасоля - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • кріп свіжий.


  • Приготування
    Отже, для приготування стручкової квасолі на гарнір, кладемо її в киплячу воду і злегка відварюємо, хвилинки 3-4. Потім відкидаємо квасолю на друшляк і зливаємо всю рідину. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібненько нарізаємо кубиками, а стручки зеленої квасолі - невеликими шматочками. На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо до золотистого кольору цибулю, подрібнену квасоля, перчимо, солимо за смаком, все перемішуємо і пасеруємо ще хвилин 5. Цим часом дрібно рубаємо часник і кріп, висипаємо все в сковороду, перемішуємо з квасолею, вимикаємо плиту, закриваємо кришкою і залишаємо постояти 10 хвилин. Після цього подаємо страву із зеленої квасолі на стіл як окрему страву або як гарнір до м'яса.

    Гарнір з білої квасолі


    Інгредієнти:

  • біла квасоля - 1 ст.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • часник - 1 шт.;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, паприка - за смаком;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Розглянемо простий варіант, як приготувати квасоля на гарнір. Заливаємо її на ніч водою і залишаємо настоятися. Потім відварюємо до готовності, відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти. У сковорідці обсмажуємо нарізану кубиками перець і цибулю. Далі додаємо томатну пасту, натерті на тертці помідори, вливаємо трохи води. Все перемішуємо, заправляємо сіллю, перцем, кладемо лаврушечку і тушкуємо під кришкою хвилин 10. Потім видавлюємо часник, посипаємо зеленню і викладаємо квасоля. Тушкуємо блюдо хвилин 10 і подаємо з м'ясом, рибою і свіжим хлібом.

    Рецепт гарнір з червоної квасолі


    Інгредієнти:

  • консервована квасоля - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • волоські горіхи - 50 г;

  • сіль, мелений червоний перець - за смаком;

  • кориця - 05 ч. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • винний оцет - 1 ст. ложка;

  • Як приготувати квасолю на гарнір?

  • кінза, базилік, кріп.


  • Приготування
    Квасоля викладаємо в сковороду і обсмажуємо на повільному вогні разом з дрібно порізаною цибулею. Додаємо мелений перець, корицю, вливаємо винний оцет, кладемо сіль за смаком, подрібнені волоські горіхи, видавлюємо часник, все ретельно перемішуємо і протушиваем масу протягом 5 хвилин. Потім перекладаємо гарнір з консервованої квасолі в салатник і подаємо до столу.
    Любителям цього продукту також сподобається суп-пюре з квасолі , який легко і просто приготувати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паштет із квасолі
    Паштет із квасолі
    З такого простого продукту як квасоля можна приготувати величезну кількість страв. Супи, борщі, гарніри, закуски Різноманітність велике. Якраз
    Смажена стручкова квасоля
    Смажена стручкова квасоля
    Стручкова квасоля - досить популярний продукт з сімейства бобових. Її також називають цукрової, зеленою або спаржевої. Страви з неї покращують
    Пюре з квасолі - рецепти
    Пюре з квасолі - рецепти
    Пюре з квасолі - корисне і поживне блюдо, відмінний варіант для прихильників здорового способу життя, а також тих, хто бажає урізноманітнити свій
    Овочевий паштет
    Овочевий паштет
    Ситні закуски з фасолевим паштетом припадуть до смаку не тільки вегетаріанцям, але і м'ясоїдам. Готовий паштет можна використовувати як доповнення до
    Як приготувати лобіо з квасолі?
    Як приготувати лобіо з квасолі?
    Лобіо - популярна страва грузинської кухні, яку можна приготувати із стручкової, білої або червоної квасолі. Давайте розберемо парочку корисних і