Страви, приготовлені з квасолі, дуже популярні в мексиканській і грецької кухні. Вони чудово поєднуються з м'ясом, рибою і овочами. Дуже часто такі страви можуть бути самостійними, тому що цей продукт є сам по собі достатньо калорійним і ситним. Давайте розглянемо з вами які можна зробити гарніри з квасолі і з чим її краще всього подати.
Гарнір із стручкової квасолі
Інгредієнти: часник - 2 зубчики; стручкова квасоля - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; кріп свіжий. Приготування Отже, для приготування стручкової квасолі на гарнір, кладемо її в киплячу воду і злегка відварюємо, хвилинки 3-4. Потім відкидаємо квасолю на друшляк і зливаємо всю рідину. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібненько нарізаємо кубиками, а стручки зеленої квасолі - невеликими шматочками. На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо до золотистого кольору цибулю, подрібнену квасоля, перчимо, солимо за смаком, все перемішуємо і пасеруємо ще хвилин 5. Цим часом дрібно рубаємо часник і кріп, висипаємо все в сковороду, перемішуємо з квасолею, вимикаємо плиту, закриваємо кришкою і залишаємо постояти 10 хвилин. Після цього подаємо страву із зеленої квасолі на стіл як окрему страву або як гарнір до м'яса.
Гарнір з білої квасолі
Інгредієнти: біла квасоля - 1 ст.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; болгарський перець - 2 шт.; помідор - 2 шт.; часник - 1 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль, перець, паприка - за смаком; зелень кропу. Приготування Розглянемо простий варіант, як приготувати квасоля на гарнір. Заливаємо її на ніч водою і залишаємо настоятися. Потім відварюємо до готовності, відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти. У сковорідці обсмажуємо нарізану кубиками перець і цибулю. Далі додаємо томатну пасту, натерті на тертці помідори, вливаємо трохи води. Все перемішуємо, заправляємо сіллю, перцем, кладемо лаврушечку і тушкуємо під кришкою хвилин 10. Потім видавлюємо часник, посипаємо зеленню і викладаємо квасоля. Тушкуємо блюдо хвилин 10 і подаємо з м'ясом, рибою і свіжим хлібом.
Рецепт гарнір з червоної квасолі
Інгредієнти: консервована квасоля - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; волоські горіхи - 50 г; сіль, мелений червоний перець - за смаком; кориця - 05 ч. ложки; часник - 1 зубчик; винний оцет - 1 ст. ложка; кінза, базилік, кріп. Приготування Квасоля викладаємо в сковороду і обсмажуємо на повільному вогні разом з дрібно порізаною цибулею. Додаємо мелений перець, корицю, вливаємо винний оцет, кладемо сіль за смаком, подрібнені волоські горіхи, видавлюємо часник, все ретельно перемішуємо і протушиваем масу протягом 5 хвилин. Потім перекладаємо гарнір з консервованої квасолі в салатник і подаємо до столу.
Любителям цього продукту також сподобається суп-пюре з квасолі , який легко і просто приготувати.