Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажена стручкова квасоля

Смажена стручкова квасоля

18-03-2015, 08:40
5 211
Смажена стручкова квасоля
Стручкова квасоля - досить популярна овочева культура з сімейства бобових. Її також називають спаржевої, зеленою або цукрової. Страви з квасолі дуже корисні, благотворно впливають на нервову систему і поліпшують травлення. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти смаженої квасолі.

Смажена стручкова квасоля з часником


Інгредієнти:

  • квасоля стручкова - 600 г;

  • волоські горіхи - 50 г;

  • часник - 5 зубчиків;

  • рослинне масло - 20 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Волоські горіхи подрібнюємо блендером до утворення дрібної крихти. Часник чистимо, плющимо ножем і дрібно шаткуємо. Тепер ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо трохи рослинного масла і як тільки воно добре нагріється, додаємо подрібнений часник, швидко перемішуємо і відразу ж викладаємо стручкову квасолю. Далі зменшуємо вогонь до мінімуму, обсмажуємо квасолю з часничком, підсолюємо за смаком і тушкуємо хвилин 10. Потім знімаємо з плити, піднімаємо кришку, і висипаємо подрібнений волоський горіх. Все гарненько перемішати, посипаємо гарнір чорним меленим перцем, накриваємо кришкою і даємо їй постояти ще хвилин 10.

    Стручкова квасоля, смажена з цибулею


    Інгредієнти:

  • квасоля стручкова - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування смаженої квасолі, цибулю очищаємо від лушпиння, шаткуємо півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім додаємо заморожену стручкову квасолю. Помідори, очистивши від шкірки, і плодоніжки натираємо на тертці і викладаємо отриману масу до квасолі. Солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин до тих пір, поки квасоля не набуде темно зелений колір. Після цього розбиваємо в сковорідку яйця, енергійно перемішуємо і тушкуємо до повної готовності. Ось і все, смажена стручкова квасоля з яйцем готова!

    Смажена стручкова квасоля з м'ясом


    Інгредієнти:

  • стручкова квасоля - 400 г;

  • шашличний соус - 5 ст. ложок;

  • м'ясо (курка, свинина) - 200-300 р;

  • сіль - за смаком;

  • Смажена стручкова квасоля

  • масло рослинне для обсмажування.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Розігріваємо Сковороду, наливаємо масло, кидаємо м'ясо і обсмажуємо його до появи золотистої скоринки. Приправляємо все сіллю, додаємо шашличний соус, перемішуємо і вливаємо трохи води. Потім викладаємо попередньо відварену в підсоленій воді стручкову квасолю, перемішуємо і залишаємо страву нудитися на маленькому вогні під кришкою протягом 10 хвилин, після чого відразу ж розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл.
    Шукайте ще цікаві рецепти з цим продуктом, тоді пропонуємо тушкувати квасоля з овочами - вийде оригінально і просто.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати квасолю на гарнір?
    Як приготувати квасолю на гарнір?
    Квасоля є корисним і поживним продуктом. Її використовують у приготуванні багатьох страв, як супів, і других страв. Вона відмінно поєднується з
    Квасоля в горщиках
    Квасоля в горщиках
    Квасоля - дуже ситний і корисний продукт, який за вмістом білка може скласти конкуренцію м'яса. Її використовують у приготуванні супів і салатів. А
    Омлет зі стручковою квасолею
    Омлет зі стручковою квасолею
    Омлет - чудове і швидке блюдо до сніданку. Урізноманітнити його можна додаванням інших інгредієнтів, ми рекомендуємо вам спробувати омлет зі
    Як приготувати заморожену стручкову квасолю?
    Як приготувати заморожену стручкову квасолю?
    Що робити, коли взимку хочеться чогось свіженького, легкого, річного, а на вулиці мороз? Є просте рішення цієї проблеми - заморожена стручкова
    Як заморозити стручкову квасолю?
    Як заморозити стручкову квасолю?
    Щоб взимку можна було насолоджуватися овочевими стравами, необхідно заздалегідь продумати, як зберегти ці самі овочі до зими. Найкращий спосіб