Вернуться назад Распечатать

Смажена стручкова квасоля

Смажена стручкова квасоля
Стручкова квасоля - досить популярна овочева культура з сімейства бобових. Її також називають спаржевої, зеленою або цукрової. Страви з квасолі дуже корисні, благотворно впливають на нервову систему і поліпшують травлення. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти смаженої квасолі.

Смажена стручкова квасоля з часником


Інгредієнти:

  • квасоля стручкова - 600 г;

  • волоські горіхи - 50 г;

  • часник - 5 зубчиків;

  • рослинне масло - 20 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Волоські горіхи подрібнюємо блендером до утворення дрібної крихти. Часник чистимо, плющимо ножем і дрібно шаткуємо. Тепер ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо трохи рослинного масла і як тільки воно добре нагріється, додаємо подрібнений часник, швидко перемішуємо і відразу ж викладаємо стручкову квасолю. Далі зменшуємо вогонь до мінімуму, обсмажуємо квасолю з часничком, підсолюємо за смаком і тушкуємо хвилин 10. Потім знімаємо з плити, піднімаємо кришку, і висипаємо подрібнений волоський горіх. Все гарненько перемішати, посипаємо гарнір чорним меленим перцем, накриваємо кришкою і даємо їй постояти ще хвилин 10.

    Стручкова квасоля, смажена з цибулею


    Інгредієнти:

  • квасоля стручкова - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування смаженої квасолі, цибулю очищаємо від лушпиння, шаткуємо півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім додаємо заморожену стручкову квасолю. Помідори, очистивши від шкірки, і плодоніжки натираємо на тертці і викладаємо отриману масу до квасолі. Солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин до тих пір, поки квасоля не набуде темно зелений колір. Після цього розбиваємо в сковорідку яйця, енергійно перемішуємо і тушкуємо до повної готовності. Ось і все, смажена стручкова квасоля з яйцем готова!

    Смажена стручкова квасоля з м'ясом


    Інгредієнти:

  • стручкова квасоля - 400 г;

  • шашличний соус - 5 ст. ложок;

  • м'ясо (курка, свинина) - 200-300 р;

  • сіль - за смаком;

  • Смажена стручкова квасоля

  • масло рослинне для обсмажування.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Розігріваємо Сковороду, наливаємо масло, кидаємо м'ясо і обсмажуємо його до появи золотистої скоринки. Приправляємо все сіллю, додаємо шашличний соус, перемішуємо і вливаємо трохи води. Потім викладаємо попередньо відварену в підсоленій воді стручкову квасолю, перемішуємо і залишаємо страву нудитися на маленькому вогні під кришкою протягом 10 хвилин, після чого відразу ж розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл.
    Шукайте ще цікаві рецепти з цим продуктом, тоді пропонуємо тушкувати квасоля з овочами - вийде оригінально і просто.