Стручкова квасоля - досить популярна овочева культура з сімейства бобових. Її також називають спаржевої, зеленою або цукрової. Страви з квасолі дуже корисні, благотворно впливають на нервову систему і поліпшують травлення. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти смаженої квасолі.
Смажена стручкова квасоля з часником
Інгредієнти: квасоля стручкова - 600 г; волоські горіхи - 50 г; часник - 5 зубчиків; рослинне масло - 20 мл; спеції. Приготування Волоські горіхи подрібнюємо блендером до утворення дрібної крихти. Часник чистимо, плющимо ножем і дрібно шаткуємо. Тепер ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо трохи рослинного масла і як тільки воно добре нагріється, додаємо подрібнений часник, швидко перемішуємо і відразу ж викладаємо стручкову квасолю. Далі зменшуємо вогонь до мінімуму, обсмажуємо квасолю з часничком, підсолюємо за смаком і тушкуємо хвилин 10. Потім знімаємо з плити, піднімаємо кришку, і висипаємо подрібнений волоський горіх. Все гарненько перемішати, посипаємо гарнір чорним меленим перцем, накриваємо кришкою і даємо їй постояти ще хвилин 10.
Стручкова квасоля, смажена з цибулею
Інгредієнти: квасоля стручкова - 500 г; цибулина - 1 шт.; яйце - 2 шт.; помідор - 1 шт.; спеції. Приготування Для приготування смаженої квасолі, цибулю очищаємо від лушпиння, шаткуємо півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім додаємо заморожену стручкову квасолю. Помідори, очистивши від шкірки, і плодоніжки натираємо на тертці і викладаємо отриману масу до квасолі. Солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин до тих пір, поки квасоля не набуде темно зелений колір. Після цього розбиваємо в сковорідку яйця, енергійно перемішуємо і тушкуємо до повної готовності. Ось і все, смажена стручкова квасоля з яйцем готова!
Смажена стручкова квасоля з м'ясом
Інгредієнти: стручкова квасоля - 400 г; шашличний соус - 5 ст. ложок; м'ясо (курка, свинина) - 200-300 р; сіль - за смаком; масло рослинне для обсмажування. Приготування М'ясо обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Розігріваємо Сковороду, наливаємо масло, кидаємо м'ясо і обсмажуємо його до появи золотистої скоринки. Приправляємо все сіллю, додаємо шашличний соус, перемішуємо і вливаємо трохи води. Потім викладаємо попередньо відварену в підсоленій воді стручкову квасолю, перемішуємо і залишаємо страву нудитися на маленькому вогні під кришкою протягом 10 хвилин, після чого відразу ж розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл.
Шукайте ще цікаві рецепти з цим продуктом, тоді пропонуємо тушкувати квасоля з овочами - вийде оригінально і просто.