Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати заморожену стручкову квасолю?

Як приготувати заморожену стручкову квасолю?

16-03-2015, 15:07
4 128
Як приготувати заморожену стручкову квасолю?
Взимку, коли вітамінів не вистачає, одним із самих доступних способів заповнити вітамінний запас є заморожені ягоди, фрукти, овочі, в тому числі, квасоля стручкова заморожена. Вона містить багато легкозасвоюваних білків, вітамінів і мікроелементів. Тому сьогодні ми розглянемо рецепт приготування замороженої стручкової квасолі.

Як готувати заморожену стручкову квасолю?


Інгредієнти:

  • квасоля стручкова заморожена - 500 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • петрушка - невеликий пучок;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування

    Щоб дізнатися, як приготувати заморожену стручкову квасолю так, щоб вона не втратила апетитного вигляду і залишалася хрусткою, недостатньо вивчити упаковку. Зазвичай там пишуть, як варити стручкову квасолю заморожену, і вказують час варіння 10-15 хвилин. Якщо чесно, за цей час квасоля стане болотного кольору і сильно розвариться. Тому зараз ми розглянемо, як готувати заморожену стручкову квасолю так, щоб її корисні якості не поступалися естетичним.
    Для цього нам знадобиться велика каструля, наполовину заповнена водою. Воду довести до кипіння. Перед тим, як викласти в каструлю нашу квасолю, її рекомендується промити під струменем гарячої води. Це змиє зайвий сніг і лід, і коли ви викладете в каструлю квасоля, вода продовжить кипіти. Якщо квасоля відразу з пачки висипати у воду, то зайва замерзла вода, що знаходиться в пачці, може знизити температуру води в каструлі, і час до готовності збільшиться.

    У каструлі квасоля потрібно посолити - це запобіжить виварювання корисних речовин з продукту. Накривати кришкою не обов'язково. Після 5-7 хвилин варіння потрібно спробувати блюдо. Як правило, до цього моменту квасоля вже готова, але все ще хрумтить і зберігає колір.

    Готову стручкову квасолю потрібно викласти в друшляк і промити під холодною водою. Дати як слід стекти воді. Для приготування гарніру із стручкової квасолі, вже зварену, її потрібно покласти на сковороду або сотейник і як слід підігріти, протягом 2-4 хвилин. У розігріту квасолю додати вершкове масло, сіль, перець та інші спеції. Після того, як масло розчиниться, викласти на тарілки. Перед подачею на стіл полити лимонним соком і посипати дрібно нарізаною петрушкою.

    Корисні властивості квасолі
    Заморожена стручкова квасоля ідеально підходить тим, хто стежить за фігурою і дотримується принципів здорового харчування. Калорійність готового страви мінімальна - 23 Ккал на 100 г, при цьому квасоля містить досить багато білків, а вміст жиру дорівнює 0. Іншими словами, її можна їсти буквально, скільки влізе, і не поправитися ні на грам. Тому що крім білків і вітамінів, саме стручкова квасоля має величезну кількість харчових волокон, які покращують моторику кишечника і очищають його від шлаків і токсинів.
    Також зелена стручкова квасоля містить магній, калій і вітамін К, які зміцнюють серцево-судинну систему.
    Як приготувати заморожену стручкову квасолю?
    Крім цього, в квасолі містяться практично всі вітаміни групи В, а також А, З, Тобто Вітаміни групи В відповідають за стабільність нервової системи. До того ж, вітаміни групи В сприяє виробленню в печінці L-карнітину , який добре відомий своїми жиросжигающие властивостями. Містяться в квасолі вітаміни А, С і Е захистять організм від вільних радикалів, зміцнять імунітет і поліпшать стан шкіри.
    Одним словом, мінусів вживання стручкової квасолі просто немає, зате користь величезна. Особливо це актуально взимку, коли вибір натуральних корисних продуктів набагато менше, ніж влітку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат із стручкової квасолею
    Салат із стручкової квасолею
    Хрустка стручкова квасоля надає салату не тільки текстури, але і ще більше збагачує його вітамінами. Готувати такий по-справжньому літній салат ми
    Салат із зеленої квасолі
    Салат із зеленої квасолі
    Стручкова зелена квасоля - це корисний дієтичний продукт, в якому містяться вітаміни групи В, А, С, Тобто Її використовують в приготуванні різних
    Смажена стручкова квасоля
    Смажена стручкова квасоля
    Стручкова квасоля - досить популярний продукт з сімейства бобових. Її також називають цукрової, зеленою або спаржевої. Страви з неї покращують
    Як правильно варити квасолю?
    Як правильно варити квасолю?
    Квасоля - це рослинний аналог м'яса. У ній міститься багато рослинного білка, заліза, кальцію, магнію. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно
    Як заморозити стручкову квасолю?
    Як заморозити стручкову квасолю?
    Щоб взимку можна було насолоджуватися овочевими стравами, необхідно заздалегідь продумати, як зберегти ці самі овочі до зими. Найкращий спосіб