Як правильно варити квасолю?
Квасоля - це продукт, який є рослинним аналогом м'яса. У ній міститься величезна кількість рослинного білка. У ній міститься багато заліза, магній і кальцій. А зелена або стручкова квасоля містить менше білка, але зате багата вітаміном С, фолієвою кислотою, а також вітаміни В, Е і А. Як правильно варити квасолю, ми вам зараз розповімо.
Скільки варити зелену квасолю?
На відміну від звичайної квасолі або спаржева зелена квасоля вариться швидко. Опускаємо її в киплячу підсолену воду і після закипання готуємо близько 5 хвилин. При цьому не потрібно накривати каструлю кришкою. Перевіряємо готовність - квасоля повинна стати м'якою всередині, але при цьому повинна залишитися трохи хрусткою. Перетравлювати її не варто, інакше стручки вийдуть м'якими і зовсім несмачними. Щоб зелена квасоля зберегла свій насичений колір, у воду можна додати лимонну кислоту. Готову квасолю відразу ж відкидаємо на друшляк. Також для збереження кольору і структури квасолю можна опустити на кілька хвилин у холодну воду, а потім знову відкинути на друшляк. Приготовлена таким способом, квасоля зберігає свою структуру і яскравий зелений колір.
Як варити заморожену стручкову квасолю?
Зелена квасоля чудово зберігає свої якості після заморозки. Розморожувати перед приготуванням її не потрібно. Додаємо заморожену стручкову квасолю в киплячу підсолену воду і варимо 3 хвилини після закипання.
Як варити квасолю в мультиварці?
Перед тим, як варити квасолю, її варто обов'язково замочити в холодній воді хоча б на 4-5 годин. Воду бажано періодично міняти. Це роблять для того, щоб квасоля зварилася швидше. Для 1 мультистакана квасолі потрібно 5 мультистаканов води. У режимі «Гасіння» біла, попередньо замоченная квасоля вариться 1 годину, червона - трохи довше - 15 години. Якщо ж ви все-таки використовуєте квасоля без попереднього замочування, то час приготування збільшиться до 3 і 35 годин відповідно.
Скільки варити червону квасолю?
Червона квасоля вариться дещо довше, ніж біла. Тому перед варінням її обов'язково треба вимочувати. Для цього 1 склянку квасолі заливаємо півтора склянками холодної води і залишаємо годин на 7-8. Якщо справа відбувається влітку, то щоб квасоля не забродила, її потрібно поставити в холодильник. Протягом цього часу воду потрібно міняти приблизно кожні 3 години. Варити квасолю також потрібно у свіжій воді. При варінні 1 склянку квасолі заливаємо 3 склянками води, ставимо каструлю на невеликий вогонь, доводимо до кипіння і воду зливаємо. Потім вливаємо знову свіжу холодну воду, знову даємо їй закипіти і на повільному вогні продовжуємо варити. Для того, щоб в процесі варіння квасоля не потемніла, її слід варити в каструлі без кришки. На самому початку варіння можна додати в каструлю близько 2 столових ложок рослинного масла. Завдяки цієї нехитрої процедури квасоля стане особливо м'якою. Таким чином, відварюємо квасолю 1 годину. Хвилин за 10 до закінчення процесу додаємо сіль. На 1 склянку квасолі знадобиться 1 чайна ложка солі.
Скільки варити білу квасолю?
Біла квасоля має більш м'яку структуру, тому замочувати перед варінням її необов'язково. Скільки часу в такому разі варити квасолю без замочування?
Якщо варити квасолю без замочування, то при варінні приблизно кожні 5 хвилин можна додавати в окріп 1 столову ложку холодної води. Таким чином, квасоля буде готова приблизно через 2 години.
Скільки варити заморожену квасолю для супу?
У продажу можна зустріти і заморожену квасолю. Скільки ж часу потрібно для її варіння? Така квасоля збирається в стадії молочної стиглості і заморожується. Саме тому вона вариться набагато швидше. Заморожену квасолю варять близько 20 хвилин. А воду, в якій варилася ця квасоля, можна використовувати для варіння супів.
Шукайте цікаві страви з квасолею, тоді радимо приготувати квасоля в томатному соусі або тушкувати з овочами .
Скільки варити зелену квасолю?
На відміну від звичайної квасолі або спаржева зелена квасоля вариться швидко. Опускаємо її в киплячу підсолену воду і після закипання готуємо близько 5 хвилин. При цьому не потрібно накривати каструлю кришкою. Перевіряємо готовність - квасоля повинна стати м'якою всередині, але при цьому повинна залишитися трохи хрусткою. Перетравлювати її не варто, інакше стручки вийдуть м'якими і зовсім несмачними. Щоб зелена квасоля зберегла свій насичений колір, у воду можна додати лимонну кислоту. Готову квасолю відразу ж відкидаємо на друшляк. Також для збереження кольору і структури квасолю можна опустити на кілька хвилин у холодну воду, а потім знову відкинути на друшляк. Приготовлена таким способом, квасоля зберігає свою структуру і яскравий зелений колір.
Як варити заморожену стручкову квасолю?
Зелена квасоля чудово зберігає свої якості після заморозки. Розморожувати перед приготуванням її не потрібно. Додаємо заморожену стручкову квасолю в киплячу підсолену воду і варимо 3 хвилини після закипання.
Як варити квасолю в мультиварці?
Перед тим, як варити квасолю, її варто обов'язково замочити в холодній воді хоча б на 4-5 годин. Воду бажано періодично міняти. Це роблять для того, щоб квасоля зварилася швидше. Для 1 мультистакана квасолі потрібно 5 мультистаканов води. У режимі «Гасіння» біла, попередньо замоченная квасоля вариться 1 годину, червона - трохи довше - 15 години. Якщо ж ви все-таки використовуєте квасоля без попереднього замочування, то час приготування збільшиться до 3 і 35 годин відповідно.
Скільки варити червону квасолю?
Червона квасоля вариться дещо довше, ніж біла. Тому перед варінням її обов'язково треба вимочувати. Для цього 1 склянку квасолі заливаємо півтора склянками холодної води і залишаємо годин на 7-8. Якщо справа відбувається влітку, то щоб квасоля не забродила, її потрібно поставити в холодильник. Протягом цього часу воду потрібно міняти приблизно кожні 3 години. Варити квасолю також потрібно у свіжій воді. При варінні 1 склянку квасолі заливаємо 3 склянками води, ставимо каструлю на невеликий вогонь, доводимо до кипіння і воду зливаємо. Потім вливаємо знову свіжу холодну воду, знову даємо їй закипіти і на повільному вогні продовжуємо варити. Для того, щоб в процесі варіння квасоля не потемніла, її слід варити в каструлі без кришки. На самому початку варіння можна додати в каструлю близько 2 столових ложок рослинного масла. Завдяки цієї нехитрої процедури квасоля стане особливо м'якою. Таким чином, відварюємо квасолю 1 годину. Хвилин за 10 до закінчення процесу додаємо сіль. На 1 склянку квасолі знадобиться 1 чайна ложка солі.
Скільки варити білу квасолю?
Біла квасоля має більш м'яку структуру, тому замочувати перед варінням її необов'язково. Скільки часу в такому разі варити квасолю без замочування?
Якщо варити квасолю без замочування, то при варінні приблизно кожні 5 хвилин можна додавати в окріп 1 столову ложку холодної води. Таким чином, квасоля буде готова приблизно через 2 години.
Скільки варити заморожену квасолю для супу?
У продажу можна зустріти і заморожену квасолю. Скільки ж часу потрібно для її варіння? Така квасоля збирається в стадії молочної стиглості і заморожується. Саме тому вона вариться набагато швидше. Заморожену квасолю варять близько 20 хвилин. А воду, в якій варилася ця квасоля, можна використовувати для варіння супів.
Шукайте цікаві страви з квасолею, тоді радимо приготувати квасоля в томатному соусі або тушкувати з овочами .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати квасолю на гарнір?
Квасоля є корисним і поживним продуктом. Її використовують у приготуванні багатьох страв, як супів, і других страв. Вона відмінно поєднується з
Паштет із квасолі
З такого простого продукту як квасоля можна приготувати величезну кількість страв. Супи, борщі, гарніри, закуски Різноманітність велике. Якраз
Смажена стручкова квасоля
Стручкова квасоля - досить популярний продукт з сімейства бобових. Її також називають цукрової, зеленою або спаржевої. Страви з неї покращують
Як приготувати заморожену стручкову квасолю?
Що робити, коли взимку хочеться чогось свіженького, легкого, річного, а на вулиці мороз? Є просте рішення цієї проблеми - заморожена стручкова
Як заморозити стручкову квасолю?
Щоб взимку можна було насолоджуватися овочевими стравами, необхідно заздалегідь продумати, як зберегти ці самі овочі до зими. Найкращий спосіб
Квасоля у власному соку
Звичною консервацією на зиму у нас зазвичай є помідори, огірки, кабачки, варення, компоти. Але, а якщо законсервувати квасоля, ви ніколи про це не