Паштет із квасолі
Далеко не всі знають, наскільки корисний продукт квасоля. За кількістю білка вона близька до м'яса і риби. У складі квасолі містяться вітаміни - С, B1 В2 В6 РР, мікроелементи - мідь, калій, цинк, залізо. Крім того, вона багата сіркою, яка необхідна організму при хворобах шкіри, ревматизмі, хворобах бронхів. Також вона володіє сечогінним ефектом.
Квасоля широко застосовують у кулінарії, її вживають як самостійну страву, додають в супи і борщі, з неї готують салати, котлети. А ми в свою чергу розповімо, як приготувати паштет із квасолі.
Квасолевий паштет з чорносливом
Щоб квасоля зварилася швидше, її бажано попередньо замочити години на 3. А ще краще на ніч. Крім того, важливо правильно зварити квасолю. Ось деякі премудрості:
коли квасоля вимочується, воду потрібно міняти кілька разів;
варити квасолю потрібно у свіжій воді, а не в тій, в якій вона вимачивалась;
варити квасолю треба на маленькому вогні, солити воду не потрібно;
у процесі варіння квасоля перемішувати не можна.
Інгредієнти:
відварна квасоля - 300 г;
чорнослив - 7 шт.;
часник - 3 зубчики;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Чорнослив попередньо заливаємо окропом, щоб він набух. Далі квасолю, чорнослив, часник подрібнюємо в блендері, в отриману масу додаємо масло і сіль з перцем за смаком. Отриману суміш викладаємо на блюдо, надаючи бажану форму і прикрашаємо цілої квасолею, зеленню і чорносливом.
Рецепт паштету з квасолі з томатом
Інгредієнти:
біла квасоля - 1 склянка;
цибуля великий - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
олія соняшникова - 5 ст. ложок;
томатна паста - 30 г;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком;
кріп - 30 р.
Приготування
Поки вариться квасоля, на рослинному маслі обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору. Готовий цибулю ділимо на 3 частини, 2/3 додамо в паштет, а з залишку приготуємо підливу. Для цього змішуємо сіль, цукор, перець, томатну пасту і додаємо трохи води. Коли квасоля зварилася, разом з цибулею пропускаємо її через м'ясорубку або перетираємо в блендері. В отриману масу додаємо видавлений через прес часник, солимо і перчимо за смаком. Викладаємо масу на тарілку, мокрим ножем надаємо форму, зверху викладаємо нашу підливу і притрушиваем подрібненою зеленню кропу. При бажанні паштет можна перемішати з підливою.
Паштет із квасолі з кунжутом
Інгредієнти:
квасоля - 15 склянки;
сік лимона - 1 ст. ложка;
часник - 6 зубчиків;
олія оливкова - 4 ст. ложки;
кунжут - 50 г;
масло вершкове - 75 г;
сіль, перець.
Приготування
Квасолю відварюємо до готовності, цибулю обсмажуємо на оливковій олії. Кунжут подрібнюємо в кавомолці. Часник пропускаємо через прес, а потім перетираємо з сіллю в ступці. Всі інгредієнти з'єднуємо, додаємо за смаком сіль і перець і поміщаємо в блендер. Збиваємо, поки маса не стане однорідною. Готовий паштет можна подати до столу, намазавши на лист тонкого лавашу і звернувши рулетиком. При бажанні можна прикрасити страву зеленню.
Паштет з червоної квасолі з горіхами
Інгредієнти:
червона квасоля - 1 склянка;
цибуля - 2 шт.;
волоські горіхи - 70 г;
зелень петрушки і кінзи - 40 г;
часник - 2 зубчики;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
сіль - за смаком.
Приготування
Скористайтеся порадами, як правильно варити квасолю, які вказані в першому рецепті. Цибулю обсмажуємо на рослинному маслі. Волоські горіхи подрібнюємо, можете використовувати для цього блендер. Часник пропускаємо через прес. Готову квасолю відкидаємо на друшляк, з'єднуємо з обсмаженою цибулею, горіхами, часником. Всі інгредієнти перемішуємо, пропускаємо через м'ясорубку або перетираємо блендером. В отриману масу додаємо подрібнену зелень, солимо за смаком і ще раз вимішуємо.
Паштет з білої квасолі з яйцями та грибами
Інгредієнти:
квасоля біла - 350 г;
цибуля середньої величини - 2 шт.;
печериці - 200 г;
сир твердий - 100 г;
часник - 3 зубчики;
яйця - 1 шт.;
майонез - 100 г;
масло рослинне - 100 мл;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Гриби з подрібненою цибулею обсмажуємо до готовності, яйця і квасолю відварюємо, часник пропускаємо через прес. Всі інгредієнти, крім сиру, з'єднуємо і перемелюємо в блендері або ж пропускаємо через м'ясорубку. В отриману масу додаємо майонез, вимішуємо, сіль і перець додаємо за смаком. Викладаємо паштет на блюдо, надаємо йому бажану форму і зверху посипаємо потертим сиром. Подаємо до столу охолодженим.
Квасоля широко застосовують у кулінарії, її вживають як самостійну страву, додають в супи і борщі, з неї готують салати, котлети. А ми в свою чергу розповімо, як приготувати паштет із квасолі.
Квасолевий паштет з чорносливом
Щоб квасоля зварилася швидше, її бажано попередньо замочити години на 3. А ще краще на ніч. Крім того, важливо правильно зварити квасолю. Ось деякі премудрості:
Інгредієнти:
Приготування
Чорнослив попередньо заливаємо окропом, щоб він набух. Далі квасолю, чорнослив, часник подрібнюємо в блендері, в отриману масу додаємо масло і сіль з перцем за смаком. Отриману суміш викладаємо на блюдо, надаючи бажану форму і прикрашаємо цілої квасолею, зеленню і чорносливом.
Рецепт паштету з квасолі з томатом
Інгредієнти:
Приготування
Поки вариться квасоля, на рослинному маслі обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору. Готовий цибулю ділимо на 3 частини, 2/3 додамо в паштет, а з залишку приготуємо підливу. Для цього змішуємо сіль, цукор, перець, томатну пасту і додаємо трохи води. Коли квасоля зварилася, разом з цибулею пропускаємо її через м'ясорубку або перетираємо в блендері. В отриману масу додаємо видавлений через прес часник, солимо і перчимо за смаком. Викладаємо масу на тарілку, мокрим ножем надаємо форму, зверху викладаємо нашу підливу і притрушиваем подрібненою зеленню кропу. При бажанні паштет можна перемішати з підливою.
Паштет із квасолі з кунжутом
Інгредієнти:
Приготування
Квасолю відварюємо до готовності, цибулю обсмажуємо на оливковій олії. Кунжут подрібнюємо в кавомолці. Часник пропускаємо через прес, а потім перетираємо з сіллю в ступці. Всі інгредієнти з'єднуємо, додаємо за смаком сіль і перець і поміщаємо в блендер. Збиваємо, поки маса не стане однорідною. Готовий паштет можна подати до столу, намазавши на лист тонкого лавашу і звернувши рулетиком. При бажанні можна прикрасити страву зеленню.
Паштет з червоної квасолі з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Скористайтеся порадами, як правильно варити квасолю, які вказані в першому рецепті. Цибулю обсмажуємо на рослинному маслі. Волоські горіхи подрібнюємо, можете використовувати для цього блендер. Часник пропускаємо через прес. Готову квасолю відкидаємо на друшляк, з'єднуємо з обсмаженою цибулею, горіхами, часником. Всі інгредієнти перемішуємо, пропускаємо через м'ясорубку або перетираємо блендером. В отриману масу додаємо подрібнену зелень, солимо за смаком і ще раз вимішуємо.
Паштет з білої квасолі з яйцями та грибами
Інгредієнти:
Приготування
Гриби з подрібненою цибулею обсмажуємо до готовності, яйця і квасолю відварюємо, часник пропускаємо через прес. Всі інгредієнти, крім сиру, з'єднуємо і перемелюємо в блендері або ж пропускаємо через м'ясорубку. В отриману масу додаємо майонез, вимішуємо, сіль і перець додаємо за смаком. Викладаємо паштет на блюдо, надаємо йому бажану форму і зверху посипаємо потертим сиром. Подаємо до столу охолодженим.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати квасолю на гарнір?
Квасоля є корисним і поживним продуктом. Її використовують у приготуванні багатьох страв, як супів, і других страв. Вона відмінно поєднується з
Пюре з квасолі - рецепти
Пюре з квасолі - корисне і поживне блюдо, відмінний варіант для прихильників здорового способу життя, а також тих, хто бажає урізноманітнити свій
Овочевий паштет
Ситні закуски з фасолевим паштетом припадуть до смаку не тільки вегетаріанцям, але і м'ясоїдам. Готовий паштет можна використовувати як доповнення до
Як правильно варити квасолю?
Квасоля - це рослинний аналог м'яса. У ній міститься багато рослинного білка, заліза, кальцію, магнію. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно
Квасолевий цимес
Цимес - традиційне блюдо єврейської кухні, схоже на овочеве рагу. Існує декілька його різновидів: картопляний, морквяний, нутовий, квасолевий. Ось