Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочевий паштет

Овочевий паштет

17-03-2015, 19:18
1 734
Овочевий паштет
Квасоля - дуже корисна рослина, що містить безліч потрібних організму людини речовин, білка і клітковини. З квасолі можна приготувати смачний паштет - чудове блюдо не тільки для вегетарианствующих і тих, хто поститься.

Паштет з білої квасолі з грибами - рецепт


Інгредієнти:

  • квасоля біла (суха) - 250-300 г;

  • гриби свіжі (печериці, гливи) - 200-300 р;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • насіння коріандру мелене;

  • перець чорний мелений;

  • перець червоний мелений;

  • часник - 2-5 зубчиків;

  • горіхи будь-які чищені - 200-250 м;

  • масло рослинне (краще оливкова або соняшникова нерафінована) - 30 мл;

  • сіль;

  • зелень різна (петрушка, кріп, кінза, базилік).


  • Приготування
    Квасоля промиємо і заллємо водою мінімум години на 3-4 а краще на ніч. Зіллємо воду, промиємо, перекладемо в каструлю, додамо води і доведемо до кипіння. Зменшимо вогонь і проваримо протягом 10-15 хвилин. Сцедим воду і знову заллємо чистою. Відваримо до готовності. Відвар зіллємо в окрему ємність.

    Як приготувати паштет з квасолі?


    Лук очистимо й наріжемо півкільцями або чверть кільцями. Обсмажимо його в олії до злегка золотистого відтінку. Додамо дрібно нарізані гриби. Тушкуємо до готовності, помішуючи лопаткою (протягом 20 хвилин).
    Квасоля, цибульно-грибну суміш, часник і горіхи - всі разом - пропустимо через м'ясорубку. Додамо коріандр, чорний і червоний перець, подрібнену зелень. Злегка присолим. Заправити рослинним маслом. Якщо пюре занадто густе, можна додати трохи квасоляного відвару. Ретельно перемішати. Такий квасолевий паштет можна намазувати на хліб.

    Паштет з червоної квасолі - рецепт


    Червона квасоля (а також чорна та кольорова) значно корисніше білої. Паштет з червоної квасолі готуємо приблизно так само, як і з білою.
    Інгредієнти:

  • квасоля червона (суха) - 250-300 г;

  • часник - 2-5 зубчиків;

  • горіхи будь-які чищені - 200-250 м;

  • насіння коріандру мелене;

  • перець червоний мелений;

  • масло рослинне - 30 мл;

  • сіль;

  • зелень різна (кінза, петрушка, базилік, кріп).


  • Овочевий паштет
    Приготування
    Квасоля замочимо в холодній воді і залишимо на ніч. Зіллємо воду, заллємо свіжою і доведемо до кипіння. Проваримо протягом 10 хвилин і сцедим рідина. Заллємо чистою водою і відваримо до готовності. Відвар зіллємо в окрему ємність. Квасоля истолчем товкачиком (можна, звичайно ж, використовувати м'ясорубку або блендер). Горіхи подрібнити будь-яким способом. Додамо в квасолеве пюре горіхи, часник, продавлений ручним пресом, мелений коріандр, червоний перець і подрібнену зелень. Злегка присолим і перемішаємо. Виходить смачне, корисне і поживне блюдо.
    Якщо ви знаходитесь в пошуку вегетаріанських або постих страв, то спробуйте приготувати вегетаріанські голубці , або фаршировані печериці . Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати квасолю на гарнір?
    Як приготувати квасолю на гарнір?
    Квасоля є корисним і поживним продуктом. Її використовують у приготуванні багатьох страв, як супів, і других страв. Вона відмінно поєднується з
    Паштет із квасолі
    Паштет із квасолі
    З такого простого продукту як квасоля можна приготувати величезну кількість страв. Супи, борщі, гарніри, закуски Різноманітність велике. Якраз
    Пюре з квасолі - рецепти
    Пюре з квасолі - рецепти
    Пюре з квасолі - корисне і поживне блюдо, відмінний варіант для прихильників здорового способу життя, а також тих, хто бажає урізноманітнити свій
    Квасолевий цимес
    Квасолевий цимес
    Цимес - традиційне блюдо єврейської кухні, схоже на овочеве рагу. Існує декілька його різновидів: картопляний, морквяний, нутовий, квасолевий. Ось
    Як приготувати лобіо з квасолі?
    Як приготувати лобіо з квасолі?
    Лобіо - популярна страва грузинської кухні, яку можна приготувати із стручкової, білої або червоної квасолі. Давайте розберемо парочку корисних і