Овочевий паштет
Квасоля - дуже корисна рослина, що містить безліч потрібних організму людини речовин, білка і клітковини. З квасолі можна приготувати смачний паштет - чудове блюдо не тільки для вегетарианствующих і тих, хто поститься.
Інгредієнти:
квасоля біла (суха) - 250-300 г;
гриби свіжі (печериці, гливи) - 200-300 р;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
насіння коріандру мелене;
перець чорний мелений;
перець червоний мелений;
часник - 2-5 зубчиків;
горіхи будь-які чищені - 200-250 м;
масло рослинне (краще оливкова або соняшникова нерафінована) - 30 мл;
сіль;
зелень різна (петрушка, кріп, кінза, базилік).
Приготування
Квасоля промиємо і заллємо водою мінімум години на 3-4 а краще на ніч. Зіллємо воду, промиємо, перекладемо в каструлю, додамо води і доведемо до кипіння. Зменшимо вогонь і проваримо протягом 10-15 хвилин. Сцедим воду і знову заллємо чистою. Відваримо до готовності. Відвар зіллємо в окрему ємність.
Лук очистимо й наріжемо півкільцями або чверть кільцями. Обсмажимо його в олії до злегка золотистого відтінку. Додамо дрібно нарізані гриби. Тушкуємо до готовності, помішуючи лопаткою (протягом 20 хвилин).
Квасоля, цибульно-грибну суміш, часник і горіхи - всі разом - пропустимо через м'ясорубку. Додамо коріандр, чорний і червоний перець, подрібнену зелень. Злегка присолим. Заправити рослинним маслом. Якщо пюре занадто густе, можна додати трохи квасоляного відвару. Ретельно перемішати. Такий квасолевий паштет можна намазувати на хліб.
Червона квасоля (а також чорна та кольорова) значно корисніше білої. Паштет з червоної квасолі готуємо приблизно так само, як і з білою.
Інгредієнти:
квасоля червона (суха) - 250-300 г;
часник - 2-5 зубчиків;
горіхи будь-які чищені - 200-250 м;
насіння коріандру мелене;
перець червоний мелений;
масло рослинне - 30 мл;
сіль;
зелень різна (кінза, петрушка, базилік, кріп).
Приготування
Квасоля замочимо в холодній воді і залишимо на ніч. Зіллємо воду, заллємо свіжою і доведемо до кипіння. Проваримо протягом 10 хвилин і сцедим рідина. Заллємо чистою водою і відваримо до готовності. Відвар зіллємо в окрему ємність. Квасоля истолчем товкачиком (можна, звичайно ж, використовувати м'ясорубку або блендер). Горіхи подрібнити будь-яким способом. Додамо в квасолеве пюре горіхи, часник, продавлений ручним пресом, мелений коріандр, червоний перець і подрібнену зелень. Злегка присолим і перемішаємо. Виходить смачне, корисне і поживне блюдо.
Якщо ви знаходитесь в пошуку вегетаріанських або постих страв, то спробуйте приготувати вегетаріанські голубці , або фаршировані печериці . Приємного апетиту!
Паштет з білої квасолі з грибами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля промиємо і заллємо водою мінімум години на 3-4 а краще на ніч. Зіллємо воду, промиємо, перекладемо в каструлю, додамо води і доведемо до кипіння. Зменшимо вогонь і проваримо протягом 10-15 хвилин. Сцедим воду і знову заллємо чистою. Відваримо до готовності. Відвар зіллємо в окрему ємність.
Як приготувати паштет з квасолі?
Лук очистимо й наріжемо півкільцями або чверть кільцями. Обсмажимо його в олії до злегка золотистого відтінку. Додамо дрібно нарізані гриби. Тушкуємо до готовності, помішуючи лопаткою (протягом 20 хвилин).
Квасоля, цибульно-грибну суміш, часник і горіхи - всі разом - пропустимо через м'ясорубку. Додамо коріандр, чорний і червоний перець, подрібнену зелень. Злегка присолим. Заправити рослинним маслом. Якщо пюре занадто густе, можна додати трохи квасоляного відвару. Ретельно перемішати. Такий квасолевий паштет можна намазувати на хліб.
Паштет з червоної квасолі - рецепт
Червона квасоля (а також чорна та кольорова) значно корисніше білої. Паштет з червоної квасолі готуємо приблизно так само, як і з білою.
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля замочимо в холодній воді і залишимо на ніч. Зіллємо воду, заллємо свіжою і доведемо до кипіння. Проваримо протягом 10 хвилин і сцедим рідина. Заллємо чистою водою і відваримо до готовності. Відвар зіллємо в окрему ємність. Квасоля истолчем товкачиком (можна, звичайно ж, використовувати м'ясорубку або блендер). Горіхи подрібнити будь-яким способом. Додамо в квасолеве пюре горіхи, часник, продавлений ручним пресом, мелений коріандр, червоний перець і подрібнену зелень. Злегка присолим і перемішаємо. Виходить смачне, корисне і поживне блюдо.
Якщо ви знаходитесь в пошуку вегетаріанських або постих страв, то спробуйте приготувати вегетаріанські голубці , або фаршировані печериці . Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати квасолю на гарнір?
Квасоля є корисним і поживним продуктом. Її використовують у приготуванні багатьох страв, як супів, і других страв. Вона відмінно поєднується з
Паштет із квасолі
З такого простого продукту як квасоля можна приготувати величезну кількість страв. Супи, борщі, гарніри, закуски Різноманітність велике. Якраз
Пюре з квасолі - рецепти
Пюре з квасолі - корисне і поживне блюдо, відмінний варіант для прихильників здорового способу життя, а також тих, хто бажає урізноманітнити свій
Квасолевий цимес
Цимес - традиційне блюдо єврейської кухні, схоже на овочеве рагу. Існує декілька його різновидів: картопляний, морквяний, нутовий, квасолевий. Ось
Як приготувати лобіо з квасолі?
Лобіо - популярна страва грузинської кухні, яку можна приготувати із стручкової, білої або червоної квасолі. Давайте розберемо парочку корисних і