Як приготувати лобіо з квасолі?

Лобіо готують із стручкової квасолі або з звичайної (білого чи кольорового) з додаванням часнику, спецій, зелені, іноді з зернами граната, горіхами, томатами, перцем.
Рецепт лобіо з червоної квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля краще залити водою з вечора, хоча можна прискорити процес, якщо залити її окропом 2-3 рази. Тоді вона повинна постояти, хоча б 4 години. Промиваємо квасолю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо протягом 10 хвилин і зливаємо воду. Промиваємо боби, знову заливаємо свіжою водою і варимо до готовності.
Як зробити лобіо з квасолі? Можна розтовкти готову квасолю, але це не обов'язково, можна залишити її цілою. Горіхи потрібно змолоти і додати до квасолі. Трохи остудимо й додаємо всі зазначені приправи, олія, подрібнений часник і зелень. Лобіо добре подавати з м'ясними стравами, гранатовим соусом або соком, хорошим столовим вином.
Рецепт приготування лобіо з білої квасолі нічим не відрізняється від попереднього. Біла квасоля теж дуже корисний продукт, але кольорова виразно корисніше.
Лобіо з стручкової квасолі
Звичайно ж, стручкова квасоля - суперкорисний продукт, до того ж готується швидше, ніж в зернах.
Свіжу квасолю необхідно підготувати, тобто видалити плодоніжки і кінчики стручків, а також розрізати кожен стручок на 2-4 частини. У несезонний для стручкової квасолі час року для приготування можна використовувати готовий напівфабрикат шокової заморозки. Майже всі вітаміни і корисні речовини в такому продукті збережені, попередньо проварена до напівготовності, квасоля дуже швидко доводиться до повної готовності.
Інгредієнти:
Приготування
Нарізану шматочками стручкову квасолю відваримо і відвар зіллємо в окрему ємність.
Приготуємо соус. Помідори бланшируем і дрібно рубаємо ножем.
Дрібно нарізану цибулю злегка обсмажуємо в сковороді на олії. Додаємо рубані помідори або томат-пасту і трохи відвару. Тушкуємо хвилин 5-8 з додаванням спецій. Змішуємо відварену квасолю і вміст сковороди. Трохи охолоджуємо і приправляємо товченим часником і гострим перцем. Присипаємо рубаною зеленню. Зелене лобіо особливо підходить до страв з м'яса.
На швидку руку можна приготувати лобіо з консервованої квасолі, тут рецепт взагалі геніально простий. Відкриваємо банку-іншу консервованої

Звичайно ж, можна приготувати лобіо з квасолі в мультиварці. Варіть квасоля в мультиварці до готовності (час і режим у конкретних девайсів дещо відрізняються, пояснення в інструкції). А краще приготувати соус окремо в звичайній сковороді.
Готуйте лобіо частіше - страва це надзвичайно корисне і смачне. Крім того, хоч квасоля - їжа і ситна, але дозволяє зберігати фігуру стрункою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з червоної квасолі - рецепт
Квасоля - дуже цінний і корисний продукт, який широко використовують у приготуванні супів, борщів, а також салатах. І сьогодні мова йтиме саме про

Як приготувати квасолю на гарнір?
Квасоля є корисним і поживним продуктом. Її використовують у приготуванні багатьох страв, як супів, і других страв. Вона відмінно поєднується з

Лобіо в мультиварці
Грузинське блюдо лобіо можна приготувати досить швидко. Як? Використовувати вашу улюблену кухонну помічницю - мультиварку. В ній лобіо з квасолі

Квасоля в мультиварці - рецепти
Не любите возитися з приготуванням квасолі? У нас є для вас є відмінне рішення - варити страви з квасолі в мультиварці. Виходить швидко, смачно і

Лобіо по-грузинськи
Якщо ви любите грузинську кухню, то варто спробувати приготувати лобіо. Це роблять страву з квасолі, причому як з стручкової, так і з білою,