Квасолевий цимес
Цимес - це національне популярне традиційне блюдо єврейської кухні, що представляє собою овочеве рагу . Це блюдо готується з овочів і сухофруктів, але в рідкісних випадках в нього додають навіть груші та яблука. Існує безліч варіантів цієї страви: картопляний, морквяний, нутовий або квасолевий цимес.
Інгредієнти:
квасоля - 1 ст.;
томатна паста - 2 ч. ложки;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
цукор, сіль і перець - за смаком;
пшеничне борошно - 1 ст. ложка;
волоські горіхи - за бажанням;
рослинне масло.
Приготування
Квасоля замочуємо в холодній воді і залишаємо розбухати приблизно на три години. Потім рідину зливаємо і відварюємо її без солі до готовності. Цибулю нарізаємо півкільцями і підсмажити кілька хвилин на олії. Під час смаження додаємо борошно, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати. У самому кінці додаємо томатну пасту і готуємо ще близько хвилинки. Потім поступово вливаємо відвар з квасолі і ретельно перемішуємо. Залишки відвару зливаємо в окремий посуд. Отриманий соус приправляємо за смаком спеціями і цукром.
Можна купити спеціальну суміш спецій для приготування цимеса. Потім квасолю заливаємо соусом, додаємо лавровий листочок і тушкуємо близько 30 хвилин. В кінці приготування додаємо за бажанням рубані волоські горіхи і готову страву подаємо в гарячому вигляді.
Інгредієнти:
консервована біла квасоля - 2 ст.;
цибулина - 1 шт.;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
сіль - щіпка.
Приготування
Для приготування квасоляного цимеса першим ділом заздалегідь готуємо квасолю, чистимо цибулю і часник, а потім овочі дрібно шаткуємо й обсмажуємо цибульку на олії, трохи підсолюємо за смаком. Квасоля зорово ділимо на 2 частини, якщо у вас є разломленние фасолинки, то саме їх пускаємо на паштет, а цілі-цілісенькі відкладаємо для начинки.
До квасолі для паштету додаємо рубаний часник і виливаємо масло від смаження цибулі. Подрібнюємо масу блендером до отримання однорідної маси. Цибулю теж ділимо на 2 частини. Одну прибираємо зі сковороди і відкладаємо в пиалку, а до другої додаємо цілу консервовану квасолю. Трохи протушиваем всі разом, акуратно перемішуємо. Коли всі складники страви: цибулю з квасолею, обсмажену цибулю і квасолевий паштет, то переходимо безпосередньо до приготування цимеса. Викладаємо його шарами на плоску тарілку в наступній послідовності: спочатку йде квасолевий паштет, зверху викладаємо квасоля з цибулею, потім знову паштет і в самому кінці смажену цибулю.
Інгредієнти:
біла варена квасоля - 1 ст.;
відварне м'ясо - 100 г;
цибулина - 2 шт.;
томатна паста - 50 мл;
рослинна олія - 30 мл;
крохмаль - 30 г;
сіль і перець - за смаком.
Приготування
Квасоля промиваємо і замочуємо на кілька годин у теплій воді. Потім перекладаємо її в каструльку, заливаємо достатнім кількістю води, ставимо на середній вогонь і варимо протягом години до готовності. Щоб заощадити свій час, можна просто покласти промиту квасолю в каструлю, залити водою, закрити кришкою, вибрати програму «Боби» і виставити таймер на 50 хвилин.
Лук очищаємо, промиваємо, нарізаємо маленькими кубиками і обсмажуємо на рослинному маслечко. Відварену квасолю змішуємо на сковороді з цибулею, додаємо томатну пасту і обсмажуємо. Приправляємо сіллю і перцем за смаком. Після цього подрібнюємо все в блендері до отримання однорідної маси. Виливаємо суміш у пиалку, кладемо кілька шматочків вареного м'яса, цілі фасолинки і подаємо до столу з хрусткими тостами.
Цимес з червоної квасолі в томаті
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля замочуємо в холодній воді і залишаємо розбухати приблизно на три години. Потім рідину зливаємо і відварюємо її без солі до готовності. Цибулю нарізаємо півкільцями і підсмажити кілька хвилин на олії. Під час смаження додаємо борошно, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати. У самому кінці додаємо томатну пасту і готуємо ще близько хвилинки. Потім поступово вливаємо відвар з квасолі і ретельно перемішуємо. Залишки відвару зливаємо в окремий посуд. Отриманий соус приправляємо за смаком спеціями і цукром.
Можна купити спеціальну суміш спецій для приготування цимеса. Потім квасолю заливаємо соусом, додаємо лавровий листочок і тушкуємо близько 30 хвилин. В кінці приготування додаємо за бажанням рубані волоські горіхи і готову страву подаємо в гарячому вигляді.
Рецепт квасоляного цимеса
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування квасоляного цимеса першим ділом заздалегідь готуємо квасолю, чистимо цибулю і часник, а потім овочі дрібно шаткуємо й обсмажуємо цибульку на олії, трохи підсолюємо за смаком. Квасоля зорово ділимо на 2 частини, якщо у вас є разломленние фасолинки, то саме їх пускаємо на паштет, а цілі-цілісенькі відкладаємо для начинки.
До квасолі для паштету додаємо рубаний часник і виливаємо масло від смаження цибулі. Подрібнюємо масу блендером до отримання однорідної маси. Цибулю теж ділимо на 2 частини. Одну прибираємо зі сковороди і відкладаємо в пиалку, а до другої додаємо цілу консервовану квасолю. Трохи протушиваем всі разом, акуратно перемішуємо. Коли всі складники страви: цибулю з квасолею, обсмажену цибулю і квасолевий паштет, то переходимо безпосередньо до приготування цимеса. Викладаємо його шарами на плоску тарілку в наступній послідовності: спочатку йде квасолевий паштет, зверху викладаємо квасоля з цибулею, потім знову паштет і в самому кінці смажену цибулю.
Цимес з білої квасолі з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля промиваємо і замочуємо на кілька годин у теплій воді. Потім перекладаємо її в каструльку, заливаємо достатнім кількістю води, ставимо на середній вогонь і варимо протягом години до готовності. Щоб заощадити свій час, можна просто покласти промиту квасолю в каструлю, залити водою, закрити кришкою, вибрати програму «Боби» і виставити таймер на 50 хвилин.
Лук очищаємо, промиваємо, нарізаємо маленькими кубиками і обсмажуємо на рослинному маслечко. Відварену квасолю змішуємо на сковороді з цибулею, додаємо томатну пасту і обсмажуємо. Приправляємо сіллю і перцем за смаком. Після цього подрібнюємо все в блендері до отримання однорідної маси. Виливаємо суміш у пиалку, кладемо кілька шматочків вареного м'яса, цілі фасолинки і подаємо до столу з хрусткими тостами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати квасолю на гарнір?
Квасоля є корисним і поживним продуктом. Її використовують у приготуванні багатьох страв, як супів, і других страв. Вона відмінно поєднується з
Паштет із квасолі
З такого простого продукту як квасоля можна приготувати величезну кількість страв. Супи, борщі, гарніри, закуски Різноманітність велике. Якраз
Пюре з квасолі - рецепти
Пюре з квасолі - корисне і поживне блюдо, відмінний варіант для прихильників здорового способу життя, а також тих, хто бажає урізноманітнити свій
Овочевий паштет
Ситні закуски з фасолевим паштетом припадуть до смаку не тільки вегетаріанцям, але і м'ясоїдам. Готовий паштет можна використовувати як доповнення до
Квасолевий суп в мультиварці
Ви не знаєте, де використовувати квасоля? Спробуйте приготувати з неї квасолевий суп. Причому, варити його ви будете не на плиті, а в мультиварці.
Цимес - рецепт
Як вам єврейська національна кухня? Знаєте хоч один рецепт? Дана стаття розповість вам, якщо вам цікаво, як готувати цимес. Колись він вважався