Цимес - рецепт
Цимес - страва єврейської кухні. У минулі часи цимес вважався десертом. Але час минав, і рецепт його приготування вносилися деякі зміни. Зараз це блюдо готують з моркви з додаванням свіжих або сушених фруктів і ягід. Крім того, є і м'ясної цимес, і навіть квасолевий. Як приготувати цимес, ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
морква - 25 кг;
яловичина - 700 р;
цибуля - 1 шт.;
картопля - 2 шт.;
цукіні - 1 шт.;
оливкова олія - 50 мл;
бульйон яловичий - 2 л.;
вино червоне - 150 мл;
зелень кропу - 50 г;
родзинки - 50 г;
курага - 100 г;
чорнослив - 100 г;
сіль, перець, паприка - за смаком.
Приготування
Морква, картопля і цукіні очищаємо і нарізаємо кубиками. У жароміцну каструлю наливаємо 20 мл оливкової олії і обсмажуємо відварну яловичину, порізану на шматочки. Потім м'ясо виймаємо, доливаємо ще масла й обсмажуємо підготовлені овочі, солимо, перчимо, додаємо паприка за смаком. Потім додаємо м'ясо. Все це заливаємо м'ясним бульйоном і вином, тушкуємо на невеликому вогні близько 25 годин, періодично помішуючи, поки яловичина не стане м'якою. Майже в самому кінці додаємо промиті і обсушені родзинки, чорнослив і курагу. Тушкуємо ще приблизно 15 хвилин. Цимес готовий!
Інгредієнти:
квасоля - 200 г;
морква - 4 шт.;
мед - 100 г;
чорнослив - 200 г;
вершкове масло - 40 г;
подрібнені горіхи - 50 р.
Приготування
Квасоля бажано промити і замочити години на 10 а потім вже відварити до готовності. Моркву дрібно ріжемо, додаємо трохи олії, солимо і тушкуємо до м'якості. Коли квасоля готова, зливаємо її через друшляк, додаємо моркву, чорнослив, мед і масло, що залишилося. Гарненько все перемішуємо і тушкуємо на маленькому вогні близько 10 хвилин. Перед тим, як подавати квасолевий цимес на стіл, посипаємо його підсмаженими подрібненими горіхами.
Інгредієнти:
морква - 1 кг;
родзинки - 200 г;
кориця - 05 ч. ложі;
цукор коричневий - 100 г;
олія оливкова - 40 г;
лимонний сік - 40 г;
мед - 40 г;
окріп - 200 мл;
чорнослив - 200 г;
сіль і перець.
Приготування
Моркву миємо, чистимо й нарізаємо кружечками. Обсмажуємо на олії до готовності. Потім перекладаємо її в каструлю, додаємо 200 мл окропу, родзинки, чорнослив, цукор і мед, солимо за смаком і тушкуємо близько години. Щоб наш цимес не пригорів, його потрібно обов'язково помішувати. По закінченню години додаємо в каструлю лимонний сік, перець за смаком і тушкуємо ще приблизно 30 хвилин. Морквяний цимес готовий!
Цимес з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Морква, картопля і цукіні очищаємо і нарізаємо кубиками. У жароміцну каструлю наливаємо 20 мл оливкової олії і обсмажуємо відварну яловичину, порізану на шматочки. Потім м'ясо виймаємо, доливаємо ще масла й обсмажуємо підготовлені овочі, солимо, перчимо, додаємо паприка за смаком. Потім додаємо м'ясо. Все це заливаємо м'ясним бульйоном і вином, тушкуємо на невеликому вогні близько 25 годин, періодично помішуючи, поки яловичина не стане м'якою. Майже в самому кінці додаємо промиті і обсушені родзинки, чорнослив і курагу. Тушкуємо ще приблизно 15 хвилин. Цимес готовий!
Цимес з квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля бажано промити і замочити години на 10 а потім вже відварити до готовності. Моркву дрібно ріжемо, додаємо трохи олії, солимо і тушкуємо до м'якості. Коли квасоля готова, зливаємо її через друшляк, додаємо моркву, чорнослив, мед і масло, що залишилося. Гарненько все перемішуємо і тушкуємо на маленькому вогні близько 10 хвилин. Перед тим, як подавати квасолевий цимес на стіл, посипаємо його підсмаженими подрібненими горіхами.
Морквяний цимес
Інгредієнти:
Приготування
Моркву миємо, чистимо й нарізаємо кружечками. Обсмажуємо на олії до готовності. Потім перекладаємо її в каструлю, додаємо 200 мл окропу, родзинки, чорнослив, цукор і мед, солимо за смаком і тушкуємо близько години. Щоб наш цимес не пригорів, його потрібно обов'язково помішувати. По закінченню години додаємо в каструлю лимонний сік, перець за смаком і тушкуємо ще приблизно 30 хвилин. Морквяний цимес готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Яловичина з чорносливом - рецепт
М'ясо з чорносливом виходить незвичайно смачним і ароматним. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл і сподобається вашим гостям. І
Каша з сухофруктами
Будь-яка каша: рисова, манна, пшоняна, гречана - це ситний і поживний сніданок. Але просто кашу є, звичайно ж, нудно. І сьогодні ми розповімо, як
Пастрома з індички
Якщо ви любите смачні бутерброди з різними видами м'яса, то ми підкажемо вам рецепт пастроми, та не простий, а индюшиной. Це м'ясо припаде до душі
Ароматні єврейські коржики
Єврейська кухня славиться своїми специфічними кулінарними традиціями. І сьогодні ми з вами поговоримо про дивовижно смачних єврейських коржиках.
Квасолевий цимес
Цимес - традиційне блюдо єврейської кухні, схоже на овочеве рагу. Існує декілька його різновидів: картопляний, морквяний, нутовий, квасолевий. Ось