Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ароматні єврейські коржики

Ароматні єврейські коржики

4-01-2015, 18:29
849
Ароматні єврейські коржики
Єврейська кухня, як і кухня інших країн, має свою специфіку. Насамперед, незвичайність проявляється в змішуванні кулінарних традицій споконвічно єврейських з традиціями тих країн, де проживають представники цього стародавнього народу. А традиційна єврейська кухня корінням сягає вглиб століть і дуже часто пов'язана з дотриманням певних релігійних звичаїв.
В єврейській випічці основна перевага віддається пісного несдобному і пісочному тісту . При чому, часто буває, половину основи тіста займають яйця. Також характерно для приготування кондитерських виробів спільне використання меду і цукру, приблизно в рівних пропорціях.
Мигдальні дерева ростуть в Ізраїлі повсюдно також як і в інших країнах Середземноморського регіону: Італії, Іспанії, Греції, Марокко. Тому мигдаль дуже часто використовується в кухнях цих країн.

Мигдальні коржики


Інгредієнти:

  • мигдаль - півтори склянки;

  • яєчні білки - 6 шт.;

  • цукрова пудра - півтори склянки;

  • пшеничне борошно - 2 склянки;

  • сіль;

  • рослинна олія - 2 столові ложки.


  • Приготування
    Мигдаль очищаємо і товчемо в ступці. Білки збиваємо в щільну і міцну піну. Всипаємо в білки поступово цукрову пудру, обережно перемішуємо. Додаємо мигдаль і акуратно, частинами, всипаємо борошно, підсолюємо і добре перемішуємо.
    Деко натираємо будь-яким рослинним маслом. Набираємо і викладаємо ложкою тісто, формуючи у вигляді кульок або півкіл. Ставимо в гарячу духовку (180 градусів), печемо 15-20 хвилин. Коржики охолоджуємо і подаємо для частування.
    Ще один вид коржиків - цукер-леках. Їх печуть на Пейсах. Це свято має декілька назв і тлумачень: Хаг а-Мацот - нагадування про те часу, коли євреї в роки рабства харчувалися мацою, Хаг а-Авів - свято весни, в цей час святкують Пейсах, Хаг а-Херут - відзначається свято свободи в пам'ять про історичне вихід євреїв з Єгипту.

    Коржики цукер-леках


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 1 склянка;

  • цукор - 1 склянка;

  • яйця - 4 шт.;

  • рослинна олія - 2 столові ложки.


  • Приготування
    Розбиваємо яйця і акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Окремо жовтки розтираємо в глибокій мисці з двома столовими ложками цукру до пишної піни, підсипаємо борошно і перемішуємо.
    Білки і цукор, що залишився збиваємо в піну, перекладаємо в миску з жовтками і все перемішуємо до однорідного стану.
    На змащене деко викладаємо тісто, використовуючи чайну ложку. Тісто не повинно стикатися один з одним.
    Випікаємо 15 хвилин при 180 градусах. Спечені коржики цукер-леках ставимо на стіл в охолодженому вигляді.
    Пряні коржики і пряники - лекех - традиційно випікають на Рош а-Шана (Новий рік). Вони є символом усього найкращого, що чекає людину в наступному році.

    Пряні коржики


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 1 склянка;

  • цукровий пісок - 3 /4 склянки;

  • світлий мед - 1 склянка;

  • яйця - 2 шт.;

  • корінь імбиру - 4 см;

  • апельсин - 1 шт.;

  • сода - 1 чайна ложка;

  • мелений імбир - 1 чайна ложка;

  • мелена кориця - 1 чайна ложка;

  • рослинна олія - 4 столові ложки.


  • Приготування
    З апельсина соскабливаем цедру і вичавлюємо сік. Корінь імбиру натираємо на дрібній тертці. У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо цукор, соду, мелений імбир і мелену корицю. Перемішуємо.
    У суміш вливаємо мед і масло, вбиваємо яйця, додаємо апельсинову цедру. Знову перемішуємо, а потім вливаємо апельсиновий сік і
    Ароматні єврейські коржики
    додаємо тертий імбир. Замішуємо однорідне тісто.
    Духовку гріємо до 180 градусів. Тісто розгладжуємо на столі, присипаному борошном. Вирізаємо круглі або фігурні коржики. Розкладаємо їх на змащеному деку. Випікаємо до рум'яного золотистого кольору. На стіл подаємо охолоджені коржики.
    Щоб коржики стали більш ароматними, їх потрібно охолодженими загорнути у фольгу і залишити при кімнатній температурі на два години.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коржики на сметані
    Коржики на сметані
    Якщо ви любите молочні коржики, але у вас в холодильнику залишилося тільки сметанка, то пропонуємо вам рецепт цієї випічки саме на сметані. Повірте,
    Коржики на кефірі
    Коржики на кефірі
    Пам'ятайте м'які і ніжні коржики, які ми їли в дитинстві? Цю смакоту можна приготувати вдома, головне - знати як. Ось про це ми і поговоримо в
    Молочні коржики - рецепт
    Молочні коржики - рецепт
    Молочні коржики - смак нашого дитинства. Якщо ви любите і хочете відтворити ніжну текстуру і аромат, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
    Коржики на пиві
    Коржики на пиві
    Коржики на пиві - дуже проста домашня випічка. Тісто виходить ніжним і злегка листковим. У нашій статті ми розглянемо декілька універсальних рецептів