Коржики на кефірі

Рецепт коржиків на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування коржиків спочатку змішуємо кефір з цукром і одним яєчним жовтком. Далі додаємо соду, гашену оцтом і щіпку солі. Все розмішуємо і тонкою цівкою вливаємо трохи соняшникової олії.
В отриману суміш додаємо просіяне борошно, подрібнені волоські горіхи і залишаємо тісто на 45 хвилин в теплому місці, накривши зверху рушником. Тепер поділяємо тісто на кілька однакових частин, розгортаючи кожну корж товщиною близько 1 сантиметра. Верх коржа посипаємо корицею, а потім за допомогою формочки вирізаємо наші майбутні коржики.
Потім змащуємо маргарином деко і гарненько присипаємо борошном. Викладаємо коржики і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180° духовку на 10 хвилин, потім трохи зменшуємо вогонь і випікаємо ще 10 хвилин. Щоб перевірити коржики на готовність, трохи натискаємо на поверхню пальцем. Якщо він відновився у формі, то значить, пора виймати його з духовки. Ось і всі смачні коржики на кефірі готові. Можете подавати їх як в теплом, так і в охолодженому вигляді!
Коржики на кефірі на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Цей рецепт приготування коржиків досить простий. Розбиваємо в миску яйце, вливаємо кефір, додаємо цукор, щіпку солі, соду і ванілін. Гарненько все перемішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо м'яке однорідне тісто. Накриваємо його рушником і даємо постояти в теплому місці 30 хвилин.
Потім ділимо тісто на 2 частини. Кожну розкачуємо в прямокутник товщиною приблизно 15 см і нарізаємо на довгі смужки. Потім кожну смужку розрізаємо ще на 2 невеликі. Посередині ножем робимо невеликий надріз і протягуємо через нього один з кінців смужки. Виходять коржики такої незвичайної форми. Обсмажуємо їх на сковороді на рослинному маслі на середньому вогні з обох сторін. Готові коржики подаємо на стіл зі сметаною або джемом.
Медові коржики на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Борошно змішати з содою і гарненько просіваємо через сито. Масло злегка розтоплюємо і розминаємо до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки. Родзинки промиваємо під теплою водою, відкидаємо на друшляк, обсушуємо, а потім заливаємо на 10 хвилин окропом, щоб він трохи розбухнув. Далі зливаємо воду, витираємо родзинки рушником, кладемо в миску і заливаємо рідким медом.

Рекомендуємо добрі рецепти

Коржі на кефірі
Балабушки - це смачне і поживне ласощі, яке подобається як дітям, так і дорослим. На кефірі вони виходять більш ніжними і повітряними. Тому ми

Коржики на сметані
Якщо ви любите молочні коржики, але у вас в холодильнику залишилося тільки сметанка, то пропонуємо вам рецепт цієї випічки саме на сметані. Повірте,

Молочні коржики - рецепт
Молочні коржики - смак нашого дитинства. Якщо ви любите і хочете відтворити ніжну текстуру і аромат, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про

Пісочні коржики
Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм

Коржики на пиві
Коржики на пиві - дуже проста домашня випічка. Тісто виходить ніжним і злегка листковим. У нашій статті ми розглянемо декілька універсальних рецептів

Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,