Коржики, приготовані на кефірі, чудово підійдуть до чаю, молока, кави, какао. Вони можуть довго зберігатися і зовсім не черствіти. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів приготування домашніх коржиків.
Рецепт коржиків на кефірі
Інгредієнти: пшеничне борошно - 3 ст.; цукровий пісок - 1 ст.; кефір або кисле молоко - 1 ст.; яйце - 1 шт.; сіль - щіпка; сода - 05 ч. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки; волоські горіхи - 05 склянки; кориця - за смаком. Приготування Отже, для приготування коржиків спочатку змішуємо кефір з цукром і одним яєчним жовтком. Далі додаємо соду, гашену оцтом і щіпку солі. Все розмішуємо і тонкою цівкою вливаємо трохи соняшникової олії.
В отриману суміш додаємо просіяне борошно, подрібнені волоські горіхи і залишаємо тісто на 45 хвилин в теплому місці, накривши зверху рушником. Тепер поділяємо тісто на кілька однакових частин, розгортаючи кожну корж товщиною близько 1 сантиметра. Верх коржа посипаємо корицею, а потім за допомогою формочки вирізаємо наші майбутні коржики.
Потім змащуємо маргарином деко і гарненько присипаємо борошном. Викладаємо коржики і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180° духовку на 10 хвилин, потім трохи зменшуємо вогонь і випікаємо ще 10 хвилин. Щоб перевірити коржики на готовність, трохи натискаємо на поверхню пальцем. Якщо він відновився у формі, то значить, пора виймати його з духовки. Ось і всі смачні коржики на кефірі готові. Можете подавати їх як в теплом, так і в охолодженому вигляді!
Коржики на кефірі на сковороді
Інгредієнти: куряче яйце - 1 шт.; кефір - 150 мл; цукровий пісок - 100 г; ванілін - 3 г; сода - 05 ч. ложки; пшеничне борошно. Приготування Цей рецепт приготування коржиків досить простий. Розбиваємо в миску яйце, вливаємо кефір, додаємо цукор, щіпку солі, соду і ванілін. Гарненько все перемішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо м'яке однорідне тісто. Накриваємо його рушником і даємо постояти в теплому місці 30 хвилин.
Потім ділимо тісто на 2 частини. Кожну розкачуємо в прямокутник товщиною приблизно 15 см і нарізаємо на довгі смужки. Потім кожну смужку розрізаємо ще на 2 невеликі. Посередині ножем робимо невеликий надріз і протягуємо через нього один з кінців смужки. Виходять коржики такої незвичайної форми. Обсмажуємо їх на сковороді на рослинному маслі на середньому вогні з обох сторін. Готові коржики подаємо на стіл зі сметаною або джемом.
Медові коржики на кефірі
Інгредієнти: пшеничне борошно - 2 ст.; мед - 3 ст. ложки; вершкове масло - 50 г; родзинки - за бажанням; кефір - 05 ст.; яйце - 2 шт.; сода - 05 ч. ложки; цукор - 3 ст. ложки; сіль - щіпка. Приготування Борошно змішати з содою і гарненько просіваємо через сито. Масло злегка розтоплюємо і розминаємо до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки. Родзинки промиваємо під теплою водою, відкидаємо на друшляк, обсушуємо, а потім заливаємо на 10 хвилин окропом, щоб він трохи розбухнув. Далі зливаємо воду, витираємо родзинки рушником, кладемо в миску і заливаємо рідким медом.

У каструльку наливаємо кефір, всипаємо цукор, додаємо куряче яйце, щіпку солі. Все ретельно перемішуємо і замішуємо однорідне м'яке, не липнущее до рук тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 30 хвилин в теплому місці. Після розгортаємо в тонкий пласт, вирізаємо формочками коржики і випікаємо їх на змащеному олією деку в розігрітій духовці протягом 10 хвилин. Готові коржики трохи охолоджуємо і посипаємо зверху цукровою пудрою або рубаним смаженим арахісом. А в доповненні до цієї солодощі можна приготувати мигдальне печиво і бісквітне печиво . У цьому випадку кожен член сім'ї зможе насолодитися своїм десертом! Приємного вам чаювання!