Вернуться назад Распечатать

Коржики на кефірі

Коржики на кефірі
Коржики, приготовані на кефірі, чудово підійдуть до чаю, молока, кави, какао. Вони можуть довго зберігатися і зовсім не черствіти. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів приготування домашніх коржиків.

Рецепт коржиків на кефірі


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 3 ст.;

  • цукровий пісок - 1 ст.;

  • кефір або кисле молоко - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • волоські горіхи - 05 склянки;

  • кориця - за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування коржиків спочатку змішуємо кефір з цукром і одним яєчним жовтком. Далі додаємо соду, гашену оцтом і щіпку солі. Все розмішуємо і тонкою цівкою вливаємо трохи соняшникової олії.
    В отриману суміш додаємо просіяне борошно, подрібнені волоські горіхи і залишаємо тісто на 45 хвилин в теплому місці, накривши зверху рушником. Тепер поділяємо тісто на кілька однакових частин, розгортаючи кожну корж товщиною близько 1 сантиметра. Верх коржа посипаємо корицею, а потім за допомогою формочки вирізаємо наші майбутні коржики.
    Потім змащуємо маргарином деко і гарненько присипаємо борошном. Викладаємо коржики і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180° духовку на 10 хвилин, потім трохи зменшуємо вогонь і випікаємо ще 10 хвилин. Щоб перевірити коржики на готовність, трохи натискаємо на поверхню пальцем. Якщо він відновився у формі, то значить, пора виймати його з духовки. Ось і всі смачні коржики на кефірі готові. Можете подавати їх як в теплом, так і в охолодженому вигляді!

    Коржики на кефірі на сковороді


    Інгредієнти:

  • куряче яйце - 1 шт.;

  • кефір - 150 мл;

  • цукровий пісок - 100 г;

  • ванілін - 3 г;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • пшеничне борошно.


  • Приготування
    Цей рецепт приготування коржиків досить простий. Розбиваємо в миску яйце, вливаємо кефір, додаємо цукор, щіпку солі, соду і ванілін. Гарненько все перемішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо м'яке однорідне тісто. Накриваємо його рушником і даємо постояти в теплому місці 30 хвилин.
    Потім ділимо тісто на 2 частини. Кожну розкачуємо в прямокутник товщиною приблизно 15 см і нарізаємо на довгі смужки. Потім кожну смужку розрізаємо ще на 2 невеликі. Посередині ножем робимо невеликий надріз і протягуємо через нього один з кінців смужки. Виходять коржики такої незвичайної форми. Обсмажуємо їх на сковороді на рослинному маслі на середньому вогні з обох сторін. Готові коржики подаємо на стіл зі сметаною або джемом.

    Медові коржики на кефірі


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 2 ст.;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 50 г;

  • родзинки - за бажанням;

  • кефір - 05 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Борошно змішати з содою і гарненько просіваємо через сито. Масло злегка розтоплюємо і розминаємо до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки. Родзинки промиваємо під теплою водою, відкидаємо на друшляк, обсушуємо, а потім заливаємо на 10 хвилин окропом, щоб він трохи розбухнув. Далі зливаємо воду, витираємо родзинки рушником, кладемо в миску і заливаємо рідким медом.
    Коржики на кефірі
    У каструльку наливаємо кефір, всипаємо цукор, додаємо куряче яйце, щіпку солі. Все ретельно перемішуємо і замішуємо однорідне м'яке, не липнущее до рук тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 30 хвилин в теплому місці. Після розгортаємо в тонкий пласт, вирізаємо формочками коржики і випікаємо їх на змащеному олією деку в розігрітій духовці протягом 10 хвилин. Готові коржики трохи охолоджуємо і посипаємо зверху цукровою пудрою або рубаним смаженим арахісом. А в доповненні до цієї солодощі можна приготувати мигдальне печиво і бісквітне печиво . У цьому випадку кожен член сім'ї зможе насолодитися своїм десертом! Приємного вам чаювання!