Коржики на пиві
Коржики на пиві - дуже проста домашня випічка. Тісто виходить ніжним і злегка листковим. А всі побоювання, що залишиться різкий пивний запах і зовсім безпідставні. Хто не знає, ні за що не здогадається, що пиво входить до складу коржиків. І почнемо ми сьогодні з унікального рецепту, який дозволяє з одного виду тіста приготувати і солоне частування для чоловічої компанії, і солодкі пряники для дівочих посиденьок.
Інгредієнти:
борошно - 400 г;
пиво світле - 05 ст.;
масло вершкове - 240 г;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - 1 ст. ложка.
Приготування
Масло з борошном рубаємо в крихту. Вливаємо пиво і замішуємо гладке тісто. Загортаємо його в плівку і відправляємо на 2 години в холодильник. Після ділимо наш «колобок» на 2 частини і готуємо 2 види коржиків - солодкі і солоні.
Розкачуємо тісто в пласт товщиною в пів сантиметра і з допомогою спеціальної форми або не великого блюдця вирізаємо коржики. Опускаємо їх з одного боку на цукор і викладаємо на застелений пергаментом деко. Випікаються солодкі коржики всього 15 хвилин при 180 градусах.
З другої частини робимо солоні коржики. Краще вирізати їх іншої форми. Також викладаємо коржики на деко, зверху, пензликом, промазуємо сольовим розчином (співвідношення 1:1 можна додати ще пару крапель лимонного соку) - це краще, ніж просто посипати сіллю. І відправляємо в духовку на 15 хвилин.
Остиглі солоні коржики - прекрасна закуска до пива, так що не варто пускати весь пінний напій на випічку. А солодкі хороші з чаєм або молоком. І всі гості залишаться задоволені!
Інгредієнти:
борошно - 325 г;
масло вершкове - 80 г;
сметана - 80 г;
пиво - 130 г;
горіхи волоські (очищені) - 100 г;
цукор - 2 ст. ложки;
сода - 05 ч. ложки;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
У розтоплене вершкове масло додаємо сметану і пиво. Перемішуємо і вводимо борошно з содою. Отримуємо м'яке, еластичне тісто. Залишається лише з'єднати його з дробленними волоськими горіхами. Скачуємо «горіхове» тісто в кулю, загортаємо у плівку і ховаємо на півгодини в холодильник. Потім робимо з нього ковбаски і нарізаємо невеликими шматочками. Кожен скачуємо спочатку кульку, а потім трохи розплющуємо. Коржі вмочаємо однією стороною в цукор і викладаємо на застелений пергаментом деко. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини, поки пивні коржики не зарум'яняться.
Сподобалися наші поради, тоді радимо ознайомитися з рецептами приготування коржиків на кефірі .
Рецепт коржиків на пиві
Інгредієнти:
Приготування
Масло з борошном рубаємо в крихту. Вливаємо пиво і замішуємо гладке тісто. Загортаємо його в плівку і відправляємо на 2 години в холодильник. Після ділимо наш «колобок» на 2 частини і готуємо 2 види коржиків - солодкі і солоні.
Розкачуємо тісто в пласт товщиною в пів сантиметра і з допомогою спеціальної форми або не великого блюдця вирізаємо коржики. Опускаємо їх з одного боку на цукор і викладаємо на застелений пергаментом деко. Випікаються солодкі коржики всього 15 хвилин при 180 градусах.
З другої частини робимо солоні коржики. Краще вирізати їх іншої форми. Також викладаємо коржики на деко, зверху, пензликом, промазуємо сольовим розчином (співвідношення 1:1 можна додати ще пару крапель лимонного соку) - це краще, ніж просто посипати сіллю. І відправляємо в духовку на 15 хвилин.
Остиглі солоні коржики - прекрасна закуска до пива, так що не варто пускати весь пінний напій на випічку. А солодкі хороші з чаєм або молоком. І всі гості залишаться задоволені!
Як приготувати коржики на пиві?
Інгредієнти:
Приготування
У розтоплене вершкове масло додаємо сметану і пиво. Перемішуємо і вводимо борошно з содою. Отримуємо м'яке, еластичне тісто. Залишається лише з'єднати його з дробленними волоськими горіхами. Скачуємо «горіхове» тісто в кулю, загортаємо у плівку і ховаємо на півгодини в холодильник. Потім робимо з нього ковбаски і нарізаємо невеликими шматочками. Кожен скачуємо спочатку кульку, а потім трохи розплющуємо. Коржі вмочаємо однією стороною в цукор і викладаємо на застелений пергаментом деко. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини, поки пивні коржики не зарум'яняться.
Сподобалися наші поради, тоді радимо ознайомитися з рецептами приготування коржиків на кефірі .
Рекомендуємо добрі рецепти
Коржики - рецепт
Хочете спробувати смак дитинства? Звичайно, повернутися назад не вийде, принаймні, тілом, а ось випробувати ті солодкі відчуття цілком можливо.
Коржики на сметані
Якщо ви любите молочні коржики, але у вас в холодильнику залишилося тільки сметанка, то пропонуємо вам рецепт цієї випічки саме на сметані. Повірте,
Коржики на кефірі
Пам'ятайте м'які і ніжні коржики, які ми їли в дитинстві? Цю смакоту можна приготувати вдома, головне - знати як. Ось про це ми і поговоримо в
Молочні коржики - рецепт
Молочні коржики - смак нашого дитинства. Якщо ви любите і хочете відтворити ніжну текстуру і аромат, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про
Пісочні коржики
Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,