Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коржики на пиві

Коржики на пиві

17-01-2015, 16:38
3 131
Коржики на пиві
Коржики на пиві - дуже проста домашня випічка. Тісто виходить ніжним і злегка листковим. А всі побоювання, що залишиться різкий пивний запах і зовсім безпідставні. Хто не знає, ні за що не здогадається, що пиво входить до складу коржиків. І почнемо ми сьогодні з унікального рецепту, який дозволяє з одного виду тіста приготувати і солоне частування для чоловічої компанії, і солодкі пряники для дівочих посиденьок.

Рецепт коржиків на пиві


Інгредієнти:

  • борошно - 400 г;

  • пиво світле - 05 ст.;

  • масло вершкове - 240 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Масло з борошном рубаємо в крихту. Вливаємо пиво і замішуємо гладке тісто. Загортаємо його в плівку і відправляємо на 2 години в холодильник. Після ділимо наш «колобок» на 2 частини і готуємо 2 види коржиків - солодкі і солоні.
    Розкачуємо тісто в пласт товщиною в пів сантиметра і з допомогою спеціальної форми або не великого блюдця вирізаємо коржики. Опускаємо їх з одного боку на цукор і викладаємо на застелений пергаментом деко. Випікаються солодкі коржики всього 15 хвилин при 180 градусах.
    З другої частини робимо солоні коржики. Краще вирізати їх іншої форми. Також викладаємо коржики на деко, зверху, пензликом, промазуємо сольовим розчином (співвідношення 1:1 можна додати ще пару крапель лимонного соку) - це краще, ніж просто посипати сіллю. І відправляємо в духовку на 15 хвилин.
    Остиглі солоні коржики - прекрасна закуска до пива, так що не варто пускати весь пінний напій на випічку. А солодкі хороші з чаєм або молоком. І всі гості залишаться задоволені!

    Як приготувати коржики на пиві?


    Інгредієнти:

  • борошно - 325 г;

  • масло вершкове - 80 г;

  • сметана - 80 г;

  • пиво - 130 г;

  • горіхи волоські (очищені) - 100 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    У розтоплене вершкове масло додаємо сметану і пиво. Перемішуємо і вводимо борошно з содою. Отримуємо м'яке, еластичне тісто.
    Коржики на пиві
    Залишається лише з'єднати його з дробленними волоськими горіхами. Скачуємо «горіхове» тісто в кулю, загортаємо у плівку і ховаємо на півгодини в холодильник. Потім робимо з нього ковбаски і нарізаємо невеликими шматочками. Кожен скачуємо спочатку кульку, а потім трохи розплющуємо. Коржі вмочаємо однією стороною в цукор і викладаємо на застелений пергаментом деко. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини, поки пивні коржики не зарум'яняться.
    Сподобалися наші поради, тоді радимо ознайомитися з рецептами приготування коржиків на кефірі .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коржики - рецепт
    Коржики - рецепт
    Хочете спробувати смак дитинства? Звичайно, повернутися назад не вийде, принаймні, тілом, а ось випробувати ті солодкі відчуття цілком можливо.
    Коржики на сметані
    Коржики на сметані
    Якщо ви любите молочні коржики, але у вас в холодильнику залишилося тільки сметанка, то пропонуємо вам рецепт цієї випічки саме на сметані. Повірте,
    Коржики на кефірі
    Коржики на кефірі
    Пам'ятайте м'які і ніжні коржики, які ми їли в дитинстві? Цю смакоту можна приготувати вдома, головне - знати як. Ось про це ми і поговоримо в
    Молочні коржики - рецепт
    Молочні коржики - рецепт
    Молочні коржики - смак нашого дитинства. Якщо ви любите і хочете відтворити ніжну текстуру і аромат, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,