Коржики на пиві - дуже проста домашня випічка. Тісто виходить ніжним і злегка листковим. А всі побоювання, що залишиться різкий пивний запах і зовсім безпідставні. Хто не знає, ні за що не здогадається, що пиво входить до складу коржиків. І почнемо ми сьогодні з унікального рецепту, який дозволяє з одного виду тіста приготувати і солоне частування для чоловічої компанії, і солодкі пряники для дівочих посиденьок.
Рецепт коржиків на пиві
Інгредієнти: борошно - 400 г; пиво світле - 05 ст.; масло вершкове - 240 г; цукор - 2 ст. ложки; сіль - 1 ст. ложка. Приготування Масло з борошном рубаємо в крихту. Вливаємо пиво і замішуємо гладке тісто. Загортаємо його в плівку і відправляємо на 2 години в холодильник. Після ділимо наш «колобок» на 2 частини і готуємо 2 види коржиків - солодкі і солоні.
Розкачуємо тісто в пласт товщиною в пів сантиметра і з допомогою спеціальної форми або не великого блюдця вирізаємо коржики. Опускаємо їх з одного боку на цукор і викладаємо на застелений пергаментом деко. Випікаються солодкі коржики всього 15 хвилин при 180 градусах.
З другої частини робимо солоні коржики. Краще вирізати їх іншої форми. Також викладаємо коржики на деко, зверху, пензликом, промазуємо сольовим розчином (співвідношення 1:1 можна додати ще пару крапель лимонного соку) - це краще, ніж просто посипати сіллю. І відправляємо в духовку на 15 хвилин.
Остиглі солоні коржики - прекрасна закуска до пива, так що не варто пускати весь пінний напій на випічку. А солодкі хороші з чаєм або молоком. І всі гості залишаться задоволені!
Як приготувати коржики на пиві?
Інгредієнти: борошно - 325 г; масло вершкове - 80 г; сметана - 80 г; пиво - 130 г; горіхи волоські (очищені) - 100 г; цукор - 2 ст. ложки; сода - 05 ч. ложки; сіль - 1 щіпка. Приготування У розтоплене вершкове масло додаємо сметану і пиво. Перемішуємо і вводимо борошно з содою. Отримуємо м'яке, еластичне тісто.
Залишається лише з'єднати його з дробленними волоськими горіхами. Скачуємо «горіхове» тісто в кулю, загортаємо у плівку і ховаємо на півгодини в холодильник. Потім робимо з нього ковбаски і нарізаємо невеликими шматочками. Кожен скачуємо спочатку кульку, а потім трохи розплющуємо. Коржі вмочаємо однією стороною в цукор і викладаємо на застелений пергаментом деко. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини, поки пивні коржики не зарум'яняться.
Сподобалися наші поради, тоді радимо ознайомитися з рецептами приготування коржиків на кефірі .