Салат «Чорнослив з горіхами і часником»
Завдяки солодко-солоного чесночному смаку, ця страва може ідеально замінити будь-який гарнір.
Необхідні інгредієнти:
буряк (середній розмір) - 5 шт волоський горіх (ядро) - 100 г майонез 30% - 100 г чорнослив без кісточки - 20-25 шт часник - 3 зубчики сіль - 1 ч. л. Спосіб приготування:
відваріть буряк (час варіння приблизно 40-50 хвилин). Дайте охолонути і подрібніть її з допомогою дрібної терки; у блендері обробіть волоські горішки; за допомогою ножа подрібніть чорнослив і часник; акуратно змішайте всі складові в невеликій мисці і додайте майонез; при необхідності, додайте сіль за смаком; перш ніж подати до столу, охолоджуйте протягом однієї години. Салат «Гранатовий браслет»
Цим святковим салатом з кисло-солодким смаком ви підкорите своїх рідних і близьких.
Необхідні інгредієнти:
невелика буряк - 1 шт морква, картопля - 2 шт грудка куряча - 200 г чорнослив без кісточок - 100 г яйце куряче - 3 шт ядра волоського горіха - 50 г майонез 30% - 100 г гранат середнього розміру - 1 шт сіль - 1 ст. л. Спосіб приготування:
відваріть моркву, картопля і буряк. Остудіть і очистіть їх від шкірки. Картоплю і моркву натріть на крупній тертці, а буряк - на дрібній; подрібніть за допомогою блендера горіхи і з'єднайте з буряком; куряче філе проваріть протягом 30 хвилин, остудіть і наріжте дрібними кубиками; відварені круто яйця остудіть, подрібніть за допомогою дрібної терки; теплою водою чорнослив промийте і довільно наріжте; очистити гранат від шкірки, відокремте зерна; у центр тарілки поставте склянку і викладіть навколо нього підготовлені складові в такій послідовності: картопля, буряк з волоським горіхом, шматочки курячого філе, чорнослив, морква, яйця. Кожен шар обов'язково змащуйте майонезом; акуратно приберіть з центру склянку і всю поверхню щільно накрийте гранатовими зернами; поставте салат в холодильник на 3 години і подавайте до столу. Салат «Вкусняшка»
Цей салат чудово підходить як для святкового столу, так і для повсякденного меню.
Необхідні інгредієнти:
буряк середнього розміру - 3 шт часник - 3 зубчики сметана 20% - 4 ст. л. чорнослив - 100 г ядра волоського горіха - 50 г сир (твердий) - 100 г сіль - 1 ч. л. Спосіб приготування:
натріть відварну буряк на крупній тертці; видавіть з допомогою спеціального інструменту часник, і в невеликій ємності ретельно перемішайте зі сметаною; чорнослив наріжте невеликими довільними шматочками, а ядра горіхів подрібніть в блендері; сир натріть на крупній тертці; у мисці змішайте: сир, горіхи, чорнослив і буряк. Додайте сіль за смаком. Потім отримане блюдо заправте часниково-сметанною сумішшю і добре перемішайте; перекладіть готове блюдо в святкову ємність і перед подачею на стіл не забудьте охолодити його не менш 1 години в холодильнику. Салат «новорічний годинник»
Це смачне і ситне блюдо стане прекрасним «тематичним» прикрасою новорічного столу.
Необхідні інгредієнти:
м'ясо курки (грудка) 300 г куряче яйце - 4 шт чорнослив - 100 г ядра волоських горіхів - 75 г сир твердий - 100 г майонез - 100 г морква - 1 шт огірок свіжий - 1 шт сіль - 1 ч. л. Спосіб приготування:
у невеликій каструлі відварити куряче м'ясо. Час приготування - 30 хвилин. Після того як філе охолоне - наріжте його дрібними шматочками; відварені яйця очистіть і відокремте білки від жовтків. Натріть їх на дрібній тертці; чорнослив запарте на 20 хвилин, після чого довільно подрібніть; ножем дрібно порубаєте горіхи; сир дрібно натріть; відваріть моркву. Після того як всі складові підготовлені, можна приступати до безпосереднього створення страви. Для цього вам необхідно на велику плоску тарілку викладати всі інгредієнти в такій послідовності:
Філе курки Терті жовтки Чорнослив Терті білки Подрібнені волоські горіхи Верхній шар салату рівномірно покрийте тертим сиром і викладіть циферблат з моркви і огірка в якості прикраси Не забувайте кожен шар, окрім останнього, змащувати майонезом.
Смачного Вам Нового року!