Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Неповторний салат з куркою і волоським горіхом на Новий рік: рецепти, фото

Неповторний салат з куркою і волоським горіхом на Новий рік: рецепти, фото

25-12-2014, 20:53
1 142

Салат «Курка-огірок-волоський горіх»


Неповторний салат з куркою і волоським горіхом на Новий рік: рецепти, фото
Поєднання курка, свіжий огірок і волоський горіх має прекрасне назву «Ніжність» і як не можна краще, прикрасить новорічний стіл. Це блюдо повністю виправдовує свою назву, оскільки воно виходить ніжним, смачним і при цьому в міру пікантним.
Необхідні інгредієнти:

  • м'ясо курки (грудка) - 400 г

  • свіжі огірки - 2-3 шт

  • чорнослив без кісточок - 150 г

  • яйце куряче - 5-6 шт

  • нежирний майонез - 200 г

  • ядра волоського горіха - 100 г

  • сіль - 1 ч. л.


  • Спосіб приготування:

  • у невеликій каструлі відварити курячу грудку, при цьому воду треба трохи підсолити. Час приготування грудки 25-30 хвилин. Потім дістаньте її, остудіть і наріжте соломкою;

  • відваріть 5 яєць, остудіть і очистіть їх від шкаралупи. Потім окремо на крупній тертці натріть білки зварених яєць, а на дрібній - жовтки;

  • огірки очистіть від шкірки і наріжте соломкою;

  • чорнослив промийте водою, потім у невеликій мисці запарте його окропом на 10-15 хвилин. Після того як чорнослив розбухне, наріжте його соломкою;

  • дрібно порубаєте ядра волоських горіхів;

  • на дно прозорої форми покладіть нарізану курячу грудку і полийте зверху майонезом;

  • поверх майонезу покладіть нарізаний чорнослив і посипте рубаними волоськими горіхами, а поверх горіхів викладіть терті яєчні білки. Потім знову покрийте всю поверхню майонезом;

  • поверх майонезу помістіть свіжі огірки і знову додайте майонез;

  • і останній штрих - це шар тертих жовтків з гілочками зелені в якості прикраси;

  • салат «Ніжність» готовий! Поставте його в холодильник на 2-3 години, після чого сміливо подавайте до столу.


  • Неповторний салат з куркою і волоським горіхом на Новий рік: рецепти, фото
    Порада: яйця для салатів обов'язково повинні бути зварені «круто». Для цього їх необхідно тримати в киплячій воді не менше 7-8 хвилин

    Салат «Курка - ананас - волоський - горіх»


    Салат з куркою, консервованим ананасом і волоськими горіхами також дуже смачний і незвичайний. Його назва - «Королівський», так що ваш новорічний стіл буде схожий на святкове меню королів.
    Необхідні інгредієнти:

  • м'ясо курки (грудка) 300 г

  • яйце куряче - 4 шт

  • сир твердий - 200 г

  • цибуля ріпчаста - 1 шт

  • консервовані ананаси - 350 г (1 банка)

  • майонез - 250 г

  • ядра волоського горіха - 100 г

  • оцет 9% - 1 ч. л.

  • сіль - 1 ч. л.



  • Неповторний салат з куркою і волоським горіхом на Новий рік: рецепти, фото
    Спосіб приготування:


    Підготовка інгредієнтів:

  • відварити курячу грудку в трохи підсоленій воді. Час приготування м'яса 25-30 хвилин. Потім дістаньте його, остудіть і наріжте або руками розірвіть вздовж волокон;

  • відваріть 4 яйця, остудіть, очистіть від шкаралупи і натріть їх на крупній тертці;

  • поки варяться курка і яйця, замаринуйте ріпчасту цибулю в оцті. Для цього вам необхідно нарізати очищену цибулю невеликими шматочками і покласти в миску, потім залити його теплою водою і додати 1 ч. л. 9% оцту. Дати постояти 10-15 хвилин і злити воду. Маринований лук готовий;

  • дрібно наріжте консервований ананас;

  • ядра горіха подрібніть в блендері, а сир натріть на дрібній тертці.


  • Приготування:
    Тепер приступайте безпосередньо до створення вашого смачного кулінарного шедевра. Для цього вам необхідно викласти на тарілку шари у такій черговості:

  • розкладіть куряче філе по всій тарілці;

  • поверх філе рівномірно розподіліть маринований лук;

  • потім розкладіть дрібно порізані консервовані ананаси;

  • наступний шар - терті яйця, верх яких повинен бути добре змазаний майонезом;

  • рівномірно тертим сиром покрийте всю поверхню майонезу і злегка примніть сир руками;

  • і останній шар - це подрібнені горіхи, які також необхідно трохи прим'яти;

  • перед подачею на стіл салат «Королівський» рекомендовано охолодити в холодильнику не менше 30 хвилин.


  • Порада: Відварюючи м'ясо для салату, кладіть його вже в киплячу воду. Так, воно збереже не тільки форму, але і максимум корисних речовин

    Салат «Курка - сир - волоський - горіх»


    Неповторний салат з куркою і волоським горіхом на Новий рік: рецепти, фото
    Рецепт приготування цього салату дуже простий і займе всього лише 15 хвилин. А відомий він під назвою «Оригінальний».
    Необхідні інгредієнти:

  • копчена куряча грудка - 300 г

  • ядра волоського горіха - 50 г

  • твердий помідор - 4 шт

  • сир твердий - 100 г

  • часник - 2 зубчики

  • свіжа петрушка - 50 г

  • майонез - 3 ст. л.

  • сіль - 1/4 ч. л.


  • Спосіб приготування:

  • наріжте соломкою копчену грудку і твердий сир;

  • подрібніть волоські горіхи;

  • наріжте кубиками помідори;

  • подрібніть петрушку і часник;

  • всі в глибокій мисці змішайте і заправте сіллю за смаком;

  • перед подачею на стіл заправте майонезом.


  • Порада: в якості прикраси салатів з курки ідеально підходять ягоди винограду, розрізані на дві половинки, а також зерна граната.





    Неповторний салат з куркою і волоським горіхом на Новий рік: рецепти, фото

    Неповторний салат з куркою і волоським горіхом на Новий рік: рецепти, фото
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салати з буряком - рецепти
    Салати з буряком - рецепти
    Всім відомо, що буряк є дуже корисним овочем, який просто необхідно включити в свій раціон. Але як це зробити? Не будеш же просто їсти сирий продукт.
    Салат з волоськими горіхами
    Салат з волоськими горіхами
    Салати з волоськими горіхами не тільки надзвичайно поживно, але, до того ж, сытны і дуже калорійні. Стежить за фігурою просимо не турбуватися, а всім
    Салат з куркою та горіхами
    Салат з куркою та горіхами
    Варіантів створення салатів з куркою дуже багато. І сьогодні ми поговоримо докладно з вами про закуски з горішками і курятиною. Таке просте і ситне
    Салат "Морська зірка"
    Салат "Морська зірка"
    Кожна господиня хоче дивувати і сім'ю, і гостей, тому й придумує, як прикрасити ту чи іншу страву. З цієї причини ми вирішили розповісти не тільки