Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат "Морська зірка"

Салат "Морська зірка"

21-03-2015, 18:04
2 014
Салат "Морська зірка"
Кожна господиня завжди хоче здивувати гостей не лише смачними стравами, але і красивими. Вже давно не цікаво просто поставити на стіл тарілку з салатом. Набагато приємніше бачити на столі маленькі кулінарні художества, що радують око. Одним з таких страв належать салат у вигляді морської зірки. Він не тільки смачний завдяки морепродуктів, але і, безумовно, є прикрасою будь-якого святкового столу.

Інгредієнти:

  • крабові палички - 250 г;

  • червона риба - 200 г;

  • картопля - 300 г;

  • огірки свіжі - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • майонез - 250 г;

  • сіль.



  • Приготування
    Картоплю відваріть, і натріть на дрібну тертку. Змішайте його з невеликою кількістю майонезу і викладіть на плоскій тарілці у формі зірки. Огірки також натріть на дрібній тертці і злийте сік, потім викладіть поверх картоплі і полийте зверху майонезом. Крабові палички дрібно наріжте, викладіть поверх огірків і трохи посоліть. Також полийте майонезом. Варені яйця натріть на тертці, перемішайте з майонезом і трохи сіллю, викладіть на крабові палички. Зверху салат акуратно покрийте шматками червоної риби. Прикрасьте салат на свій смак і подавайте до столу.

    Салат "Морська зірка з креветками"


    Цей смачний салат з креветками, так само ще називають салат "Морська зірка по-королівськи". Готується він дуже просто, а виходить ніжним і легким.

    Інгредієнти:

  • креветки (очищені) - 300 г;

  • червона риба - 300 г;

  • маслини (без кісточок) - 150 г;

  • сир - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • майонез - 100 г;

  • сметана - 100 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • сіль.



  • Приготування
    Креветки відварити в простій воді, остудити і дрібно поріжте. Маслини також порубаєте. Сир і варені яйця натріть на крупну тертку. Майонез зі сметаною перемішайте і додайте сік половинки лимона. При бажанні підсолити. Перемішайте в мисці креветки, сир, маслини, яйця і додайте соус. Ще раз перемішайте і акуратно викладіть на плоске блюдо у формі зірки. Зверху покрийте салат тонкими шматочками червоної риби. Прикрасьте салат часточками лимона і маслинами.

    Салат "Морська зірка з ікрою"



    Інгредієнти:

  • креветки - 300 г;

  • риба червона - 200 г;

  • ікра червона - 30 г;

  • сир - 150 г;

  • баклажан -100 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • маслини без кісточок - 100 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • майонез - 150 г;

  • сметана - 100 г;

  • сіль.



  • Приготування
    Креветки відварити, остудити і дрібно наріжте. Баклажани наріжте кільцями і тушкуйте 20 хвилин. Сир і яйця натріть на крупній тертці. Відкладіть в сторону пару маслин і креветок, решту дрібно наріжте. Викладіть в миску яйця, сир, креветки і маслини. Сметану змішайте з майонезом, соком лимона і трохи підсолити. Додайте соус в миску. Все перемішайте і викладіть зіркою на тарілку. Салат покрийте рибою. За щупалець зірки викладіть баклажани, полийте його майонезом, а зверху викладіть ікру. Прикрасьте салат з креветками і маслинами.

    На додаток до рецептів цих чудових страв ми розповімо ще про кілька цікавих «морських» салатах.

    Салат "Морська піна"



    Інгредієнти:

  • кальмари - 1 банка;

  • яйця - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • сир - 200 г;

  • червона ікра - 25 г;

  • майонез 250 г;

  • часник - 3 зубчики.



  • Приготування
    На плоске блюдо поставте склянку, і всі інгредієнти укладіть навколо нього. Варені яйця натріть на крупній тертці і покладіть першим шаром. Змішайте майонез з продавлений часником і полийте яйця. Зверху покладіть дрібно нарізані кальмари і знову полийте майонезом. Варену моркву натріть на дрібну тертку, укладіть зверху кальмарів і полийте майонезом. Останнім шаром викладіть сир, також натертий на дрібну тертку. А тепер трохи майонезу і прикрасити червоною ікрою.

    Салат "Морський цар"



    Інгредієнти:

  • кальмари - 700 г;

  • філе риби - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • капуста - 350 г;
  • Салат "Морська зірка"

  • яйця - 4 шт.;

  • майонез - 250 г;

  • рослинне масло.



  • Приготування
    Кальмари відварити в солоній воді, почистіть і поріжте соломкою. Варені моркву і яйця наріжте кубиками. Капусту нашаткуйте і добре подавіть руками. Дрібно нарізану цибулю підсмажте до золотистого кольору, а потім додайте до нього порізане філе риби. Підсмажте до готовності, остудіть і злийте масло. Перемішайте всі інгредієнти в мисці і заправте майонезом.