Салат «Делікатесний»
Необхідні інгредієнти:
куряче м'ясо - 600 г гриби печериці - 150 г волоський горіх (чищений) - 100 г вершкове масло - 30 г твердий сир - 100 г майонез - 100 г сіль Спосіб приготування:
відваріть в злегка підсоленій воді м'ясо курки до повної готовності. Зазвичай час варіння становить 30 хвилин. Дайте охолонути м'яса і потім дрібно наріжте його; гриби, довільно нарізані, злегка прижарьте на вершковому маслі приблизно протягом 10 хвилин; сир подрібніть за допомогою дрібної терки, а горіхи в блендері; у глибокій мисці перемішайте всі підготовлені складові, додайте сіль і заправити готову страву майонезом. Салат «Гармонія» копченою куркою
Необхідні інгредієнти:
м'ясо копченої курки - 400 г яйце куряче - 4 шт чорнослив без кісточок - 150 г волоський горіх (чищений)- 100 г морква - 2 шт картопля - 4 шт твердий сир - 300 г гриби шампіньйони - 250 г майонез - 1 ст . л. свіжий огірок - 100 г масло рослинне - 50 г сіль - 1/2 ч. л. ягоди журавлини - 2 ст. л. петрушка свіжа - 2 гілочки
Спосіб приготування:
Підготовка інгредієнтів:
в першу чергу, необхідно відварити яйця протягом 10 хвилин, дати їм охолонути, очистити від шкаралупи і подрібнити за допомогою дрібної терки; відварна картопля слід нарізати невеликими кубиками, а моркву - натерти на крупній тертці; ретельно вимийте гриби (печериці) і дрібно наріжте. Потім пасеруйте їх в рослинному маслі протягом 5-7 хвилин. Гриби в кінці смаження злегка підсоліть; чорнослив залийте окропом на 5-10 хвилин, дайте йому охолонути, потім наріжте маленькими шматочками; твердий сир натріть на дрібній тертці; м'ясо копченої курки наріжте невеликими шматочками, горіхи подрібніть в блендері; наріжте соломкою свіжий огірок. Приготування:
Тепер приступайте безпосередньо до створення листкового салату «Гармонія». На блюдо необхідно викласти шари у такій черговості:
на дно першим шаром викладіть терту моркву і змастіть її майонезом; поверх майонезу рівномірно помістіть половину тертого сиру і половину тертих яєць; поверх яєць покладіть половину картоплі і злегка посоліть і змастіть поверхню майонезом; майонез присипте половиною подрібнених горіхів і викладіть весь порізаний чорнослив; наступним шаром викладіть нарізану копчену курку і змастіть її майонезом; потім всі обсмажені шампіньйони і другу частину подрібнених горіхів; поверх волоських горіхів помістіть другу половину картоплі, злегка підсолити і змастіть майонезом; притрусіть майонез залишилися тертими яйцями і сиром; поверхню салату прикрасити нарізаним свіжим огірком, горіхами, петрушкою і журавлиною; перед подачею на стіл салат необхідно охолодити в холодильнику 3-4 години. Салат листковий з куркою «Увертюра»
Необхідні інгредієнти:
куряча грудки - 500 г гриби - 500 г твердий сир - 200 г чорнослив без кісточок - 200 г цибуля ріпчаста - 1 шт горіх волоський - 100 г майонез - 200 г соняшникова олія - 3 ст. л. сіль за смаком Спосіб приготування:
наріжте гриби і цибулю невеликими кубиками і пасеруйте їх на соняшниковій олії протягом 6-8 хвилин; у невеликій ємності на 10 хвилин запарте чорнослив і дрібно наріжте його; у блендері подрібніть ядра горіхів, а на крупній тертці натріть сир; приготуйте блюдо і викладайте підготовлені інгредієнти в такій послідовності: перший шар - гриби з цибулею, другий - все нарізане куряче філе, яке повинно бути покрито шаром чорносливу і майонезу. Потім покладіть шар тертого сиру і знову намажте майонезом. А на закінчення, посипте тонким горіховим шаром; поставте отримане блюдо в холодильник приблизно на 2 години. Автор: Лариса Фокіна