Кожна господиня завжди хоче здивувати гостей не лише смачними стравами, але і красивими. Вже давно не цікаво просто поставити на стіл тарілку з салатом. Набагато приємніше бачити на столі маленькі кулінарні художества, що радують око. Одним з таких страв належать салат у вигляді морської зірки. Він не тільки смачний завдяки морепродуктів, але і, безумовно, є прикрасою будь-якого святкового столу.
Інгредієнти: крабові палички - 250 г; червона риба - 200 г; картопля - 300 г; огірки свіжі - 150 г; яйця - 2 шт.; майонез - 250 г; сіль. Приготування Картоплю відваріть, і натріть на дрібну тертку. Змішайте його з невеликою кількістю майонезу і викладіть на плоскій тарілці у формі зірки. Огірки також натріть на дрібній тертці і злийте сік, потім викладіть поверх картоплі і полийте зверху майонезом. Крабові палички дрібно наріжте, викладіть поверх огірків і трохи посоліть. Також полийте майонезом. Варені яйця натріть на тертці, перемішайте з майонезом і трохи сіллю, викладіть на крабові палички. Зверху салат акуратно покрийте шматками червоної риби. Прикрасьте салат на свій смак і подавайте до столу.
Салат "Морська зірка з креветками"
Цей смачний салат з креветками, так само ще називають салат "Морська зірка по-королівськи". Готується він дуже просто, а виходить ніжним і легким.
Інгредієнти: креветки (очищені) - 300 г; червона риба - 300 г; маслини (без кісточок) - 150 г; сир - 150 г; яйця - 2 шт.; майонез - 100 г; сметана - 100 г; лимон - 1 шт.; сіль. Приготування Креветки відварити в простій воді, остудити і дрібно поріжте. Маслини також порубаєте. Сир і варені яйця натріть на крупну тертку. Майонез зі сметаною перемішайте і додайте сік половинки лимона. При бажанні підсолити. Перемішайте в мисці креветки, сир, маслини, яйця і додайте соус. Ще раз перемішайте і акуратно викладіть на плоске блюдо у формі зірки. Зверху покрийте салат тонкими шматочками червоної риби. Прикрасьте салат часточками лимона і маслинами.
Салат "Морська зірка з ікрою"
Інгредієнти: креветки - 300 г; риба червона - 200 г; ікра червона - 30 г; сир - 150 г; баклажан -100 г; яйця - 3 шт.; маслини без кісточок - 100 г; лимон - 1 шт.; майонез - 150 г; сметана - 100 г; сіль. Приготування Креветки відварити, остудити і дрібно наріжте. Баклажани наріжте кільцями і тушкуйте 20 хвилин. Сир і яйця натріть на крупній тертці. Відкладіть в сторону пару маслин і креветок, решту дрібно наріжте. Викладіть в миску яйця, сир, креветки і маслини. Сметану змішайте з майонезом, соком лимона і трохи підсолити. Додайте соус в миску. Все перемішайте і викладіть зіркою на тарілку. Салат покрийте рибою. За щупалець зірки викладіть баклажани, полийте його майонезом, а зверху викладіть ікру. Прикрасьте салат з креветками і маслинами.
На додаток до рецептів цих чудових страв ми розповімо ще про кілька цікавих «морських» салатах.
Салат "Морська піна"
Інгредієнти: кальмари - 1 банка; яйця - 3 шт.; морква - 2 шт.; сир - 200 г; червона ікра - 25 г; майонез 250 г; часник - 3 зубчики. Приготування На плоске блюдо поставте склянку, і всі інгредієнти укладіть навколо нього. Варені яйця натріть на крупній тертці і покладіть першим шаром. Змішайте майонез з продавлений часником і полийте яйця. Зверху покладіть дрібно нарізані кальмари і знову полийте майонезом. Варену моркву натріть на дрібну тертку, укладіть зверху кальмарів і полийте майонезом. Останнім шаром викладіть сир, також натертий на дрібну тертку. А тепер трохи майонезу і прикрасити червоною ікрою.
Салат "Морський цар"
Інгредієнти: кальмари - 700 г; філе риби - 500 г; цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; капуста - 350 г; яйця - 4 шт.; майонез - 250 г; рослинне масло. Приготування Кальмари відварити в солоній воді, почистіть і поріжте соломкою. Варені моркву і яйця наріжте кубиками. Капусту нашаткуйте і добре подавіть руками. Дрібно нарізану цибулю підсмажте до золотистого кольору, а потім додайте до нього порізане філе риби. Підсмажте до готовності, остудіть і злийте масло. Перемішайте всі інгредієнти в мисці і заправте майонезом.