Салат «Курка-огірок-волоський горіх»
Поєднання курка, свіжий огірок і волоський горіх має прекрасне назву «Ніжність» і як не можна краще, прикрасить новорічний стіл. Це блюдо повністю виправдовує свою назву, оскільки воно виходить ніжним, смачним і при цьому в міру пікантним.
Необхідні інгредієнти:
м'ясо курки (грудка) - 400 г свіжі огірки - 2-3 шт чорнослив без кісточок - 150 г яйце куряче - 5-6 шт нежирний майонез - 200 г ядра волоського горіха - 100 г сіль - 1 ч. л. Спосіб приготування:
у невеликій каструлі відварити курячу грудку, при цьому воду треба трохи підсолити. Час приготування грудки 25-30 хвилин. Потім дістаньте її, остудіть і наріжте соломкою; відваріть 5 яєць, остудіть і очистіть їх від шкаралупи. Потім окремо на крупній тертці натріть білки зварених яєць, а на дрібній - жовтки; огірки очистіть від шкірки і наріжте соломкою; чорнослив промийте водою, потім у невеликій мисці запарте його окропом на 10-15 хвилин. Після того як чорнослив розбухне, наріжте його соломкою; дрібно порубаєте ядра волоських горіхів; на дно прозорої форми покладіть нарізану курячу грудку і полийте зверху майонезом; поверх майонезу покладіть нарізаний чорнослив і посипте рубаними волоськими горіхами, а поверх горіхів викладіть терті яєчні білки. Потім знову покрийте всю поверхню майонезом; поверх майонезу помістіть свіжі огірки і знову додайте майонез; і останній штрих - це шар тертих жовтків з гілочками зелені в якості прикраси; салат «Ніжність» готовий! Поставте його в холодильник на 2-3 години, після чого сміливо подавайте до столу. Порада: яйця для салатів обов'язково повинні бути зварені «круто». Для цього їх необхідно тримати в киплячій воді не менше 7-8 хвилин
Салат «Курка - ананас - волоський - горіх»
Салат з куркою, консервованим ананасом і волоськими горіхами також дуже смачний і незвичайний. Його назва - «Королівський», так що ваш новорічний стіл буде схожий на святкове меню королів.
Необхідні інгредієнти:
м'ясо курки (грудка) 300 г яйце куряче - 4 шт сир твердий - 200 г цибуля ріпчаста - 1 шт консервовані ананаси - 350 г (1 банка) майонез - 250 г ядра волоського горіха - 100 г оцет 9% - 1 ч. л. сіль - 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Підготовка інгредієнтів:
відварити курячу грудку в трохи підсоленій воді. Час приготування м'яса 25-30 хвилин. Потім дістаньте його, остудіть і наріжте або руками розірвіть вздовж волокон; відваріть 4 яйця, остудіть, очистіть від шкаралупи і натріть їх на крупній тертці; поки варяться курка і яйця, замаринуйте ріпчасту цибулю в оцті. Для цього вам необхідно нарізати очищену цибулю невеликими шматочками і покласти в миску, потім залити його теплою водою і додати 1 ч. л. 9% оцту. Дати постояти 10-15 хвилин і злити воду. Маринований лук готовий; дрібно наріжте консервований ананас; ядра горіха подрібніть в блендері, а сир натріть на дрібній тертці. Приготування:
Тепер приступайте безпосередньо до створення вашого смачного кулінарного шедевра. Для цього вам необхідно викласти на тарілку шари у такій черговості:
розкладіть куряче філе по всій тарілці; поверх філе рівномірно розподіліть маринований лук; потім розкладіть дрібно порізані консервовані ананаси; наступний шар - терті яйця, верх яких повинен бути добре змазаний майонезом; рівномірно тертим сиром покрийте всю поверхню майонезу і злегка примніть сир руками; і останній шар - це подрібнені горіхи, які також необхідно трохи прим'яти; перед подачею на стіл салат «Королівський» рекомендовано охолодити в холодильнику не менше 30 хвилин. Порада: Відварюючи м'ясо для салату, кладіть його вже в киплячу воду. Так, воно збереже не тільки форму, але і максимум корисних речовин
Салат «Курка - сир - волоський - горіх»
Рецепт приготування цього салату дуже простий і займе всього лише 15 хвилин. А відомий він під назвою «Оригінальний».
Необхідні інгредієнти:
копчена куряча грудка - 300 г ядра волоського горіха - 50 г твердий помідор - 4 шт сир твердий - 100 г часник - 2 зубчики свіжа петрушка - 50 г майонез - 3 ст. л. сіль - 1/4 ч. л. Спосіб приготування:
наріжте соломкою копчену грудку і твердий сир; подрібніть волоські горіхи; наріжте кубиками помідори; подрібніть петрушку і часник; всі в глибокій мисці змішайте і заправте сіллю за смаком; перед подачею на стіл заправте майонезом. Порада: в якості прикраси салатів з курки ідеально підходять ягоди винограду, розрізані на дві половинки, а також зерна граната.