Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
Один з найбільш доступних відповідей на питання, як забезпечити себе та свою родину вітамінами в зиязикай період, який в наших широтах може тривати до півроку - це приготувати салат з буряком і горіхами. А вже який - солодкий або солоний, з часничком або з медом - вибирати вам!
Інгредієнти:
буряк - 1 кг;
чорнослив - 300 г;
горіхи волоські - 200 г;
часник - 4 зубки;
майонез - 100 г;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Варену буряк чистимо і натираємо на крупній тертці. Злегка обсмажені (для посилення аромату) на сухій сковорідці горіхи рубаємо ножем в крихту. Чорнослив промиваємо і заливаємо на пару хвилин окропом, після нарізаємо невеликими шматочками. Змішуємо буряк, чорнослив і горіхи. Заправляємо салат пропущеним через прес часником і майонезом. Солимо, перчимо. Розкладаємо по креманкам і подаємо до столу.
Інгредієнти:
буряк - 1 шт.;
яблуко зелене - 1 шт.;
чорнослив - 5 шт.;
родзинки - 1 ст. ложка;
горіхи волоські - 1/3 ст.;
сметана - 2 ст. ложки.
Приготування
Сиру очищену буряк шаткуємо в тоненьку соломку. Також нарізаємо яблуко без шкірки. Додаємо запарений в окропі родзинки, шматочки чорносливу і рубані горіхи. Заправляємо салат сметаною і тут же споживаємо, щоб не розгубити жодного витаминчика.
Салат «Десертний» з буряка з сухофруктами
Інгредієнти:
буряк - 500 г;
чорнослив - 200 г;
фініки - 6 шт.;
родзинки - 1/4 ст.;
фундук - 1/4 ст.;
горіхи волоські - 1 /4 ст.;
мед - 3 ст. ложки;
сік лимона - 1 ст. ложка.
Приготування
Родзинки і чорнослив на кілька хвилин заливаємо окропом. Після того, як сухофрукти трохи розбухнуть, відкидаємо їх на друшляк і витираємо паперовим рушником. Чорнослив, як і фініки, нарізаємо невеликими шматочками. Підсушені на сковорідці горіхи пропускаємо через м'ясорубку. Попередньо відварену буряк тремо на крупній тертці. Змішуємо всі складові салату і заправляємо медом з лимонним соком.
Інгредієнти:
буряк - 1 шт.;
філе курки - 150 г;
яблуко зелене - 1 шт.;
чорнослив - 10 шт.;
горіхи волоські - 1/3 ст.;
йогурт - 5 ст. ложок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Відварену в підсоленій воді курячі грудки нарізаємо невеликими кубиками. Варений буряк і очищене від шкірки яблуко кришимо тонкою соломкою. Яблуко, щоб не потемніло, збризкуємо лимонним соком. Дрібними шматочками нарізаємо половину чорносливу і рубаємо ножем горіхи. З йогурту готуємо заправку для салату, додавши до нього чорнослив, горіхи, сіль і перець.
Викладаємо шарами, промазуючи кожен заправкою: курку, яблуко і буряк. Зверху прикрашаємо половинками чорносливу і зеленню. Наполягаємо в холодильнику не менше півгодини, і подаємо до столу ще одну варіацію на тему «Королівського салату» .
Простий салат з буряка з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Варену буряк чистимо і натираємо на крупній тертці. Злегка обсмажені (для посилення аромату) на сухій сковорідці горіхи рубаємо ножем в крихту. Чорнослив промиваємо і заливаємо на пару хвилин окропом, після нарізаємо невеликими шматочками. Змішуємо буряк, чорнослив і горіхи. Заправляємо салат пропущеним через прес часником і майонезом. Солимо, перчимо. Розкладаємо по креманкам і подаємо до столу.
Салат «Вітамінний» - буряк з волоським горіхом, яблуками і чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Сиру очищену буряк шаткуємо в тоненьку соломку. Також нарізаємо яблуко без шкірки. Додаємо запарений в окропі родзинки, шматочки чорносливу і рубані горіхи. Заправляємо салат сметаною і тут же споживаємо, щоб не розгубити жодного витаминчика.
Салат «Десертний» з буряка з сухофруктами
Інгредієнти:
Приготування
Родзинки і чорнослив на кілька хвилин заливаємо окропом. Після того, як сухофрукти трохи розбухнуть, відкидаємо їх на друшляк і витираємо паперовим рушником. Чорнослив, як і фініки, нарізаємо невеликими шматочками. Підсушені на сковорідці горіхи пропускаємо через м'ясорубку. Попередньо відварену буряк тремо на крупній тертці. Змішуємо всі складові салату і заправляємо медом з лимонним соком.
Салат з буряком, куркою, горіхами і чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Відварену в підсоленій воді курячі грудки нарізаємо невеликими кубиками. Варений буряк і очищене від шкірки яблуко кришимо тонкою соломкою. Яблуко, щоб не потемніло, збризкуємо лимонним соком. Дрібними шматочками нарізаємо половину чорносливу і рубаємо ножем горіхи. З йогурту готуємо заправку для салату, додавши до нього чорнослив, горіхи, сіль і перець.
Викладаємо шарами, промазуючи кожен заправкою: курку, яблуко і буряк. Зверху прикрашаємо половинками чорносливу і зеленню. Наполягаємо в холодильнику не менше півгодини, і подаємо до столу ще одну варіацію на тему «Королівського салату» .
Рекомендуємо добрі рецепти
Салати з буряком - рецепти
Всім відомо, що буряк є дуже корисним овочем, який просто необхідно включити в свій раціон. Але як це зробити? Не будеш же просто їсти сирий продукт.
Буряк з часником і майонезом
Буряк дуже корисний продукт, який при регулярному вживанні запобігає розвитку серцево-судинних захворювань. І в нашій статті ми зібрали кілька
Салат з буряком і яблуком
Буряк - джерело вітаміну С, фосфору і міді. Вона чудово виводить з організму токсини і шлаки. І сьогодні ми з вами поговоримо про корисний овочевий
Салат з родзинками
Родзинки додає стравам особливу пікантність. Його використовують у випічці, при приготуванні десертів, а також він відмінно поєднується з овочами і
Буряк з чорносливом
Буряк - корисний продукт, який широко застосовується в кулінарії. І сьогодні ми пропонуємо вам декілька цікавих варіантів приготування буряка з