Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Буряк з чорносливом

Буряк з чорносливом

18-03-2015, 08:50
1 654
Буряк з чорносливом
Салати бувають різні. Ніхто не сумнівається, що до вже відомого людям великій кількості можна придумати нові варіанти, а може бути, і навіть нові салати, відрізняються несподіваними ідеями сполучуваності продуктів і способів приготування.
Одне з небанальних, але цілком гармонійних гастрономічних поєднань в салаті - це буряк з чорносливом. Чорнослив містить безліч корисних, так і, на жаль, деякі шкідливі речовини, кількість яких може підвищуватися при неправильній обробці. Справа в тому, що для надання чорносливу візуально привабливого товарного вигляду заготівельники найчастіше вдаються до спотворення класичного способу обробки та підготовки продукту. Хороший чорнослив не повинен блищати (якщо блищить - оброблений гліцерином) і мати коричневий колір (якщо коричневий, значить, оброблений окропом).
Розповімо, як приготувати буряк з чорносливом.
Для приготування цього пряного й пікантного салату крім буряка та чорносливу нам потрібні волоські горіхи і часник, а також заправка (класичний несолодкий йогурт, сметана, майонез).
Звичайно, в будь-якому випадку, перед використанням чорнослив для початку слід залити окропом, почекати хвилин 15 а потім злити воду і видалити кісточки.

Рецепт салату з буряка з чорносливом, горіхами і часником


Інгредієнти:

  • буряк червона середнього розміру - близько 500 м;

  • очищені волоські горіхи -1 склянка (близько 170 м);

  • сир твердий - близько 100 р.

  • для заправки:

  • йогурт, майонез або сметана - близько 100 мл;

  • часник - 2-5 зубчиків;

  • сухі мелені прянощі (гвоздика, ваніль);

  • мигдальний лікер - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Можливо, знайдуться любителі сирої буряків - для них простіше. А взагалі буряк відваримо або запечемо (можна у фользі) в духовій шафі протягом 40-50 хвилин. Остуджуємо і очищаємо (якщо варену в холодній воді). Горіхи прокалим на сухій сковороді. Далі можна дрібно нарізати буряк ножем тонкими короткими брусочками або соломкою, горіхи (ядра) і чорнослив - порубати. Кому подобається більше ніжна текстура салату - скористайтесь великою теркою для буряків і орехомолкой або кавомолкою, комбайном. Сир натремо на тертці.
    Тепер приготуємо заправку. Якщо використовуємо майонез, краще приготувати його самостійно. Йогурт, або майонез або сметану приправляємо продавлений через прес часником, додаємо зовсім трохи гвоздики і ванілі. Включення в заправку мигдального лікеру додасть цього салату неповторний смаковий відтінок.
    Змішаємо всі інгредієнти в салатниці, поллємо заправкою і перемішати. Посиплемо тертим сиром. Цей салат добре подавати з м'ясною нарізкою і міцними спеціальними винами (мадера, малага, херес, портвейн, вермут).

    Рецепт буряків, тушкованої з чорносливом


    Інгредієнти:

  • буряк - близько 400 м;

  • чорнослив - 250 г;

  • горіхи мелені - 200 г;

  • масло вершкове топлене - 80 г;

  • вино міцне (херес, мадера) - 60 мл;

  • ваніль, гвоздика (мелені);

  • часник;

  • сметана - близько 150 р.


  • Приготування
    Підготовлений чорнослив без кісточок нарізаємо ножем не дуже дрібно. Буряк натираємо на крупній тертці (або можете нарізати соломкою). Буряк припускаємо в сотейнику в маслі і тушкуємо на малому вогні майже до бажаної готовності. Підливаємо вина і додаємо чорнослив. Тушкуємо ще деякий час (8 хвилин), помішуючи, тепер без кришки. Приправляємо спеціями, додаємо сметану, мелені горіхи і подрібнений часник. Прогріваємо ще хвилин 5 не доводячи до кипіння. Подаємо з солодкою ізюмні єврейської горілкою.

    Запіканка з буряка з чорносливом і горіхами


    Буряк з чорносливом
    Для приготування знадобиться форма. Пропорції продуктів приблизно ті ж, що і в попередніх рецептах (див. вище), тільки замість заправки знадобиться 1-2 курячих яйця.
    Приготування
    Терту буряк (вже готову), мелені горіхи, подрібнений чорнослив і тертий сир змішуємо з яйцем. Змащуємо форму маслом (можна вистелити пекарської папером) і викладаємо суміш. Запікаємо в духовій шафі протягом 25-30 хвилин.
    Слід зауважити, що всі ці страви дуже калорійні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Буряк з часником і майонезом
    Буряк з часником і майонезом
    Буряк дуже корисний продукт, який при регулярному вживанні запобігає розвитку серцево-судинних захворювань. І в нашій статті ми зібрали кілька
    Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
    Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
    Буряк - корисний і смачний продукт. І сьогодні ми поговоримо про живильному салаті з буряком, чорносливом і волоським горіхом. Страва вийде вишуканим
    Салат зі свіжої буряків
    Салат зі свіжої буряків
    Буряк - смачний солодкий овоч, в якому містяться антиоксиданти, фолієва кислота, сполуки калію. Найбільш корисна вона, звичайно ж, у свіжому вигляді.
    «Графський» салат - рецепт
    «Графський» салат - рецепт
    Салат «Графський» завоював любов багатьох гурманів, завдяки незвичайному поєднанню продуктів у своєму складі. Є різні варіанти приготування цього
    Тушкована буряк
    Тушкована буряк
    Страви з буряка завжди займали особливе місце в дієтичному меню. Володіючи приємним смаком і ніжною текстурою, тушкована буряк впишеться не тільки в