Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована буряк

Тушкована буряк

18-03-2015, 09:17
3 831
Тушкована буряк
Буряк - дуже корисний овоч, багатий необхідними для людини мікроелементами і вітамінами. З неї можна зробити безліч різних страв. Давайте розглянемо з вами, як приготувати тушковану буряк.

Буряк тушкована з яблуками


Інгредієнти:

  • буряк - 600 г;

  • яблуко - 4 шт.;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • сметанний соус - 05 ст.;

  • зелень петрушки - за бажанням;

  • цукор - щіпка.


  • Приготування
    Буряк моєму, кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до повної готовності. Потім охолоджуємо, очищаємо, і разом з яблуками нарізаємо скибочками. Перекладаємо все на сковорідку, заправляємо олією, сметанним соусом, додаємо цукор і протушиваем на слабкому вогні приблизно 15 хвилин. Перед подачею на стіл готову страву посипаємо зеленню і поливаємо олією.

    Буряк тушкований в сметані


    Інгредієнти:

  • буряк - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • петрушка і селера - 1 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • оцет - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сметана - 1 ст.


  • Приготування
    Буряк і моркву миємо, очищаємо і нарізаємо разом із зеленню соломкою. Потім перекладаємо все в каструльку, додаємо рослинне масло, вливаємо трохи води, оцту, перемішуємо і тушкуємо при закритій кришці до повної готовності. Далі додаємо до овочів борошно, додаємо сметану, сіль, лавровий лист, цукор, все вимішуємо і готуємо ще 10 хвилин. Після закінчення часу, буряк, тушкована в сметанному соусі, готова!

    Буряк тушкована з чорносливом


    Інгредієнти:

  • буряк - 4 шт.;

  • чорнослив - 200 г;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • Тушкована буряк
  • сіль, цукор - за смаком.


  • Приготування
    Отже, буряк промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Потім протушиваем її протягом 2-3 хвилин на сковороді з додаванням рослинної олії. Далі кладемо порізану соломкою чорнослив без кісточок і готуємо всі разом на маленькому вогні ще хвилин 30. При необхідності підливаємо трохи води і приправляємо сіллю і перцем за смаком. Ось і все, тушкована буряк з чорносливом готова!
    Урізноманітнити дієтичне, і не тільки, харчування допоможе грибне рагу і запіканка з баклажнов . Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
    Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
    Буряк - корисний і смачний продукт. І сьогодні ми поговоримо про живильному салаті з буряком, чорносливом і волоським горіхом. Страва вийде вишуканим
    Салат з буряком і яблуком
    Салат з буряком і яблуком
    Буряк - джерело вітаміну С, фосфору і міді. Вона чудово виводить з організму токсини і шлаки. І сьогодні ми з вами поговоримо про корисний овочевий
    Гарнір з буряка
    Гарнір з буряка
    гарніри з буряка - це страви не тільки надзвичайно економні і смачні, але й дуже корисні. Готувати буряк можна окремо, або з додаванням сухофруктів,
    Запечена буряк
    Запечена буряк
    Буряк - популярний овоч у наших краях, який часто додають в салати, закуски, супи заправляють ним. Але мало, хто вживає її як самостійну страву. Їм
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб