Гарнір з буряка
Про користь буряків сказано вже чимало і кожна людина знає, що вживати цей овоч необхідно, щоб зберегти здоров'я. А ми хочемо поділитися з вами смачними рецептами приготування тушкованих буряків, щоб її вживання приносило вам задоволення.
Інгредієнти:
буряк - 500 г;
морква - 1 шт.;
корінь селери - 1 шт.;
петрушка - півпучка;
оцет і цукор - по 1 ч. ложці;
сметана - 1 ст.;
борошно - 1 ст. ложка;
рослинне масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Буряк і моркву помийте, очистіть і наріжте соломкою разом з селерою. Складіть всі овочі в каструлю разом з подрібненою зеленню, додайте оцет, масло, трохи води, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні під кришкою до готовності. Це займе приблизно 45-60 хвилин, потім покладіть борошно, добре розмішайте все, додайте сметану, цукор, сіль і при бажанні лавровий лист. Прокип'ятіть ще 10 хвилин і подавайте буряк, тушковану в сметанному соусі з м'ясом або рибою.
Інгредієнти:
буряк - 300 г;
яблука (мариновані) - 300 г;
цибуля - 50 р;
масло вершкове - 50 г;
мускатний горіх і сіль - за смаком.
Приготування
Цибуля нашаткуйте дрібно і обсмажте на олії кілька хвилин, потім додайте до нього очищені і порізані кубиками яблука. Тушкуйте все разом ще хвилин 5.
Буряк зваріть, очистіть, теж наріжте кубиками і відправте до яблук. Приправити страву сіллю, долийте трохи води і тушкуйте, поки воно не стане схоже на пюре. В кінці посипте мускатним горіхом.
Інгредієнти:
буряк - 1 кг;
чорнослив - 200 г;
масло вершкове - 50 г.
Приготування
Натріть буряк на крупній тертці, припустіть в маслі, після чого додайте помитий і почищений чорнослив. Тушкуйте все на невеликому вогні, не забуваючи при необхідності додавати воду, до повної готовності. Приправте сіллю і цукром за смаком.
Гарніри з буряка чудово підійдуть до страв з м'яса, гречці з грибами або овочевому плову .
Буряк тушкований в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Буряк і моркву помийте, очистіть і наріжте соломкою разом з селерою. Складіть всі овочі в каструлю разом з подрібненою зеленню, додайте оцет, масло, трохи води, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні під кришкою до готовності. Це займе приблизно 45-60 хвилин, потім покладіть борошно, добре розмішайте все, додайте сметану, цукор, сіль і при бажанні лавровий лист. Прокип'ятіть ще 10 хвилин і подавайте буряк, тушковану в сметанному соусі з м'ясом або рибою.
Буряк тушкована з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Цибуля нашаткуйте дрібно і обсмажте на олії кілька хвилин, потім додайте до нього очищені і порізані кубиками яблука. Тушкуйте все разом ще хвилин 5.
Буряк зваріть, очистіть, теж наріжте кубиками і відправте до яблук. Приправити страву сіллю, долийте трохи води і тушкуйте, поки воно не стане схоже на пюре. В кінці посипте мускатним горіхом.
Буряк тушкована з чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Натріть буряк на крупній тертці, припустіть в маслі, після чого додайте помитий і почищений чорнослив. Тушкуйте все на невеликому вогні, не забуваючи при необхідності додавати воду, до повної готовності. Приправте сіллю і цукром за смаком.
Гарніри з буряка чудово підійдуть до страв з м'яса, гречці з грибами або овочевому плову .
Рекомендуємо добрі рецепти
Салати з буряком - рецепти
Всім відомо, що буряк є дуже корисним овочем, який просто необхідно включити в свій раціон. Але як це зробити? Не будеш же просто їсти сирий продукт.
Тушкована буряк
Страви з буряка завжди займали особливе місце в дієтичному меню. Володіючи приємним смаком і ніжною текстурою, тушкована буряк впишеться не тільки в
Запечена буряк
Буряк - популярний овоч у наших краях, який часто додають в салати, закуски, супи заправляють ним. Але мало, хто вживає її як самостійну страву. Їм
Страви з буряка для дітей
В дитячий раціон буряк зазвичай починають вводити по досягненні дитиною однорічного віку. А щоб зберегти всю користь цього овоча, його краще
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб