Гарнір з буряка

Буряк тушкований в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Буряк і моркву помийте, очистіть і наріжте соломкою разом з селерою. Складіть всі овочі в каструлю разом з подрібненою зеленню, додайте оцет, масло, трохи води, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні під кришкою до готовності. Це займе приблизно 45-60 хвилин, потім покладіть борошно, добре розмішайте все, додайте сметану, цукор, сіль і при бажанні лавровий лист. Прокип'ятіть ще 10 хвилин і подавайте буряк, тушковану в сметанному соусі з м'ясом або рибою.
Буряк тушкована з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Цибуля нашаткуйте дрібно і обсмажте на олії кілька хвилин, потім додайте до нього очищені і порізані кубиками яблука. Тушкуйте все разом ще хвилин 5.
Буряк зваріть, очистіть, теж наріжте кубиками і відправте до яблук. Приправити страву сіллю, долийте трохи води і тушкуйте, поки воно не стане схоже на пюре. В кінці посипте мускатним горіхом.
Буряк тушкована з чорносливом
Інгредієнти:

Приготування
Натріть буряк на крупній тертці, припустіть в маслі, після чого додайте помитий і почищений чорнослив. Тушкуйте все на невеликому вогні, не забуваючи при необхідності додавати воду, до повної готовності. Приправте сіллю і цукром за смаком.
Гарніри з буряка чудово підійдуть до страв з м'яса, гречці з грибами або овочевому плову .
Рекомендуємо добрі рецепти

Салати з буряком - рецепти
Всім відомо, що буряк є дуже корисним овочем, який просто необхідно включити в свій раціон. Але як це зробити? Не будеш же просто їсти сирий продукт.

Тушкована буряк
Страви з буряка завжди займали особливе місце в дієтичному меню. Володіючи приємним смаком і ніжною текстурою, тушкована буряк впишеться не тільки в

Запечена буряк
Буряк - популярний овоч у наших краях, який часто додають в салати, закуски, супи заправляють ним. Але мало, хто вживає її як самостійну страву. Їм

Страви з буряка для дітей
В дитячий раціон буряк зазвичай починають вводити по досягненні дитиною однорічного віку. А щоб зберегти всю користь цього овоча, його краще

Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб