Про користь буряків сказано вже чимало і кожна людина знає, що вживати цей овоч необхідно, щоб зберегти здоров'я. А ми хочемо поділитися з вами смачними рецептами приготування тушкованих буряків, щоб її вживання приносило вам задоволення.
Буряк тушкований в сметані
Інгредієнти: буряк - 500 г; морква - 1 шт.; корінь селери - 1 шт.; петрушка - півпучка; оцет і цукор - по 1 ч. ложці; сметана - 1 ст.; борошно - 1 ст. ложка; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Буряк і моркву помийте, очистіть і наріжте соломкою разом з селерою. Складіть всі овочі в каструлю разом з подрібненою зеленню, додайте оцет, масло, трохи води, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні під кришкою до готовності. Це займе приблизно 45-60 хвилин, потім покладіть борошно, добре розмішайте все, додайте сметану, цукор, сіль і при бажанні лавровий лист. Прокип'ятіть ще 10 хвилин і подавайте буряк, тушковану в сметанному соусі з м'ясом або рибою.
Буряк тушкована з яблуками
Інгредієнти: буряк - 300 г; яблука (мариновані) - 300 г; цибуля - 50 р; масло вершкове - 50 г; мускатний горіх і сіль - за смаком. Приготування Цибуля нашаткуйте дрібно і обсмажте на олії кілька хвилин, потім додайте до нього очищені і порізані кубиками яблука. Тушкуйте все разом ще хвилин 5.
Буряк зваріть, очистіть, теж наріжте кубиками і відправте до яблук. Приправити страву сіллю, долийте трохи води і тушкуйте, поки воно не стане схоже на пюре. В кінці посипте мускатним горіхом.
Буряк тушкована з чорносливом
Інгредієнти: буряк - 1 кг; чорнослив - 200 г; масло вершкове - 50 г. Приготування Натріть буряк на крупній тертці, припустіть в маслі, після чого додайте помитий і почищений чорнослив. Тушкуйте все на невеликому вогні, не забуваючи при необхідності додавати воду, до повної готовності. Приправте сіллю і цукром за смаком.
Гарніри з буряка чудово підійдуть до страв з м'яса, гречці з грибами або овочевому плову .