Буряк - дуже корисний овоч, багатий необхідними для людини мікроелементами і вітамінами. З неї можна зробити безліч різних страв. Давайте розглянемо з вами, як приготувати тушковану буряк.
Буряк тушкована з яблуками
Інгредієнти: буряк - 600 г; яблуко - 4 шт.; вершкове масло - 4 ст. ложки; сметанний соус - 05 ст.; зелень петрушки - за бажанням; цукор - щіпка. Приготування Буряк моєму, кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до повної готовності. Потім охолоджуємо, очищаємо, і разом з яблуками нарізаємо скибочками. Перекладаємо все на сковорідку, заправляємо олією, сметанним соусом, додаємо цукор і протушиваем на слабкому вогні приблизно 15 хвилин. Перед подачею на стіл готову страву посипаємо зеленню і поливаємо олією.
Буряк тушкований в сметані
Інгредієнти: буряк - 500 г; морква - 1 шт.; петрушка і селера - 1 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; оцет - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка; борошно - 1 ст. ложка; сметана - 1 ст. Приготування Буряк і моркву миємо, очищаємо і нарізаємо разом із зеленню соломкою. Потім перекладаємо все в каструльку, додаємо рослинне масло, вливаємо трохи води, оцту, перемішуємо і тушкуємо при закритій кришці до повної готовності. Далі додаємо до овочів борошно, додаємо сметану, сіль, лавровий лист, цукор, все вимішуємо і готуємо ще 10 хвилин. Після закінчення часу, буряк, тушкована в сметанному соусі, готова!
Буряк тушкована з чорносливом
Інгредієнти: буряк - 4 шт.; чорнослив - 200 г; рослинна олія - 50 мл; сіль, цукор - за смаком. Приготування Отже, буряк промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Потім протушиваем її протягом 2-3 хвилин на сковороді з додаванням рослинної олії. Далі кладемо порізану соломкою чорнослив без кісточок і готуємо всі разом на маленькому вогні ще хвилин 30. При необхідності підливаємо трохи води і приправляємо сіллю і перцем за смаком. Ось і все, тушкована буряк з чорносливом готова!
Урізноманітнити дієтичне, і не тільки, харчування допоможе грибне рагу і запіканка з баклажнов . Приємного вам апетиту!