«Графський» салат - рецепт
Перед приготуванням різних страв для святкової трапези по якомусь нагоди ми часто задаємося питанням, які салати приготувати?
Одне з можливих страв - салат «Графський», це досить цікавий пікантний салат з незвичайним смаком, обумовленим оригінальним поєднанням інгредієнтів. Слід зауважити, що відомі різні рецепти салату з назвою «Графський».
В якості основних інгредієнтів в приготуванні салату «Графський» зазвичай використовують яйця, буряк, чорнослив, горіхи, картоплю. В якості заправки - майонез, або заправки на основі сметани, вершків, йогурту. Як правило, до складу цього салату входить варене м'ясо, хоча можливі і більш-менш вегетаріанські варіанти.
Інгредієнти:
куряче філе відварне - близько 400 м;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
картопля варена - 4 шт.;
яйця курячі варені круто - 3-4 шт.;
варений буряк середнього розміру - 1 шт.;
чорнослив - близько 250 г;
горіхи очищені грубо мелені (волоські або фундук) - 1 склянка;
часник - 2 зубчики;
майонез або густої несолодкий йогурт;
бальзамічний оцет натуральний;
гранат і зелень для оформлення.
Приготування
Очищений цибулю нарізаємо чверть кільцями і маринуємо в бальзамічний оцет протягом хоча б 15 хвилин (потім промиваємо). Чорнослив запарюємо окропом, через 10 хвилин виймаємо кісточки, зливаємо воду і нарізаємо дрібно.
Змішуємо маринований цибулю з дрібно нарізаною вареною картоплею і викладаємо на страву перший шар. По верху промазуємо майонезом (спочатку виконуємо сітку, потім - лопаткою, також промазуємо і інші шари).
Другим шаром викладаємо варене м'ясо, нарізане тонкими короткими смужками. Промазуємо майонезом.
Третім шаром викладаємо натерту на крупній тертці варену буряк, змішану з чорносливом, меленими горіхами, продавлений часником і майонезом.
Четвертий шар - мелкорубленые варені яйця. Промазуємо майонезом. Прикрашаємо зернами (можна викласти їх суцільно) і гілочками зелені.
Шари можна міняти місцями за розсуд.
Слідуючи цим же рецептом (див. вище), можна приготувати салат «Графський» з вареної яловичиною.
Інгредієнти:
рис длинозерный варений розсипчастий - 1 склянка;
мідії - близько 300 м;
свіжі огірки - 200 р;
мариновані гриби (білі, печериці або інші) або грузді солоні - близько 250 г;
перепелині яйця зварені круто - 12-16 шт.;
оливки без кісточок темні і/або світлі - 16-20 шт.;
твердий сир - 250 г;
майонез або йогурт несолодкий;
часник - 2 зубчики;
зелень (базилік, кінза, петрушка, розмарин).
Приготування
Варимо мідії (3 хвилини в окропі, щоб відкрилися) і відокремлюємо їстівну частину. Огірки і гриби нарізаємо не дуже дрібно, а сир трохи дрібніші або трьом на крупній тертці. Перепелині яйця - навпіл або цілком, маслини - кружечками або навпіл уздовж. Всі інгредієнти перемішуємо з рисом і заправляємо майонезом або йогуртом, попередньо приправленим продавлений часником. Оформляємо зеленню. Якщо хочете, можна викласти шарами.
До салату «Графський» добре подавати білі або рожеві вина або плодове бренді (у варіанті з яловичиною - можна червоні вина).
Одне з можливих страв - салат «Графський», це досить цікавий пікантний салат з незвичайним смаком, обумовленим оригінальним поєднанням інгредієнтів. Слід зауважити, що відомі різні рецепти салату з назвою «Графський».
В якості основних інгредієнтів в приготуванні салату «Графський» зазвичай використовують яйця, буряк, чорнослив, горіхи, картоплю. В якості заправки - майонез, або заправки на основі сметани, вершків, йогурту. Як правило, до складу цього салату входить варене м'ясо, хоча можливі і більш-менш вегетаріанські варіанти.
Салат «Графський» з куркою і гранатом
Інгредієнти:
Приготування
Очищений цибулю нарізаємо чверть кільцями і маринуємо в бальзамічний оцет протягом хоча б 15 хвилин (потім промиваємо). Чорнослив запарюємо окропом, через 10 хвилин виймаємо кісточки, зливаємо воду і нарізаємо дрібно.
Змішуємо маринований цибулю з дрібно нарізаною вареною картоплею і викладаємо на страву перший шар. По верху промазуємо майонезом (спочатку виконуємо сітку, потім - лопаткою, також промазуємо і інші шари).
Другим шаром викладаємо варене м'ясо, нарізане тонкими короткими смужками. Промазуємо майонезом.
Третім шаром викладаємо натерту на крупній тертці варену буряк, змішану з чорносливом, меленими горіхами, продавлений часником і майонезом.
Четвертий шар - мелкорубленые варені яйця. Промазуємо майонезом. Прикрашаємо зернами (можна викласти їх суцільно) і гілочками зелені.
Шари можна міняти місцями за розсуд.
Слідуючи цим же рецептом (див. вище), можна приготувати салат «Графський» з вареної яловичиною.
Салат «Графський» - альтернативний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Варимо мідії (3 хвилини в окропі, щоб відкрилися) і відокремлюємо їстівну частину. Огірки і гриби нарізаємо не дуже дрібно, а сир трохи дрібніші або трьом на крупній тертці. Перепелині яйця - навпіл або цілком, маслини - кружечками або навпіл уздовж. Всі інгредієнти перемішуємо з рисом і заправляємо майонезом або йогуртом, попередньо приправленим продавлений часником. Оформляємо зеленню. Якщо хочете, можна викласти шарами.
До салату «Графський» добре подавати білі або рожеві вина або плодове бренді (у варіанті з яловичиною - можна червоні вина).
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з м'ясом і сиром
Салат з м'ясом і сиром - чудове і ситне блюдо, яке можна приготувати до столу в будній день, так і подати на святкове торжество. Давайте розберемо
Салат з огірком і чорносливом
Салати - універсальне і часом фантазійне блюдо, в якому іноді поєднуються, здавалося б, на перший погляд непоєднувані складники. І зараз ми
Салат з чорносливом і печерицями
Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.