Буряк з часником і майонезом
Буряк - дуже корисний продукт, якого в наших краях росте достатня кількість. А значить, і корисні властивості зберігаються в повному обсязі. Регулярне вживання в їжу цього овоча допомагає запобігти розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того, буряк корисна вагітним жінкам, адже вона є природним джерелом фолієвої кислоти. Нижче ви знайдете цікаві рецепти з використанням цього корисного продукту, а саме рецепти смачних салатів з буряка з часником і майонезом.
Буряк з сиром, майонезом і часником
Інгредієнти:
буряк (середній) - 2 шт.;
твердий сир - 100 г;
часник - 2 зубчики;
майонез, сіль - за смаком.
Приготування
Буряк ретельно миємо, загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці близько 1 години при температурі 180 градусів. Готової буряках даємо охолонути, очистити її і тремо на крупній тертці, точно так само чинимо і з твердим сиром, а часник пропускаємо через прес. У глибокій мисці з'єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, перемішуємо і якщо потрібно, то підсолюємо.
Щоб салат вийшов максимально корисним, майонез можна замінити сметаною.
Салат з буряком, яйцями і майонезом
Інгредієнти:
буряк - 300 г;
твердий сир - 150 г;
яйця - 2 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
сіль, перець, майонез, зелень - за смаком.
Приготування
Буряк відварюємо до готовності або запікаємо в фользі. Яйця відварюємо круто і нарізаємо невеликими кубиками. Буряк і сир тремо на крупній тертці. Часник чистимо і пропускаємо через прес. З'єднуємо всі компоненти, додаємо майонез, перемішуємо і за смаком додаємо сіль, перець і подрібнену зелень.
Буряк з сиром, родзинками і майонезом
Інгредієнти:
буряк (середній) - 2 шт.;
родзинки - 2 ст. ложки;
сир - 150 г;
майонез - 6 ст. ложок;
часник - 1 зубчик;
зелень для прикраси.
Приготування
Відварну буряк охолоджуємо і нарізаємо невеликими кубиками. Точно так само ріжемо сир. Родзинки моєму і заливаємо гарячою водою хвилин на 10 потім воду зливаємо родзинки обсушуємо і додаємо в салат. Часник дрібно рубаємо або пропускаємо через прес. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез і перемішуємо. Викладаємо салат в пиалку, прикрашаємо зеленню і родзинками і подаємо до столу.
Буряк з смаженим сиром під майонезом
Інгредієнти:
відварений буряк - 1 шт.;
адигейський сир - 150 г;
часник - 1 зубчик;
майонез - за смаком;
рослинна олія для смаження.
Приготування
На середній тертці натираємо відварну буряк. Сир нарізаємо скибочками і обсмажуємо їх на рослинному маслі до утворення рум'яної скоринки. Потім викладаємо адигейський сир на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло. Після охолодження скибочки нарізаємо кубиками. Додаємо подрібнений часник. Всі з'єднуємо, заправляємо салат майонезом і акуратно перемішуємо.
Рецепт буряків з майонезом і горіхами
Інгредієнти:
буряк - 2 шт.;
горіхи волоські - 10 шт.;
часник - 2 зубчики;
майонез - 100 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Відварну буряк натираємо на крупній тертці, волоські горіхи чистимо і ядерця злегка обсмажуємо, а потім подрібнюємо. З'єднуємо горіхи, часник і буряк і додаємо майонез. Перемішуємо, якщо потрібно, то досолює за смаком.
Буряк з чорносливом, родзинками, горіхами і майонезом
Інгредієнти:
середня буряк - 2 шт.;
горіхи волоські - 50 г;
родзинки - 1 ст. ложка;
чорнослив - 100 г;
майонез - за смаком.
Приготування
Відварюємо буряк близько години до готовності. Чорнослив і родзинки окремо заливаємо окропом. Родзинкам досить настоятися хвилин 10-15. А чорнослив краще потримати у воді 20-30 хвилин. Буряк чистимо від шкірки і натираємо на тертці. Волоські горіхи розрізаємо гострим ножем на невеликі шматочки, а обсушенный чорнослив нарізаємо кубиками. У мисці з'єднуємо буряк, обсушенный родзинки, горіхи і чорнослив. За смаком додаємо майонез і все добре перемішуємо.
Буряк з сиром, майонезом і часником
Інгредієнти:
Приготування
Буряк ретельно миємо, загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці близько 1 години при температурі 180 градусів. Готової буряках даємо охолонути, очистити її і тремо на крупній тертці, точно так само чинимо і з твердим сиром, а часник пропускаємо через прес. У глибокій мисці з'єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, перемішуємо і якщо потрібно, то підсолюємо.
Щоб салат вийшов максимально корисним, майонез можна замінити сметаною.
Салат з буряком, яйцями і майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Буряк відварюємо до готовності або запікаємо в фользі. Яйця відварюємо круто і нарізаємо невеликими кубиками. Буряк і сир тремо на крупній тертці. Часник чистимо і пропускаємо через прес. З'єднуємо всі компоненти, додаємо майонез, перемішуємо і за смаком додаємо сіль, перець і подрібнену зелень.
Буряк з сиром, родзинками і майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Відварну буряк охолоджуємо і нарізаємо невеликими кубиками. Точно так само ріжемо сир. Родзинки моєму і заливаємо гарячою водою хвилин на 10 потім воду зливаємо родзинки обсушуємо і додаємо в салат. Часник дрібно рубаємо або пропускаємо через прес. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез і перемішуємо. Викладаємо салат в пиалку, прикрашаємо зеленню і родзинками і подаємо до столу.
Буряк з смаженим сиром під майонезом
Інгредієнти:
Приготування
На середній тертці натираємо відварну буряк. Сир нарізаємо скибочками і обсмажуємо їх на рослинному маслі до утворення рум'яної скоринки. Потім викладаємо адигейський сир на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло. Після охолодження скибочки нарізаємо кубиками. Додаємо подрібнений часник. Всі з'єднуємо, заправляємо салат майонезом і акуратно перемішуємо.
Рецепт буряків з майонезом і горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Відварну буряк натираємо на крупній тертці, волоські горіхи чистимо і ядерця злегка обсмажуємо, а потім подрібнюємо. З'єднуємо горіхи, часник і буряк і додаємо майонез. Перемішуємо, якщо потрібно, то досолює за смаком.
Буряк з чорносливом, родзинками, горіхами і майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо буряк близько години до готовності. Чорнослив і родзинки окремо заливаємо окропом. Родзинкам досить настоятися хвилин 10-15. А чорнослив краще потримати у воді 20-30 хвилин. Буряк чистимо від шкірки і натираємо на тертці. Волоські горіхи розрізаємо гострим ножем на невеликі шматочки, а обсушенный чорнослив нарізаємо кубиками. У мисці з'єднуємо буряк, обсушенный родзинки, горіхи і чорнослив. За смаком додаємо майонез і все добре перемішуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салати з буряком - рецепти
Всім відомо, що буряк є дуже корисним овочем, який просто необхідно включити в свій раціон. Але як це зробити? Не будеш же просто їсти сирий продукт.
Морква з часником і майонезом
Морква з часником і майонезом - це смачний і ситний салатик, який неодмінно припаде до душі любителям гостреньких страв. Рецептура його приготування
Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
Буряк - корисний і смачний продукт. І сьогодні ми поговоримо про живильному салаті з буряком, чорносливом і волоським горіхом. Страва вийде вишуканим
Салат з родзинками
Родзинки додає стравам особливу пікантність. Його використовують у випічці, при приготуванні десертів, а також він відмінно поєднується з овочами і
Салати з часником - рецепти
Всі ми знаємо, що часник досить корисний продукт, особливо в сезон застуд. І сьогодні ми розповімо, які салати можна приготувати з використанням