Квасоля в горщиках
Квасоля - дуже ситний продукт. За кількістю білка вона здатна скласти конкуренцію м'яса. Її додають в супи, борщі і салати. А ми вам зараз розповімо, як приготувати квасоля в горщику.
Інгредієнти:
свинина - 05 кг;
помідори - 300 г;
квасоля - 200 г;
гриби - 300 г;
перець болгарський - 200 г;
цибуля - 150 г;
сіль, перець, зелень, рослинна олія.
Приготування
Квасоля заливаємо водою і залишаємо години на 4. Потім цю воду зливаємо, вливаємо свіжу і варимо квасолю до готовності. Цибулю подрібнюємо, м'ясо і гриби ріжемо невеликими шматочками. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою. Помідори ріжемо кубиками. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії, додаємо м'ясо і злегка обсмажуємо, додаємо гриби, солимо і перчимо. Тепер викладаємо перець і помідори і смажимо хвилини 3. Викладаємо на дно горщиків половину м'яса з овочами, зверху квасоля, а зверху інше м'ясо. Наливаємо воду (50 мл). Закрити горщики кришками і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів. Запікаємо близько 1 години. Перед подачею на стіл посипаємо подрібненою зеленню.
Інгредієнти:
курка - 800 г;
картопля - 500 г;
баклажани - 500 г;
перець солодкий - 5 штук;
гіркий перець - половина стручка;
помідори - 500 г;
морква - 400 г;
цибуля ріпчаста - 200 г;
печериці - 500 г;
часник - 4 зубчики;
квасоля - 300 г;
вода - 500 мл;
кріп, кінза;
сіль, спеції.
Приготування
Баклажани очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками, солимо і залишаємо на півгодини, а потім промиваємо під проточною водою. Картоплю нарізаємо скибочками. Моркву - кружальцями, цибулю подрібнюємо. Перець чистимо від серцевини і ріжемо кубиками. Помідори очищаємо від шкірки. Щоб це було легше зробити, обдаємо окропом, потім очищаємо, а м'якоть нарізаємо кубиками. Печериці ріжемо кубиками і обсмажуємо разом з цибулею до готовності, а потім підсолюємо за смаком.
Підготовлені баклажани також обсмажуємо на рослинному маслі. Квасолю відварюємо до готовності. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і також обсмажуємо. Тепер у горщики інгредієнти викладаємо шарами: курка, подрібнений свіжий лук, морква, картопля, обсмажені гриби з цибулею, баклажани, солодкий перець, квасоля, помідори, солимо, перчимо до смаку, додаємо лавровий лист. Нагріваємо духовку до 200 градусів. Запікаємо чанахи близько 1 години. У готове блюдо додаємо подрібнений часник, зелень, накриваємо горщики кришками і даємо постояти ще хвилин 10 після чого подаємо до столу.
Інгредієнти:
квасоля - 150 г;
цибуля - 3 шт.;
рослинне масло - 10 мл;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Квасоля замочуємо на ніч. Потім воду зливаємо, вливаємо свіжу і відварюємо квасолю до готовності протягом приблизно 1 години. Потім зливаємо відвар в окрему ємність. В горщики викладаємо шарами: відварна квасоля, подрібнену цибулю, знову квасоля і цибулю. Вливаємо приблизно по 50 мл квасоляного відвару, додаємо перець і ставимо горщики в духовку, нагріту до 180 градусів. Через півгодини квасоля, тушкована в горщиках, буде готова.
Інгредієнти:
свинина - 500 г;
картопля - 500 г;
заморожена стручкова квасоля - 400 г;
цибуля - 150 г;
олія рослинна;
сіль, перець.
Приготування
Подрібнюємо цибулю і підсмажити його на олії. Картоплю чистимо, ріжемо і в підсоленій воді відварюємо до стану напівготовності. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо його в сковороду з цибулею, солимо, перчимо і обсмажуємо хвилин 7. На дно горщиків викладаємо м'ясо, зверху кладемо заморожену стручкову квасолю (попередньо розморожувати не треба), потім - картоплю. Вливаємо в кожен горщик приблизно по 30-40 мл води (можна використовувати ту, в якій варилася картопля). Зверху наносимо тонкий шар майонезу. Накриваємо горщики кришками і при температурі 200 градусів запікаємо близько 40 хвилин.
Квасоля в горщиках з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля заливаємо водою і залишаємо години на 4. Потім цю воду зливаємо, вливаємо свіжу і варимо квасолю до готовності. Цибулю подрібнюємо, м'ясо і гриби ріжемо невеликими шматочками. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою. Помідори ріжемо кубиками. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії, додаємо м'ясо і злегка обсмажуємо, додаємо гриби, солимо і перчимо. Тепер викладаємо перець і помідори і смажимо хвилини 3. Викладаємо на дно горщиків половину м'яса з овочами, зверху квасоля, а зверху інше м'ясо. Наливаємо воду (50 мл). Закрити горщики кришками і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів. Запікаємо близько 1 години. Перед подачею на стіл посипаємо подрібненою зеленню.
Чанахи в горщиках з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками, солимо і залишаємо на півгодини, а потім промиваємо під проточною водою. Картоплю нарізаємо скибочками. Моркву - кружальцями, цибулю подрібнюємо. Перець чистимо від серцевини і ріжемо кубиками. Помідори очищаємо від шкірки. Щоб це було легше зробити, обдаємо окропом, потім очищаємо, а м'якоть нарізаємо кубиками. Печериці ріжемо кубиками і обсмажуємо разом з цибулею до готовності, а потім підсолюємо за смаком.
Підготовлені баклажани також обсмажуємо на рослинному маслі. Квасолю відварюємо до готовності. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і також обсмажуємо. Тепер у горщики інгредієнти викладаємо шарами: курка, подрібнений свіжий лук, морква, картопля, обсмажені гриби з цибулею, баклажани, солодкий перець, квасоля, помідори, солимо, перчимо до смаку, додаємо лавровий лист. Нагріваємо духовку до 200 градусів. Запікаємо чанахи близько 1 години. У готове блюдо додаємо подрібнений часник, зелень, накриваємо горщики кришками і даємо постояти ще хвилин 10 після чого подаємо до столу.
Рецепт квасолі в горщику
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля замочуємо на ніч. Потім воду зливаємо, вливаємо свіжу і відварюємо квасолю до готовності протягом приблизно 1 години. Потім зливаємо відвар в окрему ємність. В горщики викладаємо шарами: відварна квасоля, подрібнену цибулю, знову квасоля і цибулю. Вливаємо приблизно по 50 мл квасоляного відвару, додаємо перець і ставимо горщики в духовку, нагріту до 180 градусів. Через півгодини квасоля, тушкована в горщиках, буде готова.
Свинина з квасолею в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо цибулю і підсмажити його на олії. Картоплю чистимо, ріжемо і в підсоленій воді відварюємо до стану напівготовності. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо його в сковороду з цибулею, солимо, перчимо і обсмажуємо хвилин 7. На дно горщиків викладаємо м'ясо, зверху кладемо заморожену стручкову квасолю (попередньо розморожувати не треба), потім - картоплю. Вливаємо в кожен горщик приблизно по 30-40 мл води (можна використовувати ту, в якій варилася картопля). Зверху наносимо тонкий шар майонезу. Накриваємо горщики кришками і при температурі 200 градусів запікаємо близько 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо з грибами в горщиках
Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
Як приготувати квасоля з м'ясом?
Якщо ви хочете приготувати дуже соковите, корисне і смачне блюдо, то пропонуємо вам скористатися нашими рецептами страви «Свинина з квасолею». Воно
Тушкована квасоля
Квасоля відноситься до найдавнішим овочам, а тому готують її практично у всьому світі. Страви з квасолі корисні, смачні, значить варто і вам освоїти
Смажена стручкова квасоля
Стручкова квасоля - досить популярний продукт з сімейства бобових. Її також називають цукрової, зеленою або спаржевої. Страви з неї покращують
Чанахи - рецепт
Рецепт знаменитого грузинського страви чанахи дуже простий, а тому настільки популярний. Зробити смачний вечерю зі звичайних інгредієнтів не складе