Тушкована квасоля
Квасоля є найдавнішою овочевою культурою. Вона входить в раціон людей з багатьох країн і поступається за популярністю лише сої. Бобова квасоля багата білком, який засвоюється організмом на 75% і за своїм складом близький до м'яса. Крім білків і вуглеводів у квасолі є вітаміни групи С і А. «А які страви можна приготувати з цього корисного і калорійного продукту?», - запитаєте ви. Рецептів приготування тушкованої квасолі дуже і дуже багато, ми розповімо вам про найбільш смачні і поживні.
Інгредієнти:
червона бобова квасоля - 1 ст.;
білі гриби - 400 р;
сир твердих сортів - 200 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
соєвий соус - 4 ст. ложки;
рослинна олія - 4 ст. ложки;
зелень кропу - за смаком;
сметана - 1 ст. ложка.
Приготування
Як приготувати тушковану квасолю? Спочатку замочуємо її на добу в холодній воді. Потім відкидаємо на друшляк, промиваємо і знову заливаємо водою приблизно на годину, поки квасоля не буде м'якою. Тепер беремо гриби (можна заморожені), промиваємо та нарізаємо пластинами. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно шаткуємо. Обсмажуємо його разом з грибами на рослинному маслі до золотистого кольору. Потім додаємо трохи сметани і протушиваем протягом 5 хвилин під закритою кришкою. Тепер додаємо квасоля, доливаємо бульйон. Готуємо страву протягом 15 хвилин. Готову страву рясно посипаємо зеленню кропу і тертим сиром. Накриваємо кришкою і залишаємо насититися на 5 хвилин. Потім розкладаємо червону тушковану квасолю по тарілках і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
картопля - 2 шт.;
кабачок - 100 г;
бульйон м'ясний - 300 мл;
лавровий лист - 1 шт.;
кормові боби - 100 г;
бобова квасоля - 100 г;
вершкове масло - 50 г;
мускатний горіх - за смаком.
Приготування
Картопля і кабачок очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Кладемо овочі в чавунець, наливаємо трохи олії, додаємо м'ясний бульйон і кладемо лавровий листочок. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо протягом 5 хвилин при закритій кришці. Потім додаємо квасолю, замочену заздалегідь, і готуємо приблизно 25 хвилин, щоб всі овочі стали м'якими, але не розвалилися. Далі обережно зливаємо зайву рідину, заправляємо все вершковим маслом і перед самою подачею на стіл посипаємо тушковану картоплю з квасолею тертим мускатним горіхом.
Інгредієнти:
біла квасоля - 250 г;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
помідори - 8 шт.;
часник - 2 зубчики;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
цукор - 2 ч. ложки;
томатний сік - 05 ст.;
зелень - за смаком;
сіль - за смаком.
Приготування
Квасоля промиваємо, кладемо в миску і заливаємо холодною водою годин на 8. Потім рідину обережно зливаємо, а квасолю миємо і знову заливаємо чистою холодною водою. Ставимо на середній вогонь і варимо до повної готовності. Чистимо овочі, потім цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями, часник подрібнюємо за допомогою ножа. Помідори миємо, ошпарюємо окропом і відразу на 2-3 секунди кладемо в крижану воду. Потім обережно очищаємо від шкірки і нарізаємо великими шматочками.
На сковороду наливаємо трохи олії, кладемо цибулю і часник. Смажимо до м'якості, потім додаємо помідори, сіль, цукор. Все акуратно перемішуємо і тушкуємо страву до готовності овочів. Під час приготування поступово додаємо сік томатів.
Тушковану квасолю відкидаємо на сито і перекладаємо в утворився томатний соус. Перемішуємо, прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки, накриваємо кришкою. Готуємо протягом 5-7 хвилин, після чого даємо страві настоятися, і розкладаємо по тарілках.
Квасоля, тушкована з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати тушковану квасолю? Спочатку замочуємо її на добу в холодній воді. Потім відкидаємо на друшляк, промиваємо і знову заливаємо водою приблизно на годину, поки квасоля не буде м'якою. Тепер беремо гриби (можна заморожені), промиваємо та нарізаємо пластинами. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно шаткуємо. Обсмажуємо його разом з грибами на рослинному маслі до золотистого кольору. Потім додаємо трохи сметани і протушиваем протягом 5 хвилин під закритою кришкою. Тепер додаємо квасоля, доливаємо бульйон. Готуємо страву протягом 15 хвилин. Готову страву рясно посипаємо зеленню кропу і тертим сиром. Накриваємо кришкою і залишаємо насититися на 5 хвилин. Потім розкладаємо червону тушковану квасолю по тарілках і подаємо на стіл.
Картопля, тушкована з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Картопля і кабачок очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Кладемо овочі в чавунець, наливаємо трохи олії, додаємо м'ясний бульйон і кладемо лавровий листочок. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо протягом 5 хвилин при закритій кришці. Потім додаємо квасолю, замочену заздалегідь, і готуємо приблизно 25 хвилин, щоб всі овочі стали м'якими, але не розвалилися. Далі обережно зливаємо зайву рідину, заправляємо все вершковим маслом і перед самою подачею на стіл посипаємо тушковану картоплю з квасолею тертим мускатним горіхом.
Біла тушкована квасоля
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля промиваємо, кладемо в миску і заливаємо холодною водою годин на 8. Потім рідину обережно зливаємо, а квасолю миємо і знову заливаємо чистою холодною водою. Ставимо на середній вогонь і варимо до повної готовності. Чистимо овочі, потім цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями, часник подрібнюємо за допомогою ножа. Помідори миємо, ошпарюємо окропом і відразу на 2-3 секунди кладемо в крижану воду. Потім обережно очищаємо від шкірки і нарізаємо великими шматочками.
На сковороду наливаємо трохи олії, кладемо цибулю і часник. Смажимо до м'якості, потім додаємо помідори, сіль, цукор. Все акуратно перемішуємо і тушкуємо страву до готовності овочів. Під час приготування поступово додаємо сік томатів.
Тушковану квасолю відкидаємо на сито і перекладаємо в утворився томатний соус. Перемішуємо, прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки, накриваємо кришкою. Готуємо протягом 5-7 хвилин, після чого даємо страві настоятися, і розкладаємо по тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати квасолю на гарнір?
Квасоля є корисним і поживним продуктом. Її використовують у приготуванні багатьох страв, як супів, і других страв. Вона відмінно поєднується з
Квасоля в горщиках
Квасоля - дуже ситний і корисний продукт, який за вмістом білка може скласти конкуренцію м'яса. Її використовують у приготуванні супів і салатів. А
Квасоля, тушкована з овочами
Квасоля, червона, біла, стручкова, спаржева - дуже корисний продукт. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачне і здорове блюдо - квасолю,
Смажена стручкова квасоля
Стручкова квасоля - досить популярний продукт з сімейства бобових. Її також називають цукрової, зеленою або спаржевої. Страви з неї покращують
Пюре з квасолі - рецепти
Пюре з квасолі - корисне і поживне блюдо, відмінний варіант для прихильників здорового способу життя, а також тих, хто бажає урізноманітнити свій