Тушкована квасоля

Квасоля, тушкована з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати тушковану квасолю? Спочатку замочуємо її на добу в холодній воді. Потім відкидаємо на друшляк, промиваємо і знову заливаємо водою приблизно на годину, поки квасоля не буде м'якою. Тепер беремо гриби (можна заморожені), промиваємо та нарізаємо пластинами. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно шаткуємо. Обсмажуємо його разом з грибами на рослинному маслі до золотистого кольору. Потім додаємо трохи сметани і протушиваем протягом 5 хвилин під закритою кришкою. Тепер додаємо квасоля, доливаємо бульйон. Готуємо страву протягом 15 хвилин. Готову страву рясно посипаємо зеленню кропу і тертим сиром. Накриваємо кришкою і залишаємо насититися на 5 хвилин. Потім розкладаємо червону тушковану квасолю по тарілках і подаємо на стіл.
Картопля, тушкована з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Картопля і кабачок очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Кладемо овочі в чавунець, наливаємо трохи олії, додаємо м'ясний бульйон і кладемо лавровий листочок. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо протягом 5 хвилин при закритій кришці. Потім додаємо квасолю, замочену заздалегідь, і готуємо приблизно 25 хвилин, щоб всі овочі стали м'якими, але не розвалилися. Далі обережно зливаємо зайву рідину, заправляємо все вершковим маслом і перед самою подачею на стіл посипаємо тушковану картоплю з квасолею тертим мускатним горіхом.
Біла тушкована квасоля
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля промиваємо, кладемо в миску і заливаємо холодною водою годин на 8. Потім рідину обережно зливаємо, а квасолю миємо і знову заливаємо чистою холодною водою. Ставимо на середній вогонь і варимо до повної готовності. Чистимо овочі, потім цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями, часник подрібнюємо за допомогою ножа.

На сковороду наливаємо трохи олії, кладемо цибулю і часник. Смажимо до м'якості, потім додаємо помідори, сіль, цукор. Все акуратно перемішуємо і тушкуємо страву до готовності овочів. Під час приготування поступово додаємо сік томатів.
Тушковану квасолю відкидаємо на сито і перекладаємо в утворився томатний соус. Перемішуємо, прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки, накриваємо кришкою. Готуємо протягом 5-7 хвилин, після чого даємо страві настоятися, і розкладаємо по тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати квасолю на гарнір?
Квасоля є корисним і поживним продуктом. Її використовують у приготуванні багатьох страв, як супів, і других страв. Вона відмінно поєднується з

Квасоля в горщиках
Квасоля - дуже ситний і корисний продукт, який за вмістом білка може скласти конкуренцію м'яса. Її використовують у приготуванні супів і салатів. А

Квасоля, тушкована з овочами
Квасоля, червона, біла, стручкова, спаржева - дуже корисний продукт. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачне і здорове блюдо - квасолю,

Смажена стручкова квасоля
Стручкова квасоля - досить популярний продукт з сімейства бобових. Її також називають цукрової, зеленою або спаржевої. Страви з неї покращують

Пюре з квасолі - рецепти
Пюре з квасолі - корисне і поживне блюдо, відмінний варіант для прихильників здорового способу життя, а також тих, хто бажає урізноманітнити свій