Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована квасоля

Тушкована квасоля

18-03-2015, 09:26
1 804
Тушкована квасоля
Квасоля є найдавнішою овочевою культурою. Вона входить в раціон людей з багатьох країн і поступається за популярністю лише сої. Бобова квасоля багата білком, який засвоюється організмом на 75% і за своїм складом близький до м'яса. Крім білків і вуглеводів у квасолі є вітаміни групи С і А. «А які страви можна приготувати з цього корисного і калорійного продукту?», - запитаєте ви. Рецептів приготування тушкованої квасолі дуже і дуже багато, ми розповімо вам про найбільш смачні і поживні.

Квасоля, тушкована з грибами


Інгредієнти:

  • червона бобова квасоля - 1 ст.;

  • білі гриби - 400 р;

  • сир твердих сортів - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • соєвий соус - 4 ст. ложки;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • зелень кропу - за смаком;

  • сметана - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Як приготувати тушковану квасолю? Спочатку замочуємо її на добу в холодній воді. Потім відкидаємо на друшляк, промиваємо і знову заливаємо водою приблизно на годину, поки квасоля не буде м'якою. Тепер беремо гриби (можна заморожені), промиваємо та нарізаємо пластинами. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно шаткуємо. Обсмажуємо його разом з грибами на рослинному маслі до золотистого кольору. Потім додаємо трохи сметани і протушиваем протягом 5 хвилин під закритою кришкою. Тепер додаємо квасоля, доливаємо бульйон. Готуємо страву протягом 15 хвилин. Готову страву рясно посипаємо зеленню кропу і тертим сиром. Накриваємо кришкою і залишаємо насититися на 5 хвилин. Потім розкладаємо червону тушковану квасолю по тарілках і подаємо на стіл.

    Картопля, тушкована з квасолею


    Інгредієнти:

  • картопля - 2 шт.;

  • кабачок - 100 г;

  • бульйон м'ясний - 300 мл;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • кормові боби - 100 г;

  • бобова квасоля - 100 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • мускатний горіх - за смаком.


  • Приготування
    Картопля і кабачок очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Кладемо овочі в чавунець, наливаємо трохи олії, додаємо м'ясний бульйон і кладемо лавровий листочок. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо протягом 5 хвилин при закритій кришці. Потім додаємо квасолю, замочену заздалегідь, і готуємо приблизно 25 хвилин, щоб всі овочі стали м'якими, але не розвалилися. Далі обережно зливаємо зайву рідину, заправляємо все вершковим маслом і перед самою подачею на стіл посипаємо тушковану картоплю з квасолею тертим мускатним горіхом.

    Біла тушкована квасоля


    Інгредієнти:

  • біла квасоля - 250 г;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • помідори - 8 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • томатний сік - 05 ст.;

  • зелень - за смаком;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Квасоля промиваємо, кладемо в миску і заливаємо холодною водою годин на 8. Потім рідину обережно зливаємо, а квасолю миємо і знову заливаємо чистою холодною водою. Ставимо на середній вогонь і варимо до повної готовності. Чистимо овочі, потім цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями, часник подрібнюємо за допомогою ножа.
    Тушкована квасоля
    Помідори миємо, ошпарюємо окропом і відразу на 2-3 секунди кладемо в крижану воду. Потім обережно очищаємо від шкірки і нарізаємо великими шматочками.
    На сковороду наливаємо трохи олії, кладемо цибулю і часник. Смажимо до м'якості, потім додаємо помідори, сіль, цукор. Все акуратно перемішуємо і тушкуємо страву до готовності овочів. Під час приготування поступово додаємо сік томатів.
    Тушковану квасолю відкидаємо на сито і перекладаємо в утворився томатний соус. Перемішуємо, прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки, накриваємо кришкою. Готуємо протягом 5-7 хвилин, після чого даємо страві настоятися, і розкладаємо по тарілках.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати квасолю на гарнір?
    Як приготувати квасолю на гарнір?
    Квасоля є корисним і поживним продуктом. Її використовують у приготуванні багатьох страв, як супів, і других страв. Вона відмінно поєднується з
    Квасоля в горщиках
    Квасоля в горщиках
    Квасоля - дуже ситний і корисний продукт, який за вмістом білка може скласти конкуренцію м'яса. Її використовують у приготуванні супів і салатів. А
    Квасоля, тушкована з овочами
    Квасоля, тушкована з овочами
    Квасоля, червона, біла, стручкова, спаржева - дуже корисний продукт. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачне і здорове блюдо - квасолю,
    Смажена стручкова квасоля
    Смажена стручкова квасоля
    Стручкова квасоля - досить популярний продукт з сімейства бобових. Її також називають цукрової, зеленою або спаржевої. Страви з неї покращують
    Пюре з квасолі - рецепти
    Пюре з квасолі - рецепти
    Пюре з квасолі - корисне і поживне блюдо, відмінний варіант для прихильників здорового способу життя, а також тих, хто бажає урізноманітнити свій