Квасоля, тушкована з овочами
Немає більш осіннього і затишного страви, ніж рагу. М'ясне, рибне, або овочеве, воно чудово зігріє і наситить вас в холодний день. У цій статті ми хочемо присвятити увагу варіантів приготування цієї страви з квасолі і сезонних овочів: корисно, смачно і дуже доступно.
Інгредієнти:
оливкова олія - 3 ст. ложки;
селера - 4 стебла;
морква - 4 шт.;
цибуля-порей - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
біле вино - 100 мл;
томати у власному соку - 800 г;
сік і цедра 1 лимона;
овочевий бульйон - 700 мл;
червона квасоля (консервована) - 800 г;
орегано і чебрець - по 1 ч. ложці;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У сотейнику розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому селера і моркву протягом 7-8 хвилин. Цибуля-порей нарізаємо тонкими кільцями і смажимо 3-4 хвилини, додаємо часник і вино. Чекаємо, поки вино випарується і зменшуємо вогонь.
Томати у власному соку (без шкірки) додаємо до решти овочів і присмачую всі лимонною цедрою. Заливаємо все овочевим бульйоном і доводимо до кипіння, після чого тушкуємо овочі 30-35 хвилин, не забуваючи помішувати.
Тепер настала черга бобів, їх ми додаємо останніми і тушкуємо хвилин 5. Прибираємо рагу з вогню, поливаємо лимонним соком, додаємо сушені трави, сіль і перець. Залишаємо рагу настоятися 15 хвилин і подаємо до столу.
Інгредієнти:
стручкова квасоля - 1 кг;
морква - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
оливкова олія - 100 мл;
часник - 4 зубчики;
помідори - 8 шт.;
вода - 100 мл;
петрушка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Щоб приготувати тушковані овочі зі стручковою квасолею, картоплю миємо, чистимо й нарізаємо великими кубиками. Квасоля моєму і обрізаємо кінчики. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо обидва інгредієнта на оливковій олії протягом пари хвилин. Слідом за морквою і цибулею, додаємо квасоля і подрібнений часник. Як тільки часник дасть аромат, кладемо нарізані томати (попередньо очистивши їх від шкірки), заливаємо все водою, солимо і перчимо за смаком.
Додаємо в жаровню картоплю і залишаємо все тушкуватися на маленькому вогні близько півтора годин. За 5 хвилин до кінця приготування відправляємо в каструлю нарізану петрушку і продовжуємо готування при відкритій кришці, щоб випарувалася зайва рідина. Тушкована квасоля з овочами готова!
Інгредієнти:
вершкове масло - 2 ст. ложки;
цибуля-порей - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
імбир (тертий) - 1/2 ч. ложки;
цукіні - 1 шт.;
спаржева квасоля - 250 г;
біла квасоля (консервована) - 300 г;
біле вино - 1/2 ст.;
свіжий чебрець - 2 ч. ложки;
петрушка - 1 /4 ст.;
сік 1/2 лимона;
сіль, перець.
Приготування
Масло розтоплюємо в жаровні і обсмажуємо на ньому тонкі кільця цибулі-порею до золотистого кольору. Додаємо нарізану кубиками цукіні, білу квасолю і готуємо до м'якості. Додаємо часник і тертий імбир, смажимо пару хвилин до появи аромату. Тепер настала черга спаржі, її необхідно попередньо звільнити від жорстких решт на стеблі і обшпарити. Заливаємо овочі білим вином і додаємо чебрець. Як тільки вино почне закипати, а рідина в жаровні стане більш щільною, наливаємо близько склянки води, знову доводимо до кипіння й тушкуємо близько 15-20 хвилин, або до тих пір, поки вони не стануть достатньо м'якими.
Готове овочеве рагу прибираємо з вогню, поливаємо лимонним соком, солимо і перчимо перед подачею. Прикрасити таку страву можна тертим «Пармезаном» або «Пекоріно», подрібненими лісовими горіхами, зеленню, або крихтою із запеченої Пармської шинки.
Червона квасоля, тушкована з овочами
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому селера і моркву протягом 7-8 хвилин. Цибуля-порей нарізаємо тонкими кільцями і смажимо 3-4 хвилини, додаємо часник і вино. Чекаємо, поки вино випарується і зменшуємо вогонь.
Томати у власному соку (без шкірки) додаємо до решти овочів і присмачую всі лимонною цедрою. Заливаємо все овочевим бульйоном і доводимо до кипіння, після чого тушкуємо овочі 30-35 хвилин, не забуваючи помішувати.
Тепер настала черга бобів, їх ми додаємо останніми і тушкуємо хвилин 5. Прибираємо рагу з вогню, поливаємо лимонним соком, додаємо сушені трави, сіль і перець. Залишаємо рагу настоятися 15 хвилин і подаємо до столу.
Рецепт тушкованої квасолі з овочами по-грецьки
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати тушковані овочі зі стручковою квасолею, картоплю миємо, чистимо й нарізаємо великими кубиками. Квасоля моєму і обрізаємо кінчики. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо обидва інгредієнта на оливковій олії протягом пари хвилин. Слідом за морквою і цибулею, додаємо квасоля і подрібнений часник. Як тільки часник дасть аромат, кладемо нарізані томати (попередньо очистивши їх від шкірки), заливаємо все водою, солимо і перчимо за смаком.
Додаємо в жаровню картоплю і залишаємо все тушкуватися на маленькому вогні близько півтора годин. За 5 хвилин до кінця приготування відправляємо в каструлю нарізану петрушку і продовжуємо готування при відкритій кришці, щоб випарувалася зайва рідина. Тушкована квасоля з овочами готова!
Спаржева квасоля тушкована з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Масло розтоплюємо в жаровні і обсмажуємо на ньому тонкі кільця цибулі-порею до золотистого кольору. Додаємо нарізану кубиками цукіні, білу квасолю і готуємо до м'якості. Додаємо часник і тертий імбир, смажимо пару хвилин до появи аромату. Тепер настала черга спаржі, її необхідно попередньо звільнити від жорстких решт на стеблі і обшпарити. Заливаємо овочі білим вином і додаємо чебрець. Як тільки вино почне закипати, а рідина в жаровні стане більш щільною, наливаємо близько склянки води, знову доводимо до кипіння й тушкуємо близько 15-20 хвилин, або до тих пір, поки вони не стануть достатньо м'якими.
Готове овочеве рагу прибираємо з вогню, поливаємо лимонним соком, солимо і перчимо перед подачею. Прикрасити таку страву можна тертим «Пармезаном» або «Пекоріно», подрібненими лісовими горіхами, зеленню, або крихтою із запеченої Пармської шинки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба, тушкована з овочами
Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
Рагу з квасолею
Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
Курка, тушкована з морквою і цибулею
Куряче м'ясо - дешевий і смачний продукт, який обожнюють багато. І сьогодні ми поговоримо про найпростіший спосіб його приготування - тушкованою
Куряча грудка з овочами
З курячого м'яса можна зробити безліч смачних і вишуканих страв. У нашій статті ми поговоримо, як приготувати курячу грудку з додаванням овочів. Це
Тушкована квасоля
Квасоля відноситься до найдавнішим овочам, а тому готують її практично у всьому світі. Страви з квасолі корисні, смачні, значить варто і вам освоїти
Квасоля з м'ясом в мультиварці
Мультиварка - чудова помічниця для сучасних господинь. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати квасоля з м'ясом в цьому пристрої. Пропонуємо