Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Квасоля, тушкована з овочами

Квасоля, тушкована з овочами

18-03-2015, 08:59
2 906
Квасоля, тушкована з овочами
Немає більш осіннього і затишного страви, ніж рагу. М'ясне, рибне, або овочеве, воно чудово зігріє і наситить вас в холодний день. У цій статті ми хочемо присвятити увагу варіантів приготування цієї страви з квасолі і сезонних овочів: корисно, смачно і дуже доступно.

Червона квасоля, тушкована з овочами


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • селера - 4 стебла;

  • морква - 4 шт.;

  • цибуля-порей - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • біле вино - 100 мл;

  • томати у власному соку - 800 г;

  • сік і цедра 1 лимона;

  • овочевий бульйон - 700 мл;

  • червона квасоля (консервована) - 800 г;

  • орегано і чебрець - по 1 ч. ложці;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У сотейнику розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому селера і моркву протягом 7-8 хвилин. Цибуля-порей нарізаємо тонкими кільцями і смажимо 3-4 хвилини, додаємо часник і вино. Чекаємо, поки вино випарується і зменшуємо вогонь.
    Томати у власному соку (без шкірки) додаємо до решти овочів і присмачую всі лимонною цедрою. Заливаємо все овочевим бульйоном і доводимо до кипіння, після чого тушкуємо овочі 30-35 хвилин, не забуваючи помішувати.
    Тепер настала черга бобів, їх ми додаємо останніми і тушкуємо хвилин 5. Прибираємо рагу з вогню, поливаємо лимонним соком, додаємо сушені трави, сіль і перець. Залишаємо рагу настоятися 15 хвилин і подаємо до столу.

    Рецепт тушкованої квасолі з овочами по-грецьки


    Інгредієнти:

  • стручкова квасоля - 1 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • оливкова олія - 100 мл;

  • часник - 4 зубчики;

  • помідори - 8 шт.;

  • вода - 100 мл;

  • петрушка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Щоб приготувати тушковані овочі зі стручковою квасолею, картоплю миємо, чистимо й нарізаємо великими кубиками. Квасоля моєму і обрізаємо кінчики. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо обидва інгредієнта на оливковій олії протягом пари хвилин. Слідом за морквою і цибулею, додаємо квасоля і подрібнений часник. Як тільки часник дасть аромат, кладемо нарізані томати (попередньо очистивши їх від шкірки), заливаємо все водою, солимо і перчимо за смаком.
    Додаємо в жаровню картоплю і залишаємо все тушкуватися на маленькому вогні близько півтора годин. За 5 хвилин до кінця приготування відправляємо в каструлю нарізану петрушку і продовжуємо готування при відкритій кришці, щоб випарувалася зайва рідина. Тушкована квасоля з овочами готова!

    Спаржева квасоля тушкована з овочами


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • імбир (тертий) - 1/2 ч. ложки;

  • цукіні - 1 шт.;

  • спаржева квасоля - 250 г;

  • біла квасоля (консервована) - 300 г;

  • біле вино - 1/2 ст.;

  • свіжий чебрець - 2 ч. ложки;

  • петрушка - 1 /4 ст.;

  • сік 1/2 лимона;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Масло розтоплюємо в жаровні і обсмажуємо на ньому тонкі кільця цибулі-порею до золотистого кольору. Додаємо нарізану
    Квасоля, тушкована з овочами
    кубиками цукіні, білу квасолю і готуємо до м'якості. Додаємо часник і тертий імбир, смажимо пару хвилин до появи аромату. Тепер настала черга спаржі, її необхідно попередньо звільнити від жорстких решт на стеблі і обшпарити. Заливаємо овочі білим вином і додаємо чебрець. Як тільки вино почне закипати, а рідина в жаровні стане більш щільною, наливаємо близько склянки води, знову доводимо до кипіння й тушкуємо близько 15-20 хвилин, або до тих пір, поки вони не стануть достатньо м'якими.
    Готове овочеве рагу прибираємо з вогню, поливаємо лимонним соком, солимо і перчимо перед подачею. Прикрасити таку страву можна тертим «Пармезаном» або «Пекоріно», подрібненими лісовими горіхами, зеленню, або крихтою із запеченої Пармської шинки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба, тушкована з овочами
    Риба, тушкована з овочами
    Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
    Курка, тушкована з морквою і цибулею
    Курка, тушкована з морквою і цибулею
    Куряче м'ясо - дешевий і смачний продукт, який обожнюють багато. І сьогодні ми поговоримо про найпростіший спосіб його приготування - тушкованою
    Куряча грудка з овочами
    Куряча грудка з овочами
    З курячого м'яса можна зробити безліч смачних і вишуканих страв. У нашій статті ми поговоримо, як приготувати курячу грудку з додаванням овочів. Це
    Тушкована квасоля
    Тушкована квасоля
    Квасоля відноситься до найдавнішим овочам, а тому готують її практично у всьому світі. Страви з квасолі корисні, смачні, значить варто і вам освоїти
    Квасоля з м'ясом в мультиварці
    Квасоля з м'ясом в мультиварці
    Мультиварка - чудова помічниця для сучасних господинь. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати квасоля з м'ясом в цьому пристрої. Пропонуємо