Немає більш осіннього і затишного страви, ніж рагу. М'ясне, рибне, або овочеве, воно чудово зігріє і наситить вас в холодний день. У цій статті ми хочемо присвятити увагу варіантів приготування цієї страви з квасолі і сезонних овочів: корисно, смачно і дуже доступно.
Червона квасоля, тушкована з овочами
Інгредієнти: оливкова олія - 3 ст. ложки; селера - 4 стебла; морква - 4 шт.; цибуля-порей - 2 шт.; часник - 2 зубчики; біле вино - 100 мл; томати у власному соку - 800 г; сік і цедра 1 лимона; овочевий бульйон - 700 мл; червона квасоля (консервована) - 800 г; орегано і чебрець - по 1 ч. ложці; сіль, перець - за смаком. Приготування У сотейнику розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому селера і моркву протягом 7-8 хвилин. Цибуля-порей нарізаємо тонкими кільцями і смажимо 3-4 хвилини, додаємо часник і вино. Чекаємо, поки вино випарується і зменшуємо вогонь.
Томати у власному соку (без шкірки) додаємо до решти овочів і присмачую всі лимонною цедрою. Заливаємо все овочевим бульйоном і доводимо до кипіння, після чого тушкуємо овочі 30-35 хвилин, не забуваючи помішувати.
Тепер настала черга бобів, їх ми додаємо останніми і тушкуємо хвилин 5. Прибираємо рагу з вогню, поливаємо лимонним соком, додаємо сушені трави, сіль і перець. Залишаємо рагу настоятися 15 хвилин і подаємо до столу.
Рецепт тушкованої квасолі з овочами по-грецьки
Інгредієнти: стручкова квасоля - 1 кг; морква - 1 шт.; картопля - 3 шт.; оливкова олія - 100 мл; часник - 4 зубчики; помідори - 8 шт.; вода - 100 мл; петрушка; сіль, перець - за смаком. Приготування Щоб приготувати тушковані овочі зі стручковою квасолею, картоплю миємо, чистимо й нарізаємо великими кубиками. Квасоля моєму і обрізаємо кінчики. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо обидва інгредієнта на оливковій олії протягом пари хвилин. Слідом за морквою і цибулею, додаємо квасоля і подрібнений часник. Як тільки часник дасть аромат, кладемо нарізані томати (попередньо очистивши їх від шкірки), заливаємо все водою, солимо і перчимо за смаком.
Додаємо в жаровню картоплю і залишаємо все тушкуватися на маленькому вогні близько півтора годин. За 5 хвилин до кінця приготування відправляємо в каструлю нарізану петрушку і продовжуємо готування при відкритій кришці, щоб випарувалася зайва рідина. Тушкована квасоля з овочами готова!
Спаржева квасоля тушкована з овочами
Інгредієнти: вершкове масло - 2 ст. ложки; цибуля-порей - 1 шт.; часник - 1 зубчик; імбир (тертий) - 1/2 ч. ложки; цукіні - 1 шт.; спаржева квасоля - 250 г; біла квасоля (консервована) - 300 г; біле вино - 1/2 ст.; свіжий чебрець - 2 ч. ложки; петрушка - 1 /4 ст.; сік 1/2 лимона; сіль, перець. Приготування Масло розтоплюємо в жаровні і обсмажуємо на ньому тонкі кільця цибулі-порею до золотистого кольору. Додаємо нарізану
кубиками цукіні, білу квасолю і готуємо до м'якості. Додаємо часник і тертий імбир, смажимо пару хвилин до появи аромату. Тепер настала черга спаржі, її необхідно попередньо звільнити від жорстких решт на стеблі і обшпарити. Заливаємо овочі білим вином і додаємо чебрець. Як тільки вино почне закипати, а рідина в жаровні стане більш щільною, наливаємо близько склянки води, знову доводимо до кипіння й тушкуємо близько 15-20 хвилин, або до тих пір, поки вони не стануть достатньо м'якими.
Готове овочеве рагу прибираємо з вогню, поливаємо лимонним соком, солимо і перчимо перед подачею. Прикрасити таку страву можна тертим «Пармезаном» або «Пекоріно», подрібненими лісовими горіхами, зеленню, або крихтою із запеченої Пармської шинки.