Квасоля - дуже ситний продукт. За кількістю білка вона здатна скласти конкуренцію м'яса. Її додають в супи, борщі і салати. А ми вам зараз розповімо, як приготувати квасоля в горщику.
Квасоля в горщиках з м'ясом
Інгредієнти: свинина - 05 кг; помідори - 300 г; квасоля - 200 г; гриби - 300 г; перець болгарський - 200 г; цибуля - 150 г; сіль, перець, зелень, рослинна олія. Приготування Квасоля заливаємо водою і залишаємо години на 4. Потім цю воду зливаємо, вливаємо свіжу і варимо квасолю до готовності. Цибулю подрібнюємо, м'ясо і гриби ріжемо невеликими шматочками. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою. Помідори ріжемо кубиками. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії, додаємо м'ясо і злегка обсмажуємо, додаємо гриби, солимо і перчимо. Тепер викладаємо перець і помідори і смажимо хвилини 3. Викладаємо на дно горщиків половину м'яса з овочами, зверху квасоля, а зверху інше м'ясо. Наливаємо воду (50 мл). Закрити горщики кришками і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів. Запікаємо близько 1 години. Перед подачею на стіл посипаємо подрібненою зеленню.
Чанахи в горщиках з квасолею
Інгредієнти: курка - 800 г; картопля - 500 г; баклажани - 500 г; перець солодкий - 5 штук; гіркий перець - половина стручка; помідори - 500 г; морква - 400 г; цибуля ріпчаста - 200 г; печериці - 500 г; часник - 4 зубчики; квасоля - 300 г; вода - 500 мл; кріп, кінза; сіль, спеції. Приготування Баклажани очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками, солимо і залишаємо на півгодини, а потім промиваємо під проточною водою. Картоплю нарізаємо скибочками. Моркву - кружальцями, цибулю подрібнюємо. Перець чистимо від серцевини і ріжемо кубиками. Помідори очищаємо від шкірки. Щоб це було легше зробити, обдаємо окропом, потім очищаємо, а м'якоть нарізаємо кубиками. Печериці ріжемо кубиками і обсмажуємо разом з цибулею до готовності, а потім підсолюємо за смаком.
Підготовлені баклажани також обсмажуємо на рослинному маслі. Квасолю відварюємо до готовності. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і також обсмажуємо. Тепер у горщики інгредієнти викладаємо шарами: курка, подрібнений свіжий лук, морква, картопля, обсмажені гриби з цибулею, баклажани, солодкий перець, квасоля, помідори, солимо, перчимо до смаку, додаємо лавровий лист. Нагріваємо духовку до 200 градусів. Запікаємо чанахи близько 1 години. У готове блюдо додаємо подрібнений часник, зелень, накриваємо горщики кришками і даємо постояти ще хвилин 10 після чого подаємо до столу.
Рецепт квасолі в горщику
Інгредієнти: квасоля - 150 г; цибуля - 3 шт.; рослинне масло - 10 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Квасоля замочуємо на ніч. Потім воду зливаємо, вливаємо свіжу і відварюємо квасолю до готовності протягом приблизно 1 години. Потім зливаємо відвар в окрему ємність. В горщики викладаємо шарами: відварна квасоля, подрібнену цибулю, знову квасоля і цибулю. Вливаємо приблизно по 50 мл квасоляного відвару, додаємо перець і ставимо горщики в духовку, нагріту до 180 градусів. Через півгодини квасоля, тушкована в горщиках, буде готова.
Свинина з квасолею в горщиках
Інгредієнти: свинина - 500 г; картопля - 500 г; заморожена стручкова квасоля - 400 г; цибуля - 150 г; олія рослинна; сіль, перець. Приготування Подрібнюємо цибулю і підсмажити його на олії. Картоплю чистимо, ріжемо і в підсоленій воді відварюємо до стану напівготовності. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо його в сковороду з цибулею, солимо, перчимо і обсмажуємо хвилин 7. На дно горщиків викладаємо м'ясо, зверху кладемо заморожену стручкову квасолю (попередньо розморожувати не треба), потім - картоплю. Вливаємо в кожен горщик приблизно по 30-40 мл води (можна використовувати ту, в якій варилася картопля). Зверху наносимо тонкий шар майонезу. Накриваємо горщики кришками і при температурі 200 градусів запікаємо близько 40 хвилин.