Як приготувати квасоля з м'ясом?
В якості альтернативи звичайної курки спробуйте приготувати смачне і дієтичне блюдо зі свинини з квасолею. Так-так, саме дієтичне, адже правильно приготовлена свинина, відокремлена від жиру, містить величезну кількість білка, а в поєднанні з квасолею - це ще й джерело незамінних амінокислот і вітамінів. Отже, поговоримо про те, як приготувати квасоля з м'ясом.
Свинина тушкована з червоною квасолею - ситне і швидке блюдо, яке послужить вам приємним обідом або вечерею.
Інгредієнти:
червона квасоля - 200 г;
свинина (шийна частина) - 500 г;
масло рослинне - 50 мл;
цибуля порей - 1 шт.;
томати - 60 г;
часник - 1 зубчик;
сіль/перець - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Попередньо замочену квасолю, відварюємо до м'якості (1-15 години). Воду, в якій замочувалася квасоля - зберігаємо.
М'ясо нарізаємо соломкою близько 2 см завтовшки і обсмажуємо до золотавої скоринки. Додаємо нарізану кільцями порей (білу частину), смажимо ще 2-3 хвилини, після чого викладаємо квасоля і томати. Зменшуємо вогонь і доливаємо пів склянки води, в якій варилася квасоля. Тушкуємо свинину 8-10 хвилин, після чого присмачую її дрібно нарізаним зубчиком часнику, сіллю і перцем. Подаємо блюдо гарячим, в поєднанні з легким овочевим салатом.
Якщо під рукою немає вареної квасолі - можете сміливо замінити її консервованої. Таке поєднання послужить прекрасною основою для ситного салату, який зручно взяти з собою на роботу.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть) - 350 г;
квасоля консервована - 225 г;
помідори - 2 шт.;
волоський горіх - 25 г;
часник - 1 зубчик;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
оцет бальзамічний - 1 ст. ложка;
апельсин - 1 шт.;
сіль, перець за смаком.
Приготування
Змішуємо оливкова олія, оцет, цедру і сік апельсина, сіль і перець. Свинину ріжемо на медальйони товщиною до 1см і маринуємо в отриманій суміші 1 годину.
Поки м'ясо маринується, нарізаємо помідори і подрібнюємо волоський горіх. Замариновану свинину обсмажуємо на сковороді 15-2 хвилини з кожного боку, потім змішуємо з томатами, горіхом і квасолею. Залишився маринад виливаємо на сковороду і «кип'ятимо» 1-2 хвилини - сумішшю заправляємо салат.
Щасливим власницям мультиварок під силу приготувати смачне і швидке страва без особливих зусиль. Пропонуємо ще один рецепт для вашої кухонної помічниці - соковиті свинячі реберця з квасолею.
Інгредієнти:
свинячі ребра - 500 г;
квасоля - 300 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
лавровий лист - 2 листочка;
петрушка - 1/2 пучка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Квасоля замочуємо (бажано на 12 годин), після чого промиваємо разом з реберцями. Цибулю, часник і петрушку подрібнюємо. Всі інгредієнти покласти в каструлю, солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і заливаємо водою. Готуємо згідно з програмою «Гасіння».
Свинина, тушкована з квасолею
Свинина тушкована з червоною квасолею - ситне і швидке блюдо, яке послужить вам приємним обідом або вечерею.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо замочену квасолю, відварюємо до м'якості (1-15 години). Воду, в якій замочувалася квасоля - зберігаємо.
М'ясо нарізаємо соломкою близько 2 см завтовшки і обсмажуємо до золотавої скоринки. Додаємо нарізану кільцями порей (білу частину), смажимо ще 2-3 хвилини, після чого викладаємо квасоля і томати. Зменшуємо вогонь і доливаємо пів склянки води, в якій варилася квасоля. Тушкуємо свинину 8-10 хвилин, після чого присмачую її дрібно нарізаним зубчиком часнику, сіллю і перцем. Подаємо блюдо гарячим, в поєднанні з легким овочевим салатом.
Свинина з консервованою квасолею
Якщо під рукою немає вареної квасолі - можете сміливо замінити її консервованої. Таке поєднання послужить прекрасною основою для ситного салату, який зручно взяти з собою на роботу.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо оливкова олія, оцет, цедру і сік апельсина, сіль і перець. Свинину ріжемо на медальйони товщиною до 1см і маринуємо в отриманій суміші 1 годину.
Поки м'ясо маринується, нарізаємо помідори і подрібнюємо волоський горіх. Замариновану свинину обсмажуємо на сковороді 15-2 хвилини з кожного боку, потім змішуємо з томатами, горіхом і квасолею. Залишився маринад виливаємо на сковороду і «кип'ятимо» 1-2 хвилини - сумішшю заправляємо салат.
Свинина з квасолею в мультиварці
Щасливим власницям мультиварок під силу приготувати смачне і швидке страва без особливих зусиль. Пропонуємо ще один рецепт для вашої кухонної помічниці - соковиті свинячі реберця з квасолею.
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля замочуємо (бажано на 12 годин), після чого промиваємо разом з реберцями. Цибулю, часник і петрушку подрібнюємо. Всі інгредієнти покласти в каструлю, солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і заливаємо водою. Готуємо згідно з програмою «Гасіння».
Рекомендуємо добрі рецепти
Квасоля в горщиках
Квасоля - дуже ситний і корисний продукт, який за вмістом білка може скласти конкуренцію м'яса. Її використовують у приготуванні супів і салатів. А
Рагу з квасолею
Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
Свинина з квасолею
Страви з квасолею - рідкісне явище на наших столах. Це здається дуже дивним, оскільки готуються вони легко, досить швидко, та й результат
Зимовий салат з квасолею - рецепт
Зиязикай салат з квасолею - чудова закуска до різних страв. Її можна додавати в супи або подавати як гарнір. Давайте розглянемо з вами кілька
Квасоля в мультиварці - рецепти
Не любите возитися з приготуванням квасолі? У нас є для вас є відмінне рішення - варити страви з квасолі в мультиварці. Виходить швидко, смачно і
Квасоля з м'ясом в мультиварці
Мультиварка - чудова помічниця для сучасних господинь. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати квасоля з м'ясом в цьому пристрої. Пропонуємо