В якості альтернативи звичайної курки спробуйте приготувати смачне і дієтичне блюдо зі свинини з квасолею. Так-так, саме дієтичне, адже правильно приготовлена свинина, відокремлена від жиру, містить величезну кількість білка, а в поєднанні з квасолею - це ще й джерело незамінних амінокислот і вітамінів. Отже, поговоримо про те, як приготувати квасоля з м'ясом.
Свинина, тушкована з квасолею
Свинина тушкована з червоною квасолею - ситне і швидке блюдо, яке послужить вам приємним обідом або вечерею.
Інгредієнти: червона квасоля - 200 г; свинина (шийна частина) - 500 г; масло рослинне - 50 мл; цибуля порей - 1 шт.; томати - 60 г; часник - 1 зубчик; сіль/перець - 1/2 ч. ложки. Приготування Попередньо замочену квасолю, відварюємо до м'якості (1-15 години). Воду, в якій замочувалася квасоля - зберігаємо.
М'ясо нарізаємо соломкою близько 2 см завтовшки і обсмажуємо до золотавої скоринки. Додаємо нарізану кільцями порей (білу частину), смажимо ще 2-3 хвилини, після чого викладаємо квасоля і томати. Зменшуємо вогонь і доливаємо пів склянки води, в якій варилася квасоля. Тушкуємо свинину 8-10 хвилин, після чого присмачую її дрібно нарізаним зубчиком часнику, сіллю і перцем. Подаємо блюдо гарячим, в поєднанні з легким овочевим салатом.
Свинина з консервованою квасолею
Якщо під рукою немає вареної квасолі - можете сміливо замінити її консервованої. Таке поєднання послужить прекрасною основою для ситного салату, який зручно взяти з собою на роботу.
Інгредієнти: свинина (м'якоть) - 350 г; квасоля консервована - 225 г; помідори - 2 шт.; волоський горіх - 25 г; часник - 1 зубчик; оливкова олія - 2 ст. ложки; оцет бальзамічний - 1 ст. ложка; апельсин - 1 шт.; сіль, перець за смаком. Приготування Змішуємо оливкова олія, оцет, цедру і сік апельсина, сіль і перець. Свинину ріжемо на медальйони товщиною до 1см і маринуємо в отриманій суміші 1 годину.
Поки м'ясо маринується, нарізаємо помідори і подрібнюємо волоський горіх. Замариновану свинину обсмажуємо на сковороді 15-2 хвилини з кожного боку, потім змішуємо з томатами, горіхом і квасолею. Залишився маринад виливаємо на сковороду і «кип'ятимо» 1-2 хвилини - сумішшю заправляємо салат.
Свинина з квасолею в мультиварці
Щасливим власницям мультиварок під силу приготувати смачне і швидке страва без особливих зусиль. Пропонуємо ще один рецепт для вашої кухонної помічниці - соковиті свинячі реберця з квасолею.
Інгредієнти: свинячі ребра - 500 г; квасоля - 300 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; лавровий лист - 2 листочка; петрушка - 1/2 пучка; сіль, перець - за смаком. Приготування Квасоля замочуємо (бажано на 12 годин), після чого промиваємо разом з реберцями. Цибулю, часник і петрушку подрібнюємо. Всі інгредієнти покласти в каструлю, солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і заливаємо водою. Готуємо згідно з програмою «Гасіння».